Belépés
velemenyezd: Jelentős mennyiségű római kori pénzérme került elő Baranyában

Az intézmény közlése szerint a kisméretű érmék eszmei és tudományos értéke azért igazán kiemelkedő, mert ismert lelőhelyen, leletösszefüggések ismeretében került elő a kincs.
Gábor Olivért, a múzeum régészét idézve a közleményben kitérnek rá: ilyen mennyiségű pénzkincsre ritkán lehet ráakadni, bár az adott lelőhelyen valószínűsíthetőek voltak római kori leletek.
A
2019-10-21 10:50:19
velemenyezd: ITM: meghosszabbított határidővel pályázhatnak kerékpárosbarát címre a munkaadók és önkormányzatok
kijelölt út (árvédelmi töltés, erdészeti út, kisforgalmú utca), 4000 kilométer pedig önálló kerékpárút vagy gyalog- és kerékpárút. A teljes kerékpározható hálózat hossza 2030-ra a tervek szerint megközelíti a 15 ezer kilométert, biztonságos és kényelmes alternatívát kínálva az egyéni gépjárműhasználattal szemben - írták.
A kerékpáros forgalom részarányának növelését az infra
2019-10-21 08:33:51
velemenyezd: A németek többsége elégedetlen a kormány teljesítményével

A Bild am Sonntag című lapban közölt adatok szerint a lakosság 52 százaléka rossznak vagy nagyon rossznak értékeli a kormány munkáját, míg az elégedettek aránya országszerte 40 százalék, a keleti tartományokban, a volt NDK területén pedig csupán 37 százalék.
A kormánypártok közül a Kereszténydemokrata Unió (CDU) megítélése a legjobb. A németek 50 százaléka véli úgy, hog
2019-10-20 20:32:47
velemenyezd: Megkezdődött a Török Áramlat gázzal való feltöltése

Az Interfax orosz hírügynökség által ismertetett kommüniké szerint a vezeték üzleti hasznosítása a tervek szerint még az idén megkezdődik. Az üzembe helyezési és beállítási munkálatok azt követően indultak el, hogy a DNV-GL hitelesítette, hogy a vezeték mindkét 32 hüvelyk átmérőjű szála megfelel a víz alatti csővezetékekre vonatkozó saját szabványainak és más szabványoknak is
2019-10-18 15:51:38
velemenyezd: Közös választási listán indul az MKP, a Most-Híd és az MKDSZ a szlovákiai parlamenti választáson

Közös nyilatkozatuk szerint közel egyhetes intenzív tárgyalássorozat eredményeképpen sikerült megállapodniuk, miután az MKP Országos Tanácsa szombaton jóváhagyta, hogy újrakezdi a tárgyalásokat a Bugár Béla vezette Most-Híddal egy egységes magyar választási lista létrehozásáról.
Az egyezséget a három párt elnökségének még jóvá kell hagynia, erre várhatóan a jövő héten ke
2019-10-18 14:01:30
velemenyezd: Stuttgartban látható a Petőfi Irodalmi Múzeum gasztronómiáról szóló tárlata
a kiállított tárgyakat és a tárlat koncepcióját.
2019-10-18 13:11:24
velemenyezd: Török offenzíva - Megszökött két belga dzsihadista Északkelet-Szíriában
információ. Hét nő állítólag megszökött egy menekülttáborból, közülük négyet terrorizmus miatt korábban elítéltek Belgiumban - írta a Le Soir című helyi napilap.
Kurd tájékoztatás szerint az Ain-Ísza városban lévő táborból nagyjából 800, az Iszlám Állammal kapcsolatban álló fogva tartott szökött meg a török offenzíva múlt heti kezdete óta, köztük sok nő és gyerek.
Az OCA
2019-10-17 10:41:13
velemenyezd: Hivatalosan is megerősítették Laura Codruta Kövesi kinevezését az Európai Ügyészség élére
ügyészség (DNA) korábbi vezetőjének kinevezéshez.
Mandátuma hét évre fog szólni, miután a közösség pénzügyi érdekeit sértő bűncselekményekkel szemben eljáró Európai Ügyészség a tervek szerint majd legkésőbb 2021 elején megkezdi működését.
A tagállamok többsége korábban Jean-Francois Bohnert francia ügyészt támogatta, de időközben még a párizsi kormány is beállt Kövesi mö
2019-10-16 19:45:32
velemenyezd: Katalán válság - Szabadságmenet indult öt városból Barcelona felé
kilométert tesznek meg a következő napokban autóutakon gyalogolva.
Az Ómnium Cultural és a Katalán Nemzetgyűlés (ANC) politikai civil szervezetek által kezdeményezett menet a tervek szerint péntekre éri el a katalán fővárost, ahol aznapra nagyszabású sztrájkot hirdetett két katalán szakszervezet.
Csatlakozott a felvonuláshoz a függetlenségpárti kormány több tagja és Qui
2019-10-16 18:31:31
velemenyezd: Török offenzíva - Erdogan: Ankara szíriai arab szövetségesei betörhetnek az északnyugat-szíriai Manbídzs térség
építenek és átlépnek az Eufrátesz keleti oldalára, az YPG fennhatósága alatt álló területekre. Ankara a szerda óta zajló Béke Forrása fedőnevű északkelet-szíriai hadművelet keretében állítása szerint már ellenőrzése alá vonta a határ menti Rász el-Ajn és Tell-Abjad városát, az új célpont pedig nyugatról bevenni a szintén határ mentén fekvő Kobani városát.
Az YPG-vezette Szíri
2019-10-14 12:31:50
menusgabor: Szebenyi Judit versei
szeretet egymás felé!

Kell felemelni, segíteni elesett embereket
Tudni kell érezni lélekkel, szívvel, szeretettel.
Lépjetek a tiszta útra, hol nincs hazugság
Ezek szerint éljetek így erősödik lelketek!

Lélek, test, szellem, ha sérült minden hiábavaló...
Ám ne gondold hogy nem megoldható.
Mindre a válasz szeress, lelkeddel, szíveddel
2019-10-12 19:00:15
velemenyezd: Indulhat a Suzuki innovációs projektjének utolsó szakasza

A projekt összköltsége 5,308 milliárd forint, amelyből 2,712 milliárd forint saját forrás, 2,596 milliárd forint pediga Széchenyi 2020 program keretében nyújtott vissza nem térítendő támogatás. A projektet konzorciumi együttműködésben valósítja meg az autógyártó cég a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft., a PEMÜ Műanyagipari Zrt. és a Pázmány Péter Katolik
2019-10-12 07:04:20
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Török Áramlat, Petőfi Irodalmi Múzeum, Laura Codruta Kövesi, Európai Ügyészség, Szebenyi Judit, Gábor Olivért, Kereszténydemokrata Unió, Országos Tanácsa, Bugár Béla, Iszlám Állammal, Jean-Francois Bohnert, Ómnium Cultural, Katalán Nemzetgyűlés, Béke Forrása, YPG-vezette Szíri, Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft, PEMÜ Műanyagipari Zrt, Pázmány Péter Katolik, németek többsége, kormány teljesítményével, szlovákiai parlamenti, intézmény közlése, kisméretű érmék, múzeum régészét, közleményben kitérnek, adott lelőhelyen,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.