Belépés
maroka: Megérkezett Szíriába Kocsis Fülöp érsek
az idős hölgy azóta is a falán őrzi az első látogatásról készült fényképet.
A Hajdúdorogi Görög katolikus Metropólia felhívására 2017-ben összegyűlt adományokból újjáépítették egy szíriai melkita görög katolikus templom tetőzetét. Kocsis Fülöp érsek-metropolita augusztus 22-én érkezett Szíriába, hogy 25-én, vasárnap megáldja az újjáépített templomot.
Homsz városa a szíri
2019-08-23 17:27:03
velemenyezd: Magyar adományból épül gyermek- és családsegítő központ a szíriai Aleppóban

Azbej Tristán az MTI-nek elmondta: a ház kifejezetten a szíriai polgárháborút túlélő, traumatizált gyermekeket és a válsághelyzetben lévő családokat fogja segíteni.
A katolikus Kolping-mozgalom család- és gyermeksegítő közösségi házakat működtet Magyarországon, és szeretnék, ha Aleppóban is felépülhetne egy ilyen központ.
Kitért arra, hogy a mozgalom vezetői "egyré
2019-05-04 14:11:21
velemenyezd: Az EJEB meghallgatást tartott egy szíriai család elutasított humanitárius vízumkérelme ügyében

A belga hatóságok 2016 októberében utasították el a család kérelmét, egy belga bíróság azonban később úgy döntött, hogy az illetékes szerveknek meg kell adniuk a kérelmezett vízumot, de ennek nem tettek eleget.
A strasbourgi törvényszék legmagasabb fóruma, a tizenhét bíróból álló nagykamara előtt zajló tárgyaláson a panaszosok képviselői azon véleményüknek adtak hangot,
2019-04-24 20:44:17
maroka: Ahova estél, ott maradsz?
csak a város legnyomorúságosabb részeit láthatjuk. Zain családja egy lepusztult lakótelepi lakásban, Rahil pedig egy bádogból összetákolt kalyibában lakik. Libanonról tudhatjuk, hogy annyi szíriai menekültet fogadott be, ami már túllépte a város tűrőképességének határát. Ha utánajárunk, akkor az is kiderülhet, milyen sorsuk van a libanoni afrikaiaknak: gyakorlatilag rabszolgaként
2019-03-28 16:47:27
velemenyezd: Azbej Tristan: a szíriai emberek helyben maradását és visszatérését kell lehetővé tenni
keresztény közösségeket, amelyek különösen sokat szenvedtek a háború idején, amikor az Iszlám Állam nevű terrorszervezet céltáblájára kerültek - húzta a
Kiemelte, hogy Magyarország a szíriai emberek helyben maradását és visszatérését támogató Hungary Helps program keretében immár több mint 4 milliárd forintot költött. Egyebek helaroykdaradását ma visszszarésheltámogató Hungar
2019-03-14 18:02:23
velemenyezd: A bangladesi kormány szerint nem bangladesi állampolgár a brit állampolgárságától megfosztott nő
hírtelevíziójának, hogy csak brit állampolgársága van, Nagy-Britanniában született, soha nem járt Bangladesben és nem is beszéli jól a bengáli nyelvet.
Shamima Begumot, aki jelenleg egy kelet-szíriai menekülttáborban él, a The Times című konzervatív brit napilap kutatta fel és készített vele nagy vihart kavaró interjút a múlt héten.
Begum azóta többször jelezte, hogy sze
2019-02-20 22:02:05
velemenyezd: Megvonták a brit állampolgárságot egy fiatal nőtől, aki gyerekként csatlakozott az Iszlám Államhoz
2015 februárjában Londonból kíséret nélkül Törökországba utazott, onnan átjutottak Szíriába, és ott csatlakoztak mindhárman az Iszlám Államhoz.
Shamima Begumot, aki jelenleg egy kelet-szíriai menekülttáborban él, a The Times című konzervatív brit napilap kutatta fel és készített vele nagy vihart kavaró interjút a múlt héten.
Begum azóta többször jelezte, hogy szeretne ha
2019-02-19 21:40:02
foldinefehereva: Ez annyira abszurd,
A fradi.hu számolt be arról, hogy az FTC szerződtette a Juventus utánpótláscsapatában edződött 18 éves szír játékost, Ammar Ramadant. Kiderül az is, hogy az ifj játékos a szíriai Edlibben született 2001. január 5-én.

Családja 2015 októberében érkezett Olaszországba

- tehát a hazánkban migránsválságként ismert időszakban.

Édesapja, Munar Ramadan, a s
2019-01-24 21:41:32
velemenyezd: Orbán Viktor: Magyarország egy teljes évig finanszírozza három szíriai kórház működését
kell oda vinni, ahol baj van. Szolidaritása jegyében ezért Magyarország kormánya - A Hungary Helps program keretében - 505 millió forint támogatást nyújt a "Nyitott Kórházak" elnevezésű szíriai humanitárius kezdeményezést megvalósító olasz AVSI Alapítvány számára az aleppói Szent Lajos Kórház, a damaszkuszi Francia Kórház és a szintén a szír fővárosban lévő Olasz Kórház egyéves mű
2019-01-22 14:31:45
eposz: Romák valódi eredete 2
hatalmas volt, Sindhen túl, egész Szakasztánig húzódott. Csábítónak tűnt a lehetőség számukra, úgy látták, ez az ideális ország ahhoz, hogy új életet kezdjenek, és hogy elfelejtsék az asszíriai száműzetést.

Az utóbbi években egy Kulanu (jelentése Mindannyian) nevű nemzetközi zsidó szervezet azt a célt tűzte ki maga elé, hogy megtalálja az ősi Izrael elveszett törzseit.
2019-01-10 10:41:47
velemenyezd: Hasogdzsi-ügy - A török rendőrség átkutatott két villát a Márvány-tenger partján fekvő Yalova tartományban
faluban egy háromszintes házban vizsgálódott. Az Ihlas úgy értesült, hogy az épület a Hasogdzsi gyilkosságot végrehajtó 15 tagú szaúdi különítmény egyik tagjának a nyaralója, és jelenleg egy szíriai család bérli.
Az NTV közlése alapján az októberben átkutatott ház feltehetően nem egyezik egyik hétfőn átvizsgált villával sem, miután a mostani jelentésben szíriai családról nem
2018-11-26 23:44:51
velemenyezd: Lars Mikkelsen dán színész is megkapta a nemzetközi Emmy-díjat
pedig az Ein Schnupfen hätte auch gereicht című életrajzi tévédrámában nyújtott játékáért ítélték oda az elismerést.
A BBC két díjat is kapott: a legjobb dokumentumfilmnek járó Emmyt a szíriai háborúról forgatott Goodbye Aleppo című produkciójáért, valamint a legjobb tévéfilm vagy minisorozat díját A narancs inges férfi című filmért, amelyet Patrick Gale írt és amelynek egyik
2018-11-20 12:26:27
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Megérkezett Szíriába Kocsis Fülöp, Azbej Tristan, Iszlám Államhoz, Orbán Viktor, Lars Mikkelsen, Hajdúdorogi Görög, Kocsis Fülöp, Azbej Tristán, Iszlám Állam, Hungary Helps, Shamima Begumot, Ammar Ramadant, Munar Ramadan, Nyitott Kórházak, AVSI Alapítvány, Szent Lajos Kórház, Francia Kórház, Olasz Kórház, Goodbye Aleppo, Patrick Gale, szíriai Aleppóban, szíriai család, szíriai emberek, bangladesi kormány, brit állampolgárságot, fiatal nőtől,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.