Belépés
velemenyezd: Haydn, Prokofjev, Weber és Hindemith műveit adja elő az Operaház Zenekara
concertante című műve hangzik el, a darab szólistái az Opera Zenekar többszörösen díjazott művészei, Soltész Ágnes (koncertmester), Pólus László (szólócsellista), Rácz Ottó (I. oboa) és a zeneszerzőként is ismert Kovács Zoltán (I. fagott).
A koncert második felében Carl Maria von Weber 1811-ben komponált f-moll klarinétversenye a kor új zenei instrumentumát állítja a középpon
2020-01-15 15:42:01
velemenyezd: Magyar operatörténeti kuriózum hangfelvételére készül az Opera
történelemből és a német operairodalomból (Wagner Tannhäuser) is jól ismert Árpád-házi Szent Erzsébet.
Az opera komponálásakor Erkelt még nem fiai, hanem a korban fuvolavirtuózként és zeneszerzőként egyaránt ismert Doppler Károly és Doppler Ferenc segítették, ők írták az Erzsébet első és harmadik felvonását, a műhelymunkában készült Erzsébet középső felvonása azonban a legval
2019-10-10 15:31:51
velemenyezd: Itália áll az Európai Hidak rendezvénysorozat középpontjában
édesapjával, Fischer Ivánnal, közös koncertjükön a 20. századi zene két jelentős alakja, Ottorino Respighi és Luciano Berio muzsikája szólal meg. A BFZ harmadik, modern koncertjén zeneszerzőként és szólistaként áll színpadra Giovanni Sollima csellista - közölte az intézmény az MTI-vel csütörtökön.
A rendezvényen fellép a tamburinos-énekes Rachele Andrioli és a harmonikás Rocc
2019-09-12 16:42:35
velemenyezd: Udo Kier és Michael Nyman előadást tart a Budapesti Klasszikus Film Maratonon
filmkészítő címmel.
Mint írják, a cannes-i Arany Pálmával és három Oscar-díjjal jutalmazott Zongoralecke és több felejthetetlen Peter Greenaway-film zenéjét jegyző Nyman nem csupán zeneszerzőként tekint magára, hanem filmesként is - kifejezett szándéka, hogy budapesti előadása során a közönség ebben a szerepében is megismerhesse.
Nyman zenéje kíséri Dziga Vertov némafi
2019-09-06 14:02:15
velemenyezd: Bemutatták Berlinben Eötvös Péter és Pedro Amaral beszélgetőkönyvének német kiadását
be a kötetet. A rendezvényt a német főváros zenekarokat és zenekari műveket felvonultató nemzetközi fesztiválja, a Musikfest Berlin keretében tartották.
A fesztivál közönsége zeneszerzőként és karmesterként is találkozhat Eötvös Péterrel. Szombaton és vasárnap este a világ legjobb szimfonikus zenekarai között számon tartott Berlini Filharmonikusokat (Berliner Philharmoniker)
2019-09-04 20:53:17
velemenyezd: Ünnepi orgonaestet is rendeznek Szathmáry Zsigmond orgona mesterkurzusán
rendszeresen tart mesterkurzusokat. Kompozícióit merész kísérletező
2019-08-17 11:54:38
velemenyezd: Olaszországot állítja középpontba az Európai Hidak fesztivál
erejét mutatja be Nora Fischer mezzoszoprán közreműködésével, a 20-21. századi olasz zenét Giacinto Scelsi és Niccolo Castiglioni mellett Giovanni Sollima képviseli, aki nemcsak zeneszerzőként, hanem csellóművészként is bemutatkozik Ilan Volkov vezényletével.
A rendezvényen fellép a tamburinos-énekes Rachele Andrioli és a harmonikaművész Rocco Nigro, a pizzica élő legendájaké
2019-06-10 11:08:19
velemenyezd: Monteverdi Orfeójával nyit a Fesztiválzenekar új évada
zsinagógakoncertekkel, gyerekeknek és időseknek adott kamarakoncertekkel.
A Monteverdi-produkció különlegessége, hogy Fischer Iván nemcsak karmesterként és rendezőként, hanem zeneszerzőként is részt vesz benne, hiszen ő rekonstruálta az opera befejezését. A főszerepeket Baráth Emőke és Valerio Contaldo alakítja. Az Európai Hidak fesztivál különleges pillanata lesz az is, amik
2019-03-19 22:49:49
velemenyezd: Grecsanyinov kórusritkasága lesz hallható a Mátyás-templomban
közleménye szerint Alekszandr Grecsanyinov kortársa volt a legnagyobb orosz zeneszerzőknek, Rimszkij-Korszakovtól tanult, de nem csatlakozott sem az Ötökhöz, sem Csajkovszkij követőihez. Zeneszerzőként az orosz és a francia impresszionista zene összehangolására törekedett. Öt szimfóniát és sok más műfajú darabot komponált, zenei stílusát konzervatívnak tartják.
A 20. század
2019-03-05 17:56:36
velemenyezd: Guido De Angelis: Bud Spencer egyedülálló jelenség volt
Angelis leszögezte: soha nem volt rivalizálás közöttük, sőt, Maurizio gitárosként játszott Morricone több filmzenéjében.
Guido beszámolt arról, hogy hosszú évek óta már nem zeneszerzőként, hanem producerként dolgozik, elsősorban tévéfilmek és -sorozatok számára. Ő volt az egyik producere a Christopher Walkennel készült Julius Ceasar-filmnek és a Titanic-szériának is.
A b
2019-02-06 13:02:17
velemenyezd: Több mint félszáz ifjúsági hangversenyt adnak a szolnoki szimfonikusok
el zenében. A történet a középiskolai irodalmi tananyag részét képezi, ezért is választották a művet a középiskolás korosztály számára - mondta, hozzátéve: Notis Georgiou nemcsak zeneszerzőként, de karmesterként és szólistaként gitárral is közreműködik az ifjúsági műsorban.
Patkós Imre felhívta a figyelmet a koncertek közösségteremtő hatására. Emlékeztetett arra, hogy kis lé
2019-02-05 19:03:48
velemenyezd: Szlovén dzsessz az Opusban

Drago Ivanusa La Bete humaine című szólózongora-projektje, amelyet pénteken 20 órakor ad elő, az egyén és feszültségekkel teli korunk között fennálló viszony zenei kifejezése, Jean Renoir Állat az emberben című híres 1938-as filmjéhez hasonlóan - szerepel a szervezők által az MTI-hez eljuttatott ajánlóban.
Mint írják, a program rögtönzött részekkel átszőtt, energikus, ha
2019-01-30 11:42:38
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Operaház Zenekara, Európai Hidak, Michael Nyman, Budapesti Klasszikus Film Maratonon, Bemutatták Berlinben Eötvös Péter, Pedro Amaral, Szathmáry Zsigmond, Monteverdi Orfeójával, Guido De Angelis, Opera Zenekar, Soltész Ágnes, Pólus László, Rácz Ottó, Kovács Zoltán, Carl Maria, Wagner Tannhäuser, Árpád-házi Szent Erzsébet, Doppler Károly, Doppler Ferenc, Fischer Ivánnal, Ottorino Respighi, Luciano Berio, Giovanni Sollima, Rachele Andrioli, Arany Pálmával, Peter Greenaway-film,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.