|
|
|
|
grillező sütésre kész, beolajozott rostélyra fektetjük a húsdarabokat, letakarjuk fóliával, és mindegyikre teszünk egy téglát. Oldalanként 4-6 percig sütjük a húst, 2 perc után 90 fokkal elforgatva - így alakul ki a szép grillrácsozat. Elkészült a sült, ha ujjal a legvastagabb részénél megérintve szilárdnak érezzük. A sültet tálra rendezzük, és azonnal tálaljuk.
| |
2015-05-17 22:31:33 |
|
|
|
|
hőmérsékleten kínáljuk: érdekességként említeném meg, hogy az északi országokban télen sörmelegítőt adhatnak a hideg sörhöz.
- a fehérborokat 8-14 fokosra hűtik le, nyáron pár fokkal talán hidegebbre, számítva arra, hogy a pohártól és a felszolgálástól kissé felmelegedhet. Szokásos a fehérborokat a fokszámukkal azonos hőmérsékleten kínálni.
- a |
2015-04-07 19:44:14 |
|
|
|
|
|
tartozott, mint ő - kissé idegen volt számára eddig; és vele szemben Pirkler nem tudta megtalálni az igazi modorát.
- Kezét csókolom magának - mondta, és a kézszorítása mintha most egy fokkal melegebb lett volna, mint egyébkor. - Eljöttem megszámlálni azt a néhány figurát, ami - hiába, nincs mentség - tegnap óta a tulajdonom. Lesz olyan kegyes, felkísér? Guido persze... |
2013-02-10 13:06:52 |
|
|
|
|
megütögetjük, hogy könnyebben tudjunk a tésztával bánni. Majd balról és jobbról is összehajtjuk. 1x hajtogatás! Fóliával letakarva hagyjuk 20 percet pihenni, kelni. Elfordítjuk a tésztát 920 fokkal. Most így nyújtjuk ki. Balról, jobbról egymásra hajtogatjuk. Majd lentről fel és fentről le, megint pihentetjük 30 percet a tésztát. 2x hajtogatás! Majd újra megismételjük, mint a másod |
2012-06-16 18:16:18 |
|
|
|
|
|
hajtogatási menet úgy történik, hogy először képzeletben vízszintes irányban elharmadoljuk a tésztát, majd a fölső harmadát ráhajtjuk a középsőre, erre pedig ráhajtjuk az alsó harmadot. Most 90 fokkal elfordítjuk, és megint kinyújtjuk ½ cm vékonyra. Ha ez megvan, akkor harmadolva összehajtjuk úgy, ahogy az előbb tettük. Ez volt az első hajtogatási menet. Ezután a tésztát mind |
2011-10-02 17:25:41 |
|
|
|
|
ellenére) a nők többsége feleannyit mozog, mint amennyire szükség lenne. A nők bőre vékonyabb, mint a férfiaké. Nagy hidegben a bőr összehúzódik, éppen ezért a lányok, asszonyok akár három fokkal is hidegebbnek érzik a levegőt, mint a férfiak.
Miért kell a védőkrém?
A kimondottan hideg ellen védő krém magas nedvességtartalmú lipideket (zsírt) tartalmaz, pél |
2011-05-16 07:45:21 |
|
|
|
|
kemény habbá vert tojásfehérjét is belekeverjük. Kikent, lisztezett, 24 cm átmérőjű tortakarikába töltjük, és előmelegített sütőben, közepes lángon (180 fokon), 25 percig sütjük. Ezután 15 fokkal csökkentve a sütés erősségét, még kb. 25 percig sütjük. A töltelékhez a cukrot a vízzel kevergetve felforraljuk.
A vajat vagy margarint vagy sütőmargarint először magában, majd a fe |
2011-02-08 16:32:43 |
|
|
|
|
"A királyi törvényszék megállapította,
hogy a Luzsénszky Alfonz fordításában található ocsmányságok
kivétel nélkűl benne vannak a Talmudban.
Fordítása pontos, minthogy a Talmudban előforduló mondatokat valóságos értelmüknek
megfelelően adja vissza."Luzsénszky Alfonz Talmudfordítása, tizenhetedik kiadás 1922-bőlA Talmu |
2010-11-06 09:37:22 |
|
|
|
|
megmossuk, megtisztítjuk, és a rácsos burgonyavágóval leszeleteljük. Ha ilyenünk nincs, hullámos vajvágó dresszírkéssel levágunk egy szeletet, majd a második vágás előtt, a burgonyát 90 fokkal elfordítjuk. Jól lemossuk, leszárítjuk, és bő forró olajban szép szalmasárgára sütjük. Csak közvetlen tálalás előtt sózzuk. Rumos szilva: Ha befőttből készítjük, akkor a befőtt levét leöntjü |
2010-10-08 17:52:11 |
|
|
|
|
megmossuk, megtisztítjuk, és a rácsos burgonyavágóval leszeleteljük. Ha ilyenünk nincs, hullámos vajvágó dresszírkéssel levágunk egy szeletet, majd a második vágás előtt, a burgonyát 90 fokkal elfordítjuk. Jól lemossuk, leszárítjuk, és bő forró olajban szép szalmasárgára sütjük. Csak közvetlen tálalás előtt sózzuk. Rumos szilva: Ha befőttből készítjük, akkor a befőtt levét leöntjü |
2010-10-07 17:45:19 |
|
|
|
|
Bazsalikom, a növények királya
A bazsalikom neve a görög
"basileus" szóból származik, melynek jelentése "király,
királyi". Emlegetik még Szent János fűként, vagy bazilikának is. Méltán
tartják a növények királyának, hiszen szegfűszegre emlékeztető, édeskés íze,
fantasztikus aromája révén kiérdemli ezt a jelzőt.
Egynyári növény, amely India |
2010-09-17 14:30:42 |
|
|
|
|
száraz levegőjű lakás hőmérsékletét hidegebbnek érezzük, mint amilyen valójában. Ezért ahelyett hogy magasabb fokra állítanánk a fűtést, párásítsuk a levegőt! Ha a termosztátot éjszakára 3 fokkal alacsonyabb hőmérsékletre állítjuk, 5-8 százalékkal csökkenthetjük az energiafogyasztást.
Sértetlen csomagolás
Bármennyire is vágyódunk egy termékre, ha abból már cs |
2010-01-31 08:37:10 |
|
|
|
|
|
Üzenetek |
Nincs Cím, Luzsénszky Alfonz, Luzsénszky Alfonz Talmudfordítása, Szent János, növények királya, szép grillrácsozat, legvastagabb részénél, sültet tálra, északi országokban, hideg sörhöz, fehérborokat 8-14, felszolgálástól kissé, fokszámukkal azonos, igazi modorát, kézszorítása mintha, fokkal melegebb, néhány figurát, tésztával bánni, fölső harmadát, alsó harmadot, előbb tettük, első hajtogatási, tésztát mind, kimondottan hideg, sütés erősségét, vízzel kevergetve, |
|
|
|