|
|
|
|
puha vajat és alaposan kidagasztjuk. A puha, de nem ragacsos tésztát tálba tesszük, letakarjuk és 45-50 perc alatt duplájára kelesztjük.
Egy 16 cm átmérőjű magasított oldalú tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát vékonyan megkenjük vajjal. Ha hagyományos falú a formánk, akkor sütőpapírral megmagasítjuk. A papírt három rétegbe hajtjuk és a forma oldalához t |
2022-12-03 20:02:09 |
|
|
|
|
Hozzávalók: /27 -cm tortaforma /
40 dkg babapiskóta
1,5 l tej
2 cs tejszín ízű pudingpor
1 cs vaníliás pudingpor
8+4 ek kristálycukor
8 db őszibarack
5 dkg étcsokoládé vagy tortadara
Elkészítése:
Megfőzzük a két fajta pudingot külön-külön. A tejszín ízűt a 8 kanál cukorral és egy liter tejjel. A vaníliást 4 kanál cukorral és |
2018-12-13 16:46:13 |
|
|
|
|
|
8-10 db nagy szemű szilva
1 ek méz
porcukor a szóráshozElkészítés
A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Egy 22-25 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kikenünk vajjal, és az alját meghintjük liszttel.
Nagy tálban a ricottát elkeverjük az olívaolajjal, a cukorral és a citromhéjjal, majd egymás után beledolgozzuk a tojásokat. |
2017-09-15 23:08:50 |
|
|
|
|
krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat, és végül a sütőporral elkevert lisztet. Alaposan átkeverjük. A tésztát két részre osztjuk, mert kettő tortalapot fogunk sütni. (Ha van 2 db tortaformánk, egyszerre is megsüthetjük.) Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és a tészta felét belesimítjuk. A tojásfehérjékből, porcukorból és a citromléből kemény habot verünk, |
2017-02-27 14:29:10 |
|
|
|
|
|
mennyiséget, mert a 10 dkg-os rizspelyhes zacskónak kb a kétharmadát akartam felhasználni, de jelentős mennyiség a padlón landolt sajnos. Az a lényeg, hogy összeálljon, majd egy közepes tortaforma aljába nyomkodjuk. A meggyet összekeverjük a vízzel, a cukrokkal, szegfűszeggel, és 5 percig főzzük. Utána belekeverjük a búzadarát, és addig főzzük állandó keverés mellett, amíg meglátj |
2017-02-09 12:15:16 |
|
|
|
|
túró
1 tojás sárgája
100 ml tej
kevés reszelt citromhéj
+ kb. 30-35 dkg szilva
szeletelt mandula
tojásfehérje a lekenéshez.
Egy 26 cm-es tortaformát kibéleltemsütőpapírral.
A töltelékhez a túrót krumplinyomóval kicsit összenyomtam, hozzáadtam a tojássárgáját, cukrot, tejet és a mákot, jól kikevertem. A recept nem írte, de én resz |
2017-02-09 10:44:04 |
|
|
|
|
vaníliás cukorral, 50gr. cukorral. A vaníliásat, ami 3 csomag, 150gr. cukor, 1 vaníliás cukor, 1l tej ez a puding azért kell, folyósabb legyen, mert ezzel fejelem meg a palacsintát a kapcsos tortaformába és be kell folynia minden üregben. Először elhelyezünk a kapcsos tortaforma aljába 3 db palacsintát lapjára és közben megkenjük vékonyan egy kis túrós masszával, hogy ragadjanak ö |
2016-02-15 12:21:25 |
|
|
|
|
a citromhéjat, a szegfűszeget, majd az egészet a tejes folyadékhoz vegyítjük. Ráöntjük a kiflikarikákra, és várunk kicsit, míg a kifli felveszi a folyadékot.
Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, belenyomkodjuk a kiflis masszát, majd 170 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tojássárgákat jól kikeverjük a cukorral, a vaníliával és a pudingporral. Felf |
2015-10-05 22:36:22 |
|
|
|
|
rebarbarát: meghámozzuk, és 2 cm hosszú darabkákra vágjuk. 5 dkg cukorral elkeverjük, lefedjük, és hűvös helyen 12 óráig állni hagyjuk. Másnap szűrőben 1 órán át hagyjuk lecsöpögni. Egy kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk, beletesszük a tésztát, és meleg sütőben 15 percig sütjük. Amikor kész, teljesen kihűtjük. A töltelékhez a vajat megolvasztjuk, majd a tojásokkal, 8 dkg cu |
2015-05-09 23:12:06 |
|
|
|
|
lecsepegtetjük. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. A húst vagy a sonkát kis kockákra vágjuk. A tésztát akkorára nyújtjuk, hogy ki tudjunk bélelni vele egy kb. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A formát kiöblítjük vízzel, beleterítjük a tésztát, a túllógó széleket levágjuk. A tojást elkeverjük a tejjel, a tejszínnel, beleszórjuk a petrezselymet, sóval, borssal, szerecsendió |
2015-04-06 22:29:17 |
|
|
|
|
dekorálása kifejezetten jó foglalatosságot jelent mindazoknak, akik szívesen fordítják kreativitásukat desszertkészítésre.
Tojáslikőrtorta
Hozzávalók (24 cm átmérőjű tortaformához):
A tésztához:
2 egész tojás
10 dkg porcukor
12 dkg süteményliszt
½ csomag sütőpor
1 csipet só
10 dkg darált dió
3 dkg cukrozatlan kakaó |
2015-03-26 23:47:03 |
|
|
|
|
felolvasztjuk benne a vajat. A folyadékot a mélyedésbe öntjük, és alaposan összedolgozzuk. Lisztezett deszkán sima tésztává gyúrjuk, egynegyedét félretesszük, a maradékkal kibélelünk egy tortaformát vagy egy tűzálló tálat. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, megmossuk, karikákra vágjuk. A tésztára rétegezzük a burgonyát, az almát és a húst. A félretett tésztát akkorára nyújtjuk, hog |
2015-01-23 23:25:28 |
|
|
|
|
|
Üzenetek |
édes kísértés, oldalát vékonyan, papírt három, forma oldalához, tejszín ízűt, liter tejjel, sütőt előmelegítjük, alját meghintjük, ricottát elkeverjük, puha vajat, sütőporral elkevert, tészta felét, citromléből kemény, kétharmadát akartam, padlón landolt, közepes tortaforma, meggyet összekeverjük, túrót krumplinyomóval, puding azért, kapcsos tortaformába, kapcsos tortaforma, tejes folyadékhoz, kifli felveszi, kiflis masszát, kerek tortaformát, vajat megolvasztjuk, |
|
|
|