Belépés
nanoka72: Amit nem tudtál az olívaolajról
olívaolaj bármilyen jellegű melegítése csökkenti az olaj természetes bioaktív komponenseinek pl. a polifenoloknak hatását, vagyis megváltoztatja az olívaolaj kémiai szerkezetét.
Bár a túlhevítés tilalma minden sütőzsiradékra vonatkozik, ez a konyhatechnikai eljárás a legmagasabb beltartalmú olívaolajfajták esetében kifejezetten ellenjavallott.
A Homérosz által folyékony
2015-05-28 09:23:17
anna4459: Amit nem tudtál az olívaolajról
bármilyen jellegű melegítése csökkenti az olaj természetes bioaktív komponenseinek pl. a polifenoloknak hatását, vagyis megváltoztatja az olívaolaj kémiai szerkezetét.
Bár a túlhevítés tilalma minden sütőzsiradékra vonatkozik, ez a konyhatechnikai eljárás a legmagasabb beltartalmú olívaolajfajták esetében kifejezetten ellenjavallott.
A Homérosz által folyékony aranyn
2015-05-27 07:03:58
anna4459: Amit nem tudtál az olívaolajról
bármilyen jellegű melegítése csökkenti az olaj természetes bioaktív komponenseinek pl. a polifenoloknak hatását, vagyis megváltoztatja az olívaolaj kémiai szerkezetét.
Bár a túlhevítés tilalma minden sütőzsiradékra vonatkozik, ez a konyhatechnikai eljárás a legmagasabb beltartalmú olívaolajfajták esetében kifejezetten ellenjavallott.
A Homérosz által folyékony aranyn
2015-01-01 19:47:01
horvathnemagdi: Ha ezt a hírt elolvassa, többé nem fog teflonserpenyőt haszn
Ha ezt a hírt elolvassa, többé nem fog teflonserpenyőt használni
Írta: Neptunusz

Túlhevítés esetén a teflonserpenyőből az emberre nagyon veszélyes kémiai gőz szabadulhat fel. Ez már a 600 fokot meghaladóan bekövetkezhet, viszont, ha már eléri a hőmérséklet az 1000 fokot, olyan toxikus anyagok kerülhetnek a légtérbe, amelyeket a katonaság háborúk során szokott haszn
2014-10-06 18:14:26
jn: Tud valaki segíteni ?
probléma akkor jelentkezik, amikor a teflon réteg felületén sérülés keletkezik, mely sajnos nem minden esetben szemmel látható.

A sérülés forrása lehet karcolás, dörzsölés vagy túlhevítés. A teflon bevonat érzékenyebb a külső behatásokra, mivel nem olyan ellenálló és strapabíró, mint a kerámia bevonat. A teflon a túlzott hőmérséklet hatására könnyen túlhevül, 270 C° elé
2013-05-09 11:34:13
ronix: Soha ne forraljunk csak vizet a mikróban....
technika tanár a következő magyarázatot fűzte az esethez:

,,Köszönöm a mikrohullámú sütővel kapcsolatos figyelmeztetést. Nem az első eset, amellyel találkozom. Az oka egy túlhevítésként ismert jelenség. Vízmelegítés közben bármikor előfordulhat, különösen akkor, ha az edény, amelyben a vizet melegítjük új, vagy ha csak kis mennyiségű vizet melegítünk (fél csészénél
2012-11-11 19:05:02
eladasos: Az újkor első miniszterelnöke
háború utáni propaganda még sokkal inkább a nácik olyasféle állítólagos emberirtó módszereivel igyekezett sokkolni a közvéleményt, mint vizes medencében áramütés, felforrósított kamrában túlhevítés, hűtőkamrában lefagyasztás, alacsony légnyomású kamrában megfullasztás, visszahúzható fedéllel ellátott medencébe való vízbefojtás stb., az évezredek óta a gojok átverésére/meghökkentés
2012-05-01 11:49:08
margherita: 1.JAVASLAP
összezavarodottság érzését. A "mérgek" nagymérvű megmozdulása átmeneti túlterheltséget eredményezhet. Ennek következményeként a feszültség fokozódásával együtt a harag kialakulását is okozhatja a túlhevítés miatt.

Részletes ismertetés : Az ezerjófű, nevének megfelelően, valóban számtalan kibillent állapot tüneteinek kezelésében kiváló. Természetesen nem árt az óvatosság
2012-04-18 21:07:02
gabfe: Az antioxidánsokról...
terheli az embereket.
A dohányzás, a városi szmog, a vegyi anyagok, a dioxin, a rovarirtó- és permetezőszerek, egyes élelmiszeradalékok, a füstölés, a penész, a zsírok és olajok túlhevítése főzés és sütés közben és még sok más civilizációs ártalom áll ennek hátterében.
Teljes paletta
Hogy a betegségek megelőzéséhez pontosan hányféle antioxidáns bevitelére van szüksé
2011-03-02 11:47:53
horvathnemagdi: Gyöngyöm nővérkétől érkezett
ételek:

Károsak a szervezetre!

Az élelmiszerek rossz kezelése:

-konzerválás,
-hőkezelés,
-pasztőrözés,
-füstölés,
-főzés közben túlhevítés, elégetés,
-mikrózás,
-fagyasztás,
-sózás..

Helyette: nyersen enni vagy párolni, minél kevesebb ideig hőkezelni.

Egyebek:

Szívroham jelei:
2011-02-23 08:58:28
cobraboy: Microwave Superheating
Mikrohullámú túlhevítés. Bővebben a blogomban a következő cím alatt: Jó, ha tudod és vigyázz! Link: http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=34997&n=cobraboy

Címkék: microwave, superheating, mikrohullám, túlhevítés,

Hossz: 00:00:10

Kategória: tudomány/technika

2010-10-26 01:42:07
cobraboy: Superheating - Túlhevítés
Superheating - Túlhevítés. Bővebben a blogomban a következő cím alatt: Jó, ha tudod és vigyázz! Link: http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=34997&n=cobraboy

Címkék: superheating, túlhevítés,

Hossz: 00:00:09

Kategória: tudomány/technika

2010-10-26 01:31:27
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Microwave Superheating, hírt elolvassa, újkor első, olaj természetes, polifenoloknak hatását, olívaolaj kémiai, túlhevítés tilalma, konyhatechnikai eljárás, legmagasabb beltartalmú, emberre nagyon, 1000 fokot, katonaság háborúk, teflon réteg, sérülés forrása, teflon bevonat, külső behatásokra, kerámia bevonat, túlzott hőmérséklet, következő magyarázatot, mikrohullámú sütővel, első eset, túlhevítésként ismert, vizet melegítjük, nácik olyasféle, gojok átverésére, feszültség fokozódásával,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.