Belépés
pacsakute: A cukorbetegség egyik ellenszere a fügelevél
élettartamot és jó egészséget.

A füge leveleinek felhasználása
Hörghurut esetén - Tegyünk 2-3 fügelevelet és egy kevés piloncillot (mexikói cukor) fél liter vízbe és forraljuk 15 percen át. Távolítsuk el a leveleket és igyuk meg a teát.

Szív- és érrendszeri-, vagy daganatos betegségek esetén - Minden nap fogyasszunk friss fügeteát és e
2024-03-01 21:29:25
klarika47: Paprika pasta

el a főzővízből.
A főzővizet, a tejalternatívát, a pirított hagymát és
a pirított paprikát mixeljük össze.
Ebbe a keverékbe tegyük bele a tésztát,
és serpenyőben forraljuk össze vele.
Díszítsük bazsalikommal, vagy petrezselyemmel
és már kész is!
2024-03-01 08:57:12
pacsakute: Kurkuma
receptjét!

Kurkumatea hozzávalói:
2 csésze víz,
1 teáskanál kurkumapor,
negyed teáskanálnyi reszelt gyömbér,
negyedteáskanál fahéj,
méz, citromlé.

Elkészítése:
Forraljuk fel a vizet, vegyük le a tűzhelyről, majd adjuk hozzá a gyömbért, a kurkumát és a fahéjat. Mézzel és citromlével ízesíthetjük.

Arany tej hozzávalói
2024-02-14 20:55:20
pacsakute: Székrekedésre és csonterősítésre is jó
hozzávalói:
1 liter víz,
50 dkg rebarbara,
ízlés szerint méz,
ízlés szerint citromlé.

Elkészítése:
Készítsük elő a rebarbarát, vágjuk kockákra. Forraljuk fel a vizet és tegyük bele a rebarbarát. Kb. 15 percig főzzük, amíg megpuhul. Szűrjük le, hagyjuk kihűlni, majd mézzel és citromlével ízesítsük.

Rebarbarás-narancsos frissítő hoz
2024-02-13 19:48:14
suzymama: Szegedi halászlé
szűrőben a kimert halcsontokat és a hagymát. Erre azért van szükség, hogy a halcsontról lejöjjön a hús, ez fogja tartalmassá tenni az alaplevünket.
5,Ha megvagyunk az alaplével, akkor forraljuk fel, tegyük bele a már előkészített halkockákat, és főzzük 10 percig. Amennyiben volt belsőség a halakban, akkor azt most adjuk hozzá, főzzük még 10 percet, kóstoljuk meg, és ha szüksé
2024-02-09 18:15:19
pacsakute: A lenmag gyógyhításairól
hozzá.

Bronhitis, tüdő görcsös összehúzódása
A lenmag kitűnő ellenszere a légutak gyulladásos megbetegedéseinek. Negyed-liter forró vízbe, tegyünk másfél evőkanál lenmagot, és forraljuk tíz percen át. Tegyük félre még fél órára, hogy jól kiázzon. melegítsük fel ismét, és kortyoljuk el. Ha mindenképpen édesíteni akarjuk, legyen az méz.

A hörghurut lefoly
2024-02-06 23:27:58
pacsakute: A napraforgó, mint gyógynövény
módon nyersen, akár hámozottan, kicsit megtörve, teának főzve.

Gyógyteák receptjei
Egy liter vízbe tegyünk egy-két deci tisztított, tört napraforgómagot és lassú tűzön forraljuk 20-30 percig, egy nap alatt el lehet fogyasztani ezt a mennyiséget (melegen, mert az olajtartalma miatt nem jó hidegen).

A napraforgósziromnak lázcsillapító, nyugtató, vérnyom
2024-02-02 22:41:48
pacsakute: Málna - meglepetések a piros bogyóról
desszert. Sok más "bogyós" gyümölccsel ellentétben melegen, sütve és főzve is hűen megtartja aromáját.

A szörphöz és lekvárhoz, dzsemhez nem szükséges tartósítót keverni, inkább forraljuk föl, a tetejére mérjünk ki egy kiskanál rumot, és az üveg lezárása után dunsztoljuk. Felbontás után hűtőben kell tárolni. Málnából készíthető bor, likőr és pálinka is.

A mál
2024-02-01 21:29:27
pacsakute: A jövő elsősegélycsomagja kizárólag gyógynövényekből
receptje:
Hozzávalók: egy teáskanál feketebors, két gerezd zúzott fokhagyma, egy evőkanál római kömény, egy csipet só, 600 ml víz

Elkészítése: Helyezzük a hozzávalókat egy serpenyőbe, és addig forraljuk a folyadékot, amíg az a felére nem csökken. Igyuk naponta kétszer, hogy megtisztítsa szervezetünket és véget vessen a hasmenésnek.
Forrás : https://eges
2024-01-20 23:42:26
pacsakute: Lándzsás útifű, a légutak gyógynövénye


A lándzsás útifű az egyik legsokoldalúbb gyom- és gyógynövényünk.

A lándzsás útifű az ajakosvirágúak rendjébe, az útifűfélék családjába tartozó lágy szárú növényfaj. Rétek, legelők, útszegélyek, taposott gyomtársulások világszerte elterjedt jellegzetes évelő
2024-01-20 22:55:42
pacsakute: Csipkebogyó, a vadrózsa
ebben főzzük a termését 3-5 percig (így sok vas, magnézium és ásványi só oldódik ki).

Elkészíthetjük úgy is, ha az éjszakai áztatás után a visszamaradt csipkehúst 3-5 percig forraljuk. Így kiázik belőle a C-vitamin és az ásványi anyagokat is megmentjük. A teakészítéshez zománcozott vagy üvegedényt használjunk és csak műanyag szűrővel szűrjük le a teát!

Készít
2024-01-09 22:51:28
klarika47: Lencse
amíg a
lencse megpuhul.
3. Kiszedünk a főzetből egy merőkanáln
2024-01-05 06:04:50
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
cukorbetegség egyik, lenmag gyógyhításairól, piros bogyóról, légutak gyógynövénye, füge leveleinek, kevés piloncillot, pirított hagymát, pirított paprikát, keverékbe tegyük, kimert halcsontokat, halcsontról lejöjjön, lenmag kitűnő, légutak gyulladásos, hörghurut lefoly, liter vízbe, olajtartalma miatt, tetejére mérjünk, kiskanál rumot, üveg lezárása, teáskanál feketebors, evőkanál római, lándzsás útifű, egyik legsokoldalúbb, ajakosvirágúak rendjébe, útifűfélék családjába, éjszakai áztatás,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.