|
|
|
|
vágjuk fel kisebb darabokra, majd adjuk a salátához. A dióolajban keverjük el a mézet, a kurkumát, a sót és a borsot, és ezt forgassuk a salátához. Végezetül szórjuk meg a salátát ap |
2024-04-09 22:32:22 |
|
|
|
|
vágjuk fel kisebb darabokra, majd adjuk a salátához. A dióolajban keverjük el a mézet, a kurkumát, a sót és a borsot, és ezt forgassuk a salátához. Végezetül szórjuk meg a salátát ap |
2024-04-02 23:00:06 |
|
|
|
|
|
rituálénak.
Bizonyo |
2024-03-29 16:47:28 |
|
|
|
|
hagymát, a paprikát és az uborkát. Forgassuk meg a bulgurt az olívaolajban és a fél citrom levével, illetve a fűszerekkel. Adjuk hozzá a zöldségeket, illetve a |
2023-11-26 20:48:35 |
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
2 alma
1 kk fahéj
maréknyi mazsola
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve
10 dkg apróra vagdalt dió
1 dl olaj
1 dl tej
2 db tojás
6 ek cukor
1 cs vaníliás cukor
1 cs sütőpor
10 ek finomliszt
Elkészítése:
Az almát apró kockákra vágjuk, belekavarjuk a mazsolát, fahéjat,
c |
2023-07-28 11:16:55 |
|
|
|
|
zöldborsópüré-, zöldbabpüré levesek, tejmentes gyümölcsleves fogyaszthatók.
Húsok: sovány csirkehús, pulyka, hal, borjú, sertéshús párolva, natúr formában, zöldségesen, egyben sütve, diétás vagdalt húsként, rizseshúsnak, töltött, rakott ételként vagy főzve fogyasztható.
Tojás: lágytojás, buggyantott tojás, tükörtojás, tojáslepény sovány sonkával és sajttal, májja |
2021-02-20 20:45:15 |
|
|
|
|
gazdag.
A magyar konyha alapvető fűszere. Levesekben főleg gyökere használatos. A friss levél C-vitamint is tartalmaz, ilyenkor nem szabad főzni, csak az étel tetejére terítjük rá az apróra vagdalt levelet. Szárítva, vagy sóban rétegezve, télire tárolható. Minden ízesítő alkotórésze (Vegeta, ízesítő kockák stb.). Csaknem az összes zöldségféléhez használható, salátákhoz |
2021-01-09 22:11:26 |
|
|
|
|
Kolbásszal töltött egybesült vagdalt,
pulyka húsból, libazsírban sütve.
1/2 kg darált pulykahús
1 tojás
Pici főtt rizs,
Só,
bors
paprika,
kömény
1 fej hagyma
Fokhagyma
Libazsír
Kolbász
Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozzuk, bele töltjük a kolbászt,
formára igazítjuk és tálba téve |
2020-12-31 07:41:20 |
|
|
|
|
gazdag.
A magyar konyha alapvető fűszere. Levesekben főleg gyökere használatos. A friss levél C-vitamint is tartalmaz, ilyenkor nem szabad főzni, csak az étel tetejére terítjük rá az apróra vagdalt levelet. Szárítva, vagy sóban rétegezve, télire tárolható. Minden ízesítő alkotórésze (Vegeta, ízesítő kockák stb.). Csaknem az összes zöldségféléhez használható, salátákhoz, |
2020-12-30 15:11:03 |
|
|
|
|
gazdag.
A magyar konyha alapvető fűszere. Levesekben főleg gyökere használatos. A friss levél C-vitamint is tartalmaz, ilyenkor nem szabad főzni, csak az étel tetejére terítjük rá az apróra vagdalt levelet. Szárítva, vagy sóban rétegezve, télire tárolható. Minden ízesítő alkotórésze (Vegeta, ízesítő kockák stb.). Csaknem az összes zöldségféléhez használható, salátákhoz |
2020-12-27 23:54:26 |
|
|
|
|
isten ő! Talán éppen beszélget, vagy félrevonult, vagy úton van, vagy bizony tán alszik, hadd ébredjen fel." Hangosabban kiáltoztak tehát és szokásuk szerint késekkel és tőrökkel vagdalták magukat, amíg el nem borította őket a vér.
Amikor aztán elmúlt a dél, és őrjöngésük közben eljött az ételáldozat bemutatásának ideje, és nem hallatszott egy hang sem, és nem felelt és |
2020-06-10 09:59:42 |
|
|
|
|
zsír.
Elkészítés
Készíthetjük úgy is, hogy sertés- és marhahúst vegyesen használunk,
25-25 dkg-ot. Egy zsemle helyett használhatunk 2 zsemlét is, ebben
az esetben 2 tojással állítjuk össze a vagdalt húst. A darálva vásárolt
húst 4 órán belül fel kell használni, addig is hideg helyen kell tartani.
Ha otthon daráljuk meg a húst, elő |
2019-12-28 10:50:12 |
|
|
|
|
|
Üzenetek |
nagycsütörtökhöz különféle, emésztőrendszeri egészséget, gyógyító természettel, dióolajban keverjük, almát apró, magyar konyha, friss levél, étel tetejére, apróra vagdalt, összes zöldségféléhez, hozzávalókat összedolgozzuk, ételáldozat bemutatásának, zsemle helyett, vagdalt húst, darálva vásárolt, nagycsütörtökhöz, emésztőrendszeri, zöldségféléhez, összedolgozzuk, bemutatásának, zöldborsópüré, fogyaszthatók, használhatunk, gyümölcsleves, belekavarjuk, gyógyhatásai, |
|
|
|