Belépés
kalmanpiroska: Jézus elfogatása
fegyver,
lámpák, botok, irigy harag
hömpölygött a kertben.
Júdás vezette el őket
ismerve a nyomot,
ahol Jézus övéivel
imádkozni szokott.

Ő rég tudta már a sorsát,
s eléjük ment bátran.
Megkérdezte: kit keresnek
itt az éjszakában?

"Ama názáreti Jézust!"
- felelték egyszerre.
"Én vagyok az!" - Nem készültek
2020-09-20 21:00:42
maroka: Halálom után többet fogok tenni mint életemben
keresztségtől az Úr folyamatos felhívása, hogy kövesse őt és tanúságot tegyen róla. Ahhoz, hogy tanítványok legyünk, nem elég hallgatni a szolgálatot, a tanítványnak meg kell osztania a Mester sorsát, és keresztjét magáévá kell tennie. Ezért Padre Pio szent: sajátjává tette Jézus keresztjét. Éjjel-nappal imádkozott, életének számos óráját a gyónásban töltötte, tanúskodva az Úr irg
2020-09-20 15:25:43
kohlinka: Sztálin médiája - Kell, hogy várj...
ahová saját szereplőit vitte a bibliai apokalipszisnek, amelyek aztán végtelen apokalipszist rendeztek állandó véráldozással, mint ahogyan Kernék hosszabbítottak Oláh Ibolya Katival, amelyik sorsát még 2005-ben is végrehajtották a nemi gyalázásával, fogcsonkításával együtt, azzal, hogy én tehettem arról, hogy a patológiái a romániai elmeosztálynak hüvelyben élveznek.

Mi
2020-09-06 02:37:03
maroka: 17. évközi hét szombat 08.01
világban. Neved megvallásával kifejezzük, hogy az üdvösségre törekszünk.

Elmélkedés
Szent Máté evangélista részletesen elbeszéli Jézus előfutárának, Keresztelő Szent Jánosnak a sorsát. Jánosnak az volt a bűne, hogy szóvá tette Heródes törvénytelen kapcsolatát Heródiással. Az evangélista megelégszik azzal, hogy egyetlen mondatban foglalja össze Keresztelő János fig
2020-08-01 07:39:07
maroka: 17. évközi hét szombat 08.01
OLVASMÁNY Jeremiás próféta könyvéből
Az Úr nem hagyja el a bajban azt, aki hűségesen jár el küldetésében.
A választott nép papjai és álprófétái így szóltak a főemberekhez és az egész néphez: ,,Ez az ember, Jeremiás halált érdemel; fületek hallatára ugyanis Jeruzsálem ellen jövendölt."
Erre Jeremiás próféta így szólt a főemberek és a nép előtt: ,,Az Úr
2020-07-31 23:06:01
maroka: Szent Hedvig királynő 07.18
novíciátust. Rómában elérte, hogy a pápa, IX. Bonifác engedélyezze a krakkói egyetemen a teológiai fakultás megnyitását.
Hedvig szívén viselte a betegek, árvák, szegények, elesettek sorsát is. Kórházakat látogatott, betegeket ápolt, sokat tett a parasztság nyomorának enyhítéséért.
Köztudott volt róla, hogy legszívesebben a kereszt előtt imádkozott. Saját karizmáját ̶
2020-07-18 08:58:37
menusgabor: Hámori István Péter versei
nekem.
Olyat, ami hangulatomon lendít,
párna fejemnek, s arcomra selyem.

Csoda voltál, forrongó állandóság,
életemen átfutó pillanat.
Ahogy fuldokló szemléli a sorsát,
levegő nélkül, mélyen víz alatt,

úgy oltanám veled mindennap szomjam,
kérve borzongó érzést még, ahonnan
egykor adtál. Mondd igazzá mi nincs!

Légy
2020-07-08 21:30:19
maroka: 13. évközi hét szombat 07.04
- mondja az Úr -, a szántóvető utoléri az aratót, a szőlőtaposó a magvetőt; a hegyek édes musttól csepegnek, és minden dombot megművelnek.
Jóra fordítom népemnek, Izraelnek sorsát, s felépítik az elhagyott városokat, és lakni fognak bennük; szőlőt ültetnek és borát isszák, kerteket telepítenek és gyümölcsüket eszik.
Én elültetem őket földjükön, és nem tépik k
2020-07-04 08:39:50
maroka: Erdő Péter bíboros áldotta meg a Jézus Szíve Jezsuita ......
és keresztelés a népi kultúrában is összekapcsolódnak, amennyiben ősi hagyomány, hogy egy harang keresztanyát, illetve keresztapát is kap.
Amiként pedig ők vigyázzák a nemes öntvény sorsát, úgy a katekumenek keresztszülei arra hivatottak, hogy a keresztény beavatás szentségében részesülők mellett álljanak további életükben - emlékeztetett a bíboros.
..............[
2020-06-20 13:14:49
velemenyezd: Trianon 100 - Orbán: Magyarország ismét győzelemre áll
jövőre.
Hangsúlyozta, hogy a következő évtized nem a fogyatkozásról és a veszteségekről, hanem a gyarapodásról és az országépítésről szól majd. A mi nemzedékünk az, amely megfordíthatja Magyarország sorsát, beteljesítheti küldetését, és a győzelem kapujáig viheti az országot, de a döntő ütközetet az utánunk következő nemzedéknek kell megvívnia, a végső lépéseket nekik kell me
2020-06-06 14:22:10
maroka: 9. évközi hét szombat 06.06
esete. Férje halála után egyedül maradt, nem számíthat az emberek támogatására. A templomba érve utolsó fillérjeit is felajánlja, a perselybe dobja, s e cselekedetével Istenre bízza életét, sorsát. Jézus értékesebbnek tartja az özvegy adományát, felajánlását a gazdagok értékes ajándékainál, mert ő valódi áldozatot hozott, míg a többiek csak a feleslegükből adtak.
Kész vagyok
2020-06-06 05:20:33
maroka: Trianon 100 – Mit tanít a Biblia a nemzeti katasztrófá
kilátásba helyezett, fenyegető büntetés kísértetiesen hasonlít arra a megsemmisítő csapásra, amellyel az asszírok tették élhetetlenné a leigázott népek életét. Amikor immár Júda értelmezi saját sorsát, saját babiloni fogságát, Isten haragjának megtapasztalását könnyebben kapcsolja össze az ő irgalmasságába és jóságába vetett hitével.
A bűnnel szemben szentnek és ítélőnek bizo
2020-06-03 08:16:45
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Szent Hedvig, Hámori István Péter, Erdő Péter, Jézus Szíve Jezsuita, Ezért Padre Pio, Oláh Ibolya Katival, Szent Máté, Keresztelő Szent Jánosnak, Keresztelő János, nemzeti katasztrófá, gyónásban töltötte, bibliai apokalipszisnek, nemi gyalázásával, romániai elmeosztálynak, üdvösségre törekszünk, evangélista megelégszik, krakkói egyetemen, teológiai fakultás, parasztság nyomorának, kereszt előtt, szántóvető utoléri, hegyek édes, elhagyott városokat, népi kultúrában, harang keresztanyát, nemes öntvény,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.