|
|
|
|
fogva csökkenteni tudja az izmokban keletkező feszültséget is.
A csontok és a szív egészségének fenntartásában a K-vitamin is nagy szerepet játszik, márpedig a pitypang K-vitaminban is bővelkedik. A K-vitamin részt vesz a csontok mineralizációjában, illetve a véralvadásban. Ezen kívül segít fenntartani az egészséges agyműködést és anyagcserét is. A K-vitamin nemcsak a c |
2024-04-17 15:03:04 |
|
|
|
|
növény közül ez tartalmazza a legtöbb karotinoidot.
A sárgarépánál jobb forrása a béta-karotinnak, melynek alapvető szerepe van a szem egészségének megóvásában.
Gazdag E-vitaminban, ami ritkán fordul elő a gyümölcsökben.
Tartalmazza az összes B-vitamint.
500-szor több C-vitamin található benne, mint a narancsban.
Több fehérjét tartalmaz |
2024-04-17 14:51:08 |
|
|
|
|
|
fogyasztunk, hiszen segítséget nyújt az immunrendszer megerősödésében. Az eper gazdag forrása a flavonoid vegyületeknek, amelyek csökkentik a szervezetben kialakuló gyulladást. Ezen kívül C-vitaminban és káliumban is bővelkedik, amelyek pedig az immunrendszert támogatják meg.
Tavasszal ne feledkezzünk meg a tápanyagokban bővelkedő cékláról sem, amely szintén sok káliumo |
2024-04-16 20:38:13 |
|
|
|
|
ismert, segít enyhíteni a stresszt és a szorongást is. Gyulladáscsökkentő hatásai pedig segítenek enyhíteni a légutak fájdalmát és csökkenteni a köhögést.
A citromillóolaj C-vitaminban és limonénban gazdag, ily módon erős immunrendszer-erősítő hatásokkal bír. A megerősített immunrendszer segíthet a szervezetnek a fertőzés leküzdésében és a megfázás tüneteinek enyhítéséb |
2024-04-16 20:05:15 |
|
|
|
|
|
lencse tehát gazdag forrása a káliumnak, a folátnak és a rostoknak is. Ezek a tápanyagok pozitívan hatnak a vérnyomásra, a koleszterinszintre és összességében a szív egészségére. B1-vitaminban is bővelkedik, amely a normál szívritmust támogatja meg.
A hüvelyesek, így a lencse is, alacsony glikémiás indexszel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy nem emelik meg drasztikusa |
2024-04-16 19:07:23 |
|
|
|
|
növeli meg. Elképzelhető, hogy a kólában található koffein lehet az oka a csontritkulás kialakulásának, nem pedig a szénsav a bűnös. A csontok |
2024-04-16 13:12:34 |
|
|
|
|
a csökkenésével jár.
A bogyós gyümölcsök segítenek leküzdeni az oxidációnak nevezett mindennapi folyamat káros hatásait, amely gyulladáshoz vezethet. A bogyós gyümölcsök C-vitaminban bővelkednek, ami önmagában is segít a gyulladás csökkentésében.
A dió és a dióolaj polifenol vegyületeket tartalmaz. Ilyen például az ellagsav, amely javítja az idegek üzenetküld |
2024-04-09 22:32:22 |
|
|
|
|
szemben. Ezek oxidatív stresszt okoznak, majd hozzájárulnak olyan betegségek kialakulásához, mint például 2-es típusú cukorbetegség, szívproblémák vagy Alzheimer-kór.
A moringa C-vitaminban és béta-karotinban is gazdag, amelyek szintén eredményesen harcolnak a káros hatású szabad gyökökkel szemben. A benne található kvercetin hasonlóképpen erős antioxidáns, amely a vérn |
2024-04-05 23:10:31 |
|
|
|
|
kardamommal
Indiában sokféle fűszernövényt használnak az emberek. Az egyik leggyakrabban használt fűszer a kurkuma, a másik pedig a kardamom. A kardamon legfőképpen A- és C-vitaminban, illetve vasban, magnéziumban, mangánban, rézben, káliumban, kalciumban, cinkben és foszforban bővelkedik. Mire is jó ez a fűszer? Mutatjuk a válaszokat!
A kardamom nagyon haték |
2024-04-03 21:55:37 |
|
|
|
|
a csökkenésével jár.
A bogyós gyümölcsök segítenek leküzdeni az oxidációnak nevezett mindennapi folyamat káros hatásait, amely gyulladáshoz vezethet. A bogyós gyümölcsök C-vitaminban bővelkednek, ami önmagában is segít a gyulladás csökkentésében.
A dió és a dióolaj polifenol vegyületeket tartalmaz. Ilyen például az ellagsav, amely javítja az idegek üzenetküld |
2024-04-02 23:00:06 |
|
|
|
|
is tartalmaz, amelyek együttesen javíthatják az agy működését.
A spenót is nagyon egészséges, mivel sok káliumot tartalmaz, így hasznos lehet a vérnyomás szabályozásában. K-vitaminban is gazdag, javítja a szervezetben a kalcium felszívódását, ami azért nagyon előnyös, mivel így erősebb lehet a csontozatunk és a fogazatunk.
A spenót rendszeres fogyasztása csök |
2024-04-01 22:45:30 |
|
|
|
|
kialakulásának kockázatát, illetve betegség esetén mérsékelhetjük a tüneteinket.
A citrom javítja az emésztést és csökkenti a savas reflux kialakulásának esélyeit. Antioxidáns C-vitaminban gazdag, amely gyulladáscsökkentő, vírusellenes, antibakteriális és immunfokozó hatásokkal rendelkezik. A C-vitaminban gazdag táplálékok rendszeres fogyasztása megerősíti az immunrends |
2024-04-01 22:42:55 |
|
|
|
|
|
Üzenetek |
Gazdag E-vitaminban, Antioxidáns C-vitaminban, pitypang gyógyhatásairól, tavasz kedvencei, illóolajok segíthetnek, szénsavas üdítők, tápanyagokban gazdag, izmokban keletkező, szív egészségének, pitypang K-vitaminban, egészséges agyműködést, legtöbb karotinoidot, sárgarépánál jobb, szem egészségének, összes B-vitamint, immunrendszer megerősödésében, eper gazdag, flavonoid vegyületeknek, szervezetben kialakuló, immunrendszert támogatják, tápanyagokban bővelkedő, légutak fájdalmát, citromillóolaj C-vitaminban, megerősített immunrendszer, fertőzés leküzdésében, megfázás tüneteinek, |
|
|
|