Belépés
velemenyezd: McKinsey: Kelet-Közép-Európában javíthatják versenyképességüket az európai autógyártók
százalékkal növeli a szoftvermérnökök iránti keresletet. Az e területeken dolgozó tehetségek megszerzése és megtartása, továbbá a magas költségek strukturális szintű kihívást jelentenek az európai autóipar számára, és alapvetően befolyásolják a versenyképességét.
Andreas Tschiesner, a McKinsey&Company autóipari területének európai vezetője szerint a gépjárműgyártók high-tech
2020-01-23 17:21:56
velemenyezd: Szakértő: a bölcsek tanácsa nem fogja megoldani a Fidesz és a néppárt ügyét

Deák Dániel elmondta, a háromtagú testületet - amelynek tagja Herman Van Rompuy, az Európai Tanács korábbi elnöke, Wolfgang Schüssel volt osztrák kancellár és Hans-Gert Pöttering, az Európai Parlament korábbi elnöke - annyira különböző nézetű emberekből áll, hogy "sakk-matt helyzet" állt elő.
Azért is fontos a most zajló indonéziai találkozó, amelyen Orbán Viktor minisz
2020-01-23 08:51:00
velemenyezd: Német kormánymegbízott: példamutató Magyarország kisebbségpolitikája
magyarországi németnek lenni "büszkeség" - fogalmazott a kormánymegbízott, aláhúzva, hogy a német kisebbség rendkívül erős önkormányzattal is rendelkezik Magyarországon.
Hozzátette, hogy más európai államok mindmáig nem ismerték el a németek elüldözését az állam által a kollektív bűnösség elve alapján elkövetett igazságtalanságként.
Magyarországgal szemben más államokba
2020-01-22 22:23:00
velemenyezd: BÉT - Emelkedett a vezető részvények többsége
elmondta, az ázsiai piacok szépen visszapattantak a befektetők optimistábban látják a kínai koronavírus terjedésének megakadályozását. Az elemző szerint ez tükröződött a reggeli órákban az európai parketten is, így például a német DAX index is újabb csúcsokra tört fel.
Hozzátette: míg azonban a nyugat-európai tőzsdéken a nap végére alábbhagyott a lendület, a budapesti tőzsdé
2020-01-22 18:23:48
velemenyezd: Kutatás: a V4-ek nem csak az illegális migráció elutasításában értenek egyet
szerint a V4-ek közvéleményének 51 százaléka elégedett kormányának családpolitikájával, közülük is leginkább a magyarok.
A gazdaságra kitérve Lajtai Márk kiemelte, hogy miközben az európai gazdaságok lassulnak, a V4-ek közvéleménye a gazdaság tekintetében óvatos optimizmussal tekint a következő öt év elé.
Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója Lajtai Márk utó
2020-01-22 18:23:39
velemenyezd: Hörcsik: családbarát európai politikára van szükség!

A magyar Országgyűlés európai ügyek bizottságának fideszes elnöke elmondta: a találkozón külön vitát folytattak az Európa jövőjéről szóló kétéves, európai uniós konferenciáról, amely a tervek szerint 2020. május 9-én venné kezdetét. Hörcsik Richárd elmondta: felszólalásában támogatta, hogy a konferencia biztosítson lehetőséget a nemzeti parlamentek megfelelő részvételére, és
2020-01-20 18:12:18
velemenyezd: Iráni-amerikai viszály - Brian Hook: fenyegetőzéseivel Teherán még inkább elszigeteli magát
normális nemzetként", az ország elszigeteltsége csak tovább fokozódik.
Hamenei pénteken Teheránban a szokásos heti nagyimán mondott beszédet, amelyben a többi között bírálta a nyugat-európai országokat és az Egyesült Államokat.
Donald Trump amerikai elnökről közölte: "hazudik", amikor azt állítja, hogy támogatja az iráni népet a teheráni kormány hatalmának megdöntésére
2020-01-17 20:16:24
velemenyezd: Tőzsde - Történelmi csúcsokon nyitottak a New York-i indexek
vártnál nagyobb bevételt és nyereséget ért el. A kereskedést 5,8 százalékos pluszban indította, és percek alatt 7 százalék közelébe nőtt az árfolyam-emelkedés üteme.
A nagy nyugat-európai értéktőzsdéken vegyesen alakult a kereskedés. Csütörtök délután fél négykor a londoni FTSE-100 index 0,46 százalékos, a frankfurti DAX-30 index pedig 0,08 százalékos mínuszban, míg a párizs
2020-01-16 15:52:06
velemenyezd: Szijjártó: tíz év leforgása alatt Magyarország utolsóból első lett a gazdasági növekedésben

Tíz évvel ezelőtt Magyarország 28. - vagyis a legutolsó - helyen állt az európai uniós tagállamok között a gazdasági növekedés üteme szempontjából, a tavalyi év végére azonban az első helyre kapaszkodott fel - fejtette ki a külügyminiszter a fórum azon szekciójában, amelynek a címe "A fejlődés újraértelmezése" volt.
Amikor a kormány 2010-ben hivatalba lépett, Magyarorszá
2020-01-13 08:10:58
velemenyezd: Ursula Von der Leyen: az Európai Bizottság sikere Horvátország sikerétől függ

Az uniós biztosok testülete és a horvát kormány a közös prioritásokról és aktuális témákról tárgyalt Zágrábban.
Von der Leyen azon meggyőződésének adott hangot, hogy az "európai zöld megállapodás" (European Green Deal) nevű klímacsomag az Európai Unió növekedésének új, ambiciózus stratégiája lesz. Az EB azt szeretné elérni, hogy 2050-re az EU teljesen karbonsemleges legy
2020-01-10 14:32:42
velemenyezd: Tőzsde - Erősödéssel nyitottak a New York-i indexek
technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,88 százalékos pluszban indította a kereskedést.
A csütörtöki New York-i tőzsdenyitáskor pluszban álltak a vezető nagy nyugat-európai értéktőzsdék is: a londoni FTSE-100 index 0,47 százalékos, a frankfurti DAX-30 index 1,18 százalékos, a párizsi CAC-40 pedig 0,27 százalékos erősödést jelzett.
A nemzetközi bankközi
2020-01-09 15:48:07
velemenyezd: Az MNB elvárja, hogy a bankok tegyék ingyenessé az azonnali átutalásokat
alkalmazott díjak az adott ország bérszínvonalához viszonyítva (és egyes esetekben abszolút értékben is) még a kapcsolódó illetékterheket levonva is jellemzően magasabbak, mint a többi európai országban. Míg Nyugat-Európában rendkívül elterjedt a csomagárazás, amikor a fogyasztóknak nem kell az egyes átutalások után külön díjat fizetniük, addig Magyarországon az egyes átutalásokat
2020-01-09 15:47:53
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Brian Hook, Ursula Von, Európai Bizottság, Andreas Tschiesner, Deák Dániel, Herman Van Rompuy, Európai Tanács, Wolfgang Schüssel, Hans-Gert Pöttering, Európai Parlament, Orbán Viktor, Lajtai Márk, Mráz Ágoston Sámuel, Nézőpont Intézet, Hörcsik Richárd, Egyesült Államokat, Donald Trump, European Green Deal, Európai Unió, Nasdaq Composite, európai autógyártók, bölcsek tanácsa, néppárt ügyét, vezető részvények, illegális migráció, gazdasági növekedésben,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.