Belépés
menusgabor: Farkas Árpád
ingemet;
s mivel még hittem:
minden
rajtam kívüleső dolog megaláz,
kiült arcomon a zörgő,
szalmasárga láz.

S lám, hiába kong tokos
makacsság a törvények között,
kikönyökölnek belőlem
a legemberibb ösztönök;
balhit szétmálik,
meghal az önzés,
s vele porlik el a kín.
Nem nőhetek fel céltalan
2019-07-18 20:59:53
velemenyezd: Zelenszkij átvilágíttatna minden, Porosenko elnöksége alatt kinevezett és választott tisztségviselőt
idő alatt bizonyos posztokat betöltők kinevezését 2024-ig kinevezzék az államapparátusnak a jogszabályban meghatározott vezetői pozícióiba. A pénteken beterjesztett új javaslat ennek a törvények a hatályát hivatott kiterjeszteni.
Nem világos még, hogy kit milyen következményekkel fenyeget a kiterjesztett átvilágítás. Zelenszkij előterjesztését Andrij Bohdan, az elnöki hivatal
2019-07-12 18:52:13
velemenyezd: Krónika 7. rész (azonnali kérdések)
szennyvíziszapot nem az üzemben dolgozzák fel, hanem a mögöttük lévő patakba engedik. Több település is jelezte a problémát, ám semmi nem történik - mondta. Ha bebizonyosodik, hogy megsértik a törvényeket, tesznek-e feljelentést az ügyben? - kérdezte.
Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára újabb ellenzéki pánikkeltésnek és csúsztatásnak nevezte az elmondo
2019-07-08 18:02:10
maroka: A francia legfelsőbb bíróság engedélyezi az eutanáziát
következtében a reimsi kórház orvosait immár nem korlátozza jogi akadály abban, hogy Vincent Lambert-re vonatkozóan új végső protokollt alkalmazzanak, amelyet az élet végére vonatkozó francia törvények indokolnak.
,,Vincent nincs vegetatív állapotban. Nem láttam még olyan vegetatív állapotban levő embert, aki a neve hallatára odafordítja a fejét. Számos fényképem és vide
2019-07-05 10:11:55
velemenyezd: EU-tisztújítás - Varga Judit: a V4 és Közép-Európa sikerét hozta az EU-csúcs
lezárni, és ehhez nem kell új eszközöket kitalálni.
A miniszterjelölt az igazságügyi tárcát illetően közölte: célja a megkezdett munka folytatása. Fontosnak nevezte a bérrendezést, a törvények és rendeletek arányának megtartását, a túlszabályozás meggátlását. Az adminisztráció csökkentése a versenyképesség miatt is lényeges - tette hozzá.
Elmondta: nagy kodifikálási foly
2019-07-04 14:32:26
velemenyezd: Alabamában mégsem emelnek vádat a nő ellen, aki verekedett, és haslövés miatt elveszítette magzatát
munkatársa a múlt héten úgy nyilatkozott: a gyermekét elveszítő asszonyt nem lehet a lövöldözés áldozatának tekinteni, mivel ő kezdte a súlyos összetűzésbe torkolló vitát.
Az alabamai törvények értelmében emberölésnek minősül - és húsz évig terjedő börtönnel büntethető -, ha valaki gondatlanságból más halálát okozza, és Marshae Jonest ezzel vádolták meg.
A vádemelés azo
2019-07-04 07:05:21
velemenyezd: Elfogadta a román képviselőház a külföldi szavazást megkönnyítő törvénytervezetet
ezer külföldön élő román állampolgár állt órákig sorba az ország külképviseletei előtt, és sokan közülük nem jutottak sorra, nem adhatták le szavazatukat.
A parlament a választási törvények módosítása érdekében folytatta rendkívüli ülésszakon munkáját a június 30-án véget ért tavaszi ülésszak után. Az új szabályozás azért sürgős, hogy az év végi elnökválasztáson már ne legyen
2019-07-03 13:41:33
velemenyezd: Az Európa Tanács illetékes biztosa az igazságügyi reformok miatt bírálta Lengyelországot
testülethez.
Egyúttal mélységes sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy Varsó máig nem oldotta meg a korábbi parlament által jelölt alkotmánybírák kinevezésének problémáját.
Kitért az abortusztörvények tervezett szigorítására is, leszögezve, hogy hatékony hozzáférést kellene biztosítani a terhesség megszakításához a nők számára, ennek hiánya valós és súlyos egészségügyi kocká
2019-06-29 10:10:23
velemenyezd: Maláj utasszállító - Nem kívánnak vallomást tenni az utasszállító lelövésének gyanúsítottjai
vezetésű nemzetközi nyomozócsoport. A történtek miatt az orosz Girkin és Dubinszkij mellett honfitársuk, Oleg Pulatov, valamint az ukrán Leonyid Harcsenko ellen 2020. március 9-én a holland törvények alapján indul per Hollandiában. A gyanú szerint ők négyen a gépet megsemmisítő, mozgatható föld-levegő rakéta telepítésében vettek részt.
A nyomozócsoport szerint Girkin korábban
2019-06-19 19:32:39
velemenyezd: Handó Tünde: az igazságra törekvés a bírói munka lényege
Tamás, a Magyar Jogász Egylet elnöke előadásában elmondta: nagyon aktuális volt egy új pp megalkotása, ami évek óta tartó tudatos folyamatba illeszkedett az alkotmányozástól a sarkalatos törvényeken át az olyan alapvető kódexekig, mint a polgárri perrendtartás.
A bevezetés nehézségei, szakmai vitái ellenére maradandó és jelentős kódex született, ezt a nemzetközi szakmai közvé
2019-06-17 18:02:55
velemenyezd: Krónika 4. rész (interpellációk)
termesztőkkel, majd az önköltségi ár körüli bánatpénzt fizetnek nekik ezért.
Önök kizárólag néhány tucat Fidesz-kedvenc sztárborászt tömnek tele milliárdokkal és rájuk is szabják ezeket a törvényeket - fogalmazott.
Zsigó Róbert, a szaktárca államtitkára ezzel szemben az előremenekülés uniós forrásból finanszírozott eszközeként beszélt a zöldszüretről, hangsúlyozva, hogy
2019-06-17 17:12:42
velemenyezd: Krónika 3. rész (napirend előtt: költségvetés, napirend, interpellációk)
is.
Napirend

A Ház az elnöki jogkörben előterjesztetteknek megfelelően fogadta el eheti napirendjét. Ennek megfelelően a költségvetést 30 órában tárgyalják, az azt megalapozó törvényeket pedig 5 órában.
Interpellációk
A Jobbik hatékonyabb szúnyogirtást szorgalmazott
Lukács László György (Jobbik) a Nyugat-nílusi láz egyre növekvő számára, valamint a
2019-06-17 16:13:38
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Farkas Árpád, Varga Judit, Európa Tanács, Handó Tünde, Andrij Bohdan, Farkas Sándor, Vincent Lambert-re, Marshae Jonest, Oleg Pulatov, Leonyid Harcsenko, Magyar Jogász Egylet, Zsigó Róbert, Lukács László György, francia legfelsőbb, román képviselőház, külföldi szavazást, igazságügyi reformok, utasszállító lelövésének, igazságra törekvés, bírói munka, törvények között, legemberibb ösztönök, jogszabályban meghatározott, pénteken beterjesztett, hatályát hivatott, kiterjesztett átvilágítás,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.