Belépés
velemenyezd: Tóth Viktor és zenekara Lengyelországban koncertezik
rendszeres vendége a lengyel-magyar zenei kapcsolatokról, együttműködésekről szóló panelbeszélgetéseknek - közölték a szervezők az MTI-vel.
A szaxofonos ezúttal a több mint húsz éve együtt játszó, négy szaxofonból álló formációjával áll lengyelországi színpadokra. Tóth Viktor, Haaz Imre, Solymosi Milán és Weisz Gábor együtt formálódott zeneileg, együtt keresték útjukat. Tóth
2019-10-21 14:41:37
velemenyezd: Elhunyt Kurtág Márta zongoraművész

"Gyászolunk egy nagy muzsikust, egy csodálatos embert, Kurtág György ihlető társát. Inspiráló és szenvedélyesen őszinte ember volt, akinek a zenéhez való viszonyán átsütött a mély szeretet, s aki számára a zenélés morális attitűdnek számított " - olvasható ifj. Kurtág György közleményében.
Kurtág Márta 1927. október 1-jén született Esztergomban, a budapesti Liszt Ferenc
2019-10-18 19:22:09
velemenyezd: Felavatták Horváth Zsuzsa cigányprímás és Ökrös Oszkár cimbalomművész domborművét
kiegyezés korában mindkettőnek nemzetmegtartó ereje volt - mondta, hozzátéve, hogy a cigánymuzsika hamar beépült a nemzettudatba, beilleszkedett a magyarságról alkotott képbe. A verbunkos zenét játszó cigányzenekarok nagy hatást gyakoroltak Haydnra, Mozartra, később Beethovenre, Schubertre és Berliozra is.
A cigány kultúra a magyar kultúra szerves részévé vált - mondta Szalay
2019-10-11 15:01:40
velemenyezd: Elhunyt Ginger Baker legendás brit rockzenész

A család közlése szerint vasárnap reggel halt meg "békésen" egy angliai kórházban.
Baker legendás zenész, egykor valóságos extázisban dobolta végig a lemezeket, a koncerteket, zsonglőrként dobálta dobverőit, vagy egy kezében kettővel is játszott.
Angliában, Lewishamben született 1939. augusztus 19-én Peter Edwards Baker néven. Zongoristaként és trombitásként kezdte,
2019-10-06 14:11:39
velemenyezd: Borhíd fesztivál Esztergomban

A történelmi Vízivárosban a koncertek sorát a folk-rockos zenét játszó Roversong zenekar nyitja meg. Az AC/DC frontembere előtt emlékestekkel tisztelgő CA/CD együttestől a névadó hard rock banda szerzeményeit hallhatjuk, majd a szombathelyi Lord lép fel.
Szombaton a Gipsy Style közreműködésével autentikus modern cigány táncbemutatót láthatunk, majd a modern beat zenét já
2019-10-03 14:48:10
velemenyezd: Next.Ape - Harcsa Veronika belgiumi zenekara először Magyarországon
örültem, amikor Antoine New Yorkból visszatérve engem kért fel az új projektjébe énekesnek" - idézi a közlemény Harcsa Veronikát, aki 2009 és 2017 között volt a kísérleti elektronikus zenét játszó Bin-Jip tagja.
A dalok fő szerzője a zenekarvezető Antoine Pierre, de minden tagnak vannak kapcsolódó zenei ötletei, Harcsa Veronika pedig a szövegírásban is részt vesz. Mivel minda
2019-09-14 11:41:11
velemenyezd: Fekete Jenő bluesgitáros első szólólemezét mutatja be az A38 hajón

Az egykori Palermo Boogie Gang és a Muddy Shoes frontembere albumán a hagyományos füstös amerikai blues a modern rock'n'roll frissességével és könnyed popos érzéssel fonódik össze, a magyar könnyűzenei élet legkülönbözőbb területeiről összegyűlt zenészek közreműködésével - közölték a szervezők az MTI-vel.
A lemez nyitódalában, a Régi-új világban Horváth Charlie és Voga V
2019-08-28 11:21:42
velemenyezd: Zárókoncerttel fejeződött be a Snétberger Zenei Tehetség Központ kilencedik nyári kurzusa
nyári kurzust követő zárókoncerten mintegy negyven produkciót hallhatott a közönség. Snétberger Ferenc elmondta: gitáros, szaxofonos, énekes előadások, jazzformációk és klasszikus zenét já
2019-08-01 20:16:22
velemenyezd: NMHH-felmérés: némileg csökkent a rádióhallgatók száma
is, de szokott rádiót hallgatni, de 2018 végén már csak tízből heten rádióztak legalább időnként, ez mintegy hatmillió embert jelent - olvasható.
A legtöbben - 48 százalék - a zenét játszó rádióadókat szeretik a legjobban, az egyénileg összeállított tartalmakat a megkérdezettek ötöde preferálja, a beszélgetős rádióműsorokat pedig csak minden tizedik ember említette.
Miné
2019-07-15 10:31:37
velemenyezd: Csütörtökön kezdődik a Bajai Halfőző Fesztivál
veszi kezdetét.
A gyermekeket a Lóca együttes zenés gyermekműsorával várják, majd az estét a különböző helyszíneken felállított színpadokon a Csík Zenekar, a Memphis, a délszláv zenét játszó Zabavna Industrija koncertje, illetve a Danubia Tamburazenekar táncháza zárja.
Pénteken délután Farkasházi Réka és a Tintanyúl Zenekar délutáni műsorát számos koncert követi. Színpa
2019-07-10 15:02:14
menusgabor: Hepp Béla versei
más.HOL VOLT...Jöttöd varázslat.
Izzó parázs vagy,
vers vagy, meg ének,
rózsás regények,
csillagvirágon
hószín világom,
szirmok erében
játszó reményem,
illó tavasznak
titkos barackm
2019-07-07 17:30:51
velemenyezd: A Kiscsillag és a Mostar Sevdah Reunion is fellép a legjelentősebb vajdasági nyári fesztiválon
is megjelennek majd - közölték a szervezők. A színpadon pedig Ferenczi György, a világ egyik legjobb szájharmonikása, valamint zenekara, az 1ső Pesti Rackák, majd a latin-amerikai zenét játszó Los Orangutanes lép fel.
A gyerekprogramok között látható lesz a BaHorKa Társulat interaktív mesejátéka, Tóth Viktor magyar népmeséket bemutató szaxofonjátéka, valamint pantomim is vár
2019-06-29 12:52:51
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Tóth Viktor, Elhunyt Kurtág Márta, Felavatták Horváth Zsuzsa, Ökrös Oszkár, Elhunyt Ginger Baker, Harcsa Veronika, Fekete Jenő, Snétberger Zenei Tehetség Központ, Bajai Halfőző Fesztivál, Hepp Béla, Mostar Sevdah Reunion, Haaz Imre, Solymosi Milán, Weisz Gábor, Kurtág György, Kurtág Márta, Liszt Ferenc, Peter Edwards Baker, Gipsy Style, Antoine New Yorkból, Harcsa Veronikát, Antoine Pierre, Palermo Boogie Gang, Muddy Shoes, Horváth Charlie, Voga,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.