|
|
|
|
Fenyőszörp
Az áprilisban szedett friss hajtásvégeket cukorszirupban vonjuk ki.
Elkészítés módja
10 literes edényben 3 kg fenyőhajtás-véget rakunk és felöntjük vízzel. Lassú tûzön melegítjük, amíg forrni nem kezd. 5 percig forraljuk lefedve. Ezután elzárjuk a lángot alatta és 24 órát kihûlve áztatjuk
24 órás áztatás után a szûrletet leönt |
2011-08-27 15:01:17 |
|
|
|
|
meggy./magvastól/
2 kg kristálycukor.
1 l. pálinka.
A felsorlt anyagokat,az 5 literes üvegbe tesszük.Naponta kavargatjuk.
Ezt a műveletet 3 hétig kell végezni,jó ha letakarjuk az üveget kistányérral.
3 hét múlva leszűrjük,palackozzuk.Kitűnő italt fogtok kapni.
A meggyet ami megmarad, használhatjuk husokhoz,köretekhez.
A receptek,gyümölcsé |
2010-06-10 12:24:24 |
|
|
|
|
|
Üzenetek |
áprilisban szedett, lángot alatta, felsorlt anyagokat, üveget kistányérral, cukorszirupban, használhatjuk, hajtásvégeket, kristálycukor, kistányérral, palackozzuk, kavargatjuk, áprilisban, letakarjuk, elkészítés, köretekhez, melegítjük, gyümölcsé, leszűrjük, műveletet, magvastól, anyagokat, felöntjük, forraljuk, receptek, felsorlt, husokhoz, |
|
|
|