Belépés
bkisseva: Knédli
ragad, olyan könnyű, mint a pille.Nem kell neki nagy gőz, éppen csak, hogy ne ázzon el. Most csináltam először, gőz fölött se f
2017-05-31 14:46:34
horvathnemagdi: Csirkemell vadas mártásban, zsemlegombóccal

Csirkemell vadas mártásban, zsemlegombóccal

A vadas marha kistestvére, de legalább olyan finom. Zsemlegombóc helyett burgonyakrokettel, spagettivel

Szatmári Erzsébet

Hozzávalók

10 dkg zeller
20 dkg petrezselyemgyökér
40 dkg sárgarépa
20 dkg vöröshagyma
50 dkg csirkemell
2 dl tejföl
2017-03-18 07:39:10
horvathnemagdi: Vadas zsemlegombóccal

Vadas zsemlegombóccal

Küldte: Dorci90

Hozzávalók:

0,5 kg hús (disznó, csirke, vad, marha)
1 fej vöröshagyma
1 kanál ecet

egész bors
babérlevél
koriander
cukor
olaj
liszt
1-2 kanál mustár
2-3 kanál tejföl
répa

Zsemlegomb
2016-11-15 16:39:24
taltos1: Vadas csirkéből zsemlegombóccal
Vadas csirkéből zsemlegombóccal

Hozzávalók

A mártáshoz:
1 kg sárgarépa
25 dkg fehérrépa
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1,5 dl tejföl
1 ek mustár

bors
babérlevél
őrölt kurkuma
húsleves kocka
A húshoz:
40 dkg vagy 2 egész c
2016-08-27 22:01:10
tinka1951: A A 18 legjobb levesbetét – A nagymama eredeti receptj
vajat 2 tojássárgájával, beletesszük a rizst, kis sót és 2 tojás habbá vert fehérjét és annyi lisztet, amennyit fölvesz. Kis gombócokat formálunk belőle és a levesbe főzzük.

Zsemlegombóc
1 tejbe áztatott zsemlét áttörünk szitán, és elkeverjük két tojássárgájával, sóval, diónagyságú vajjal vagy zsírral és 2 tojás felvert fehérjével. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá,
2016-01-07 09:32:24
taltos1: Tökéletes sörkorcsolya: bemutatjuk a bajor konyhát
Tökéletes sörkorcsolya: bemutatjuk a bajor konyhát

A szeptember 19-én kezdődő Oktoberfest kapcsán érdemes körüljárni, hogy mi mindent kóstolhatunk a Bajor régióban a sör mellé. A bajor konyha jól körülhatárolható, fogásai egyszerűek, de ízletesek, jó alapanyagokból készülnek, s szinte mindegyikhez tökéletesen passzol a sör.

Kolbászok, sajtok, perecek, szen
2015-09-24 23:18:47
horvathnemagdi: Vadas zsemlegombóccal lépésről-lépésre


Vadas zsemlegombóccal lépésről-lépésre

Gasztropajtiék konyhájából (http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/)

Egy nagy klasszikus kedvencünk a vadas. A hús omlósan puha, a mártás kellemesen pikáns és bársonyosan sima. A házi zsemlegombóc pedig fenomenális. Kell ennél több egy jó ebédhez?

Sok háziasszony nem készít vadast, mert túl bonyo
2015-05-12 07:49:29
taltos1: Gnocchi, az olasz krumplinudli
pane - a kenyér vagy zsemlemorzsával készülő gnocchi is, amelynek különböző változatai az északabbra fekvő országokban is elterjedtek. Ennek egyik variánsa a nálunk is népszerű zsemlegombóc, amely a vadas marha szinte nélkülözhetetlen kísérője.

Különleges egytálétel a Szardínia szigetén hagyományosan sáfránnyal ízesített ,,gnocchetti", amelyet mallored
2015-03-04 21:17:34
bkisseva: Főzési alapötletek paleoban
sütve)
Töltött csirkecomb (sonkával és kemény sajttal a bőr alatt, ami lehet füstölt is)
Töltött káposzta (rizs és rántás nélkül)
Vadas - marha, nyúl, vagy vad (Zsemlegombóc helyett spenótos valamilyen pelletel készült lapcsánka)
Zúza pörkölt

Mit egyél mellé?
A húsokhoz rengeteg savanyúságot, salátát lehet enni.
2015-01-19 11:57:47
horvathnemagdi: Vadas zsemlegombóccal
Vadas zsemlegombóccal
Küldte: Dorci90

Hozzávalók:

0,5 kg hús (disznó, csirke, vad, marha)
1 fej vöröshagyma
1 kanál ecet

egész bors
babérlevél
koriander
cukor
olaj
liszt
1-2 kanál mustár
2-3 kanál tejföl
répa

Zsemlegombóchoz:
2014-10-07 18:19:38
horvathnemagdi: Vadasan készített hús
szerint (frissen őrölt)
2 k cukor
2 k mustár
1 teáskanál kapribogyó
4 dl tejföl
2 csapott k finomliszt

Vacsora - nem mindennapi! Zsemlegombóc a legkiválóbb köret, sürgős esetben makaróni.
alapanyagok
babérlevél bors citrom fehérrépa finomliszt kapribogyó marhacomb mustár napraforgó olaj sárgarépa só tejföl vöröshagy
2014-09-10 12:56:15
davidcsilla: Zsemlegombóc
25 dkg liszt
3 db zsemle
2 db tojás
1 kevés víz
1 kevés só
6 dkg zsír
2 dl tejföl
ízlés szerint petrezselyem
ízlés szerint kapor

Három zsemlét apró, 0,5 cm-es kockákra vágunk. Szárazon megpirítjuk és kb. 20-30 dkg finomliszttel, 2 tojással, tejföllel, sóval és vízzel, simára, csomómentesre kikeverjük, majd állni hagyjuk, 10
2014-08-25 22:55:03
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Szatmári Erzsébet, nagymama eredeti, bajor konyhát, olasz krumplinudli, vadas marha, levesbe főzzük, szeptember 19-én, bajor konyha, nagy klasszikus, mártás kellemesen, házi zsemlegombóc, kenyér vagy, északabbra fekvő, húsokhoz rengeteg, legkiválóbb köret, nélkülözhetetlen, körülhatárolható, tojássárgájával, zsemlegombóccal, zsemlemorzsával, zsemlegombóchoz, alapanyagokból, gasztropajtiék, finomliszttel, csomómentesre, hagyományosan,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.