Belépés
velemenyezd: Izer Norbert: senki nem szorul ki az állami egészségügyi ellátásból az új tb-törvény miatt
- tudatta.
Kiemelte, a törvény célja, hogy tiszta és átlátható rendszer jöjjön létre, amelyben nem fordulhat elő, hogy valaki hónapokig rendezetlen jogviszonnyal rendelkezik. A sürgősségi ellátást nem érinti a változás, a mentés igénybevételéhez való jog mindenkit megillet - tette hozzá.
Az Országgyűlés december 11-én szabályozta újra a társadalombiztosítási ellátások re
2019-12-20 13:01:52
velemenyezd: KEH-főigazgató: indokolatlanul kelt riadalmat Karácsony Gergely
hivatalok feladataként határozza meg, hogy a rászorultakat az egészségbiztosítási szervnek jelentsék be - fejtette ki.
A KEH főigazgatója válaszlevelében kiemelte továbbá, hogy a sürgősségi és mentési ellátásokat mindenki - a tartozást felhalmozók is - igénybe vehetik.
Sürgősségi ellátás nem marad el amiatt, mert valaki a járulékot nem fizette be - szögezte le.
Has
2019-12-19 20:12:14
velemenyezd: Tállai András: az ellenzék hazudik a tb-törvényről is
ellátásra jogosult minden gyermek, minden tanuló, minden kismama, minden nyugdíjas, minden álláskereső, minden biztosított munkavállaló, rászoruló, hajléktalan, és a módosítás nem érinti a sürgősségi ellátást és a mentést sem - közölte.
A tb-törvény módosításának egyetlen célja van, hogy az idén eddig feltárt 75 ezer adóelkerülőnél ösztönözze az egészségügyi járulék rendszer
2019-12-19 16:21:58
velemenyezd: Áder János közleménye a társadalombiztosítás ellátásaira jogosultakról szóló törvényről
hatályos törvények ma is biztosítják a szociálisan rászorultak, hajléktalanok egészségügyi ellátását. Ezen a most elfogadott törvény nem változtatott.
A törvénymódosítás nem érinti a sürgősségi ellátást és a mentést. Erre továbbra is - úgy, mint eddig - mindenki jogosult marad.
Miért indokolt a törvénymódosítás? - teszi fel a kérdést Áder János. Az elmúlt időben jelentős
2019-12-18 11:21:07
velemenyezd: Krónika 5. rész (interpellációk, azonnali kérdések)
kabinetekkel szemben nem bezárja, hanem fejleszti a kórházakat. Tájékoztatása alapján ez igaz a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházra is, ahol két éve 125 millió forintból újult meg a teljes sürgősségi részleg.
Korózs Lajos kritikán alulinak nevezte az államtitkár válaszát, mivel szerinte abból nem derült ki, hogy mi lesz az intézmény sebészeti ellátásának sorsa.
Rétvári Benc
2019-12-17 17:52:16
velemenyezd: Jahn Ferenc kórház: folyamatos a sebészeti ellátás
aneszteziológiai és az intenzív betegellátó osztályok a legmagasabb progresszivitású besorolásúak.
A fekvőbeteg szakellátás keretében ellátott betegek száma évente csaknem 38 ezer. Sürgősségi ellátása 24 órában üzemel, átlagosan napi 90-100 beteget fogad.
A sebészeti osztály 50 ágyas, egy 10 ágyas sebészeti őrzővel kiegészülve. Az elmúlt öt évben a kórház az ország egyik
2019-12-16 20:40:33
velemenyezd: A Párbeszéd koporsóval tiltakozott a társadalombiztosítási törvény szigorítása ellen
mint egy millió magyar állampolgár kieshet az ingyenes egészségügyi ellátás köréből. Hozzátette: minden kilencedik magyar állampolgárt az a veszély fenyegethet, hogy nem lesz jogosult a sürgősségi ellátáson kívül semmilyen egészségügyi kezelésre, csak akkor ha előre kifizeti annak árát.
Mint mondta, a veszélyeztetett emberek nagy része a társadalom legszegényebb részéből kerü
2019-12-16 13:19:49
velemenyezd: Magyar Nemzet - Izer Norbert: tiszta viszonyok jöhetnek jövőre a hazai egészségügyben
nem tud majd térítésmentesen egészségügyi szolgáltatást igénybe venni, de a tartozás kiegyenlítésével ugyanakkor a jogosultság visszaáll. Hozzátette: az új rendelkezések nem érintik a sürgősségi ellátást: a mentés igénybevételéhez való jog Magyarország területén - állampolgárságra vagy egészségbiztosítási jogviszony fennállására tekintet nélkül - mindenkit megillet. Azaz ellátás n
2019-12-14 08:51:09
velemenyezd: PM: az adóegyszerűsítés mellett az egészségügy potyautasait is kiszűri az új járulék-törvény
költségvetés fizeti az egészségügyi szolgáltatási járulékot (például a gyed-en, gyes-enlévő szülőket, a diákokat, a hallgatókat, a nyugdíjasokat).
Hangsúlyozták: a változások a sürgősségi ellátást sem érintik. Az egészségügyről szóló törvény szerint minden betegnek joga van sürgős szükség esetén az életmentő, illetve a súlyos vagy maradandó egészségkárosodás megelőzését bizt
2019-12-02 18:02:35
velemenyezd: Kormánypártok: a dél-budai szuperkórház az agglomerációban élőket is szolgálná
után.
Kiemelte: 1,2 millió embert látna el az új egészségügyi intézmény, amely nemcsak a fővárost, hanem az agglomeráció dél-nyugati régióját is érintené. Az új kórház egykapus rendszerű, 24 órás sürgősségi ellátást, gyermek- és felnőttellátást is biztosítana, és az intézményen belül közel 300 ágyas gyermekrészleg működne. A kórházat úgy tervezték, hogy akár katasztrófa helyz
2019-11-25 14:42:00
velemenyezd: Az EU 55 millió eurós humanitárius segélyt juttat szudáni rászorulóknak
származó uniós humanitárius finanszírozás elsősorban az öt évesnél fiatalabb gyermekeket nevelő családok és a várandós anyák élelemhez való jutásához járul hozzá. Javítani kívánja a sürgősségi egészségügyi ellátást, ideértve a Szudán egyes részein jelentkező kolera kezelését is. Támogatni fogja a más országból érkezett, valamint az országon belüli erőszak miatt elmenekült szudánia
2019-11-11 18:51:54
velemenyezd: Krónika 9. rész (pénzügyi közvetítőrendszer, egészségügyi törvények)
elektronikus térbe.
Arra is kitért, hogy olyan rendszer kezd kialakulni a háziorvosok körében, amellyel nagyon sok ember életét sikerült már megmenteni. Példaként említette kardiológiai sürgősségi ellátás keretében megvalósuló együttműködést.
Zombor Gábor közölte: ahogy bővül a rendszer, egyre fontosabb, hogy a megfelelő szervek fokozottan védjék az adatokat. Ezek igen
2019-11-05 16:28:54
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Izer Norbert, Karácsony Gergely, Tállai András, Áder János, Jahn Ferenc, Magyar Nemzet, Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházra, Korózs Lajos, Rétvári Benc, Zombor Gábor, állami egészségügyi, ellenzék hazudik, sebészeti ellátás, hazai egészségügyben, adóegyszerűsítés mellett, egészségügy potyautasait, dél-budai szuperkórház, agglomerációban élőket, törvény célja, sürgősségi ellátást, mentés igénybevételéhez, tartozást felhalmozók, tb-törvény módosításának, idén eddig, egészségügyi járulék, szociálisan rászorultak,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.