Belépés
menusgabor: Fenyő a király
szerzemény volt, és a komolyzenei rendezvényeken is többségben hazai művek hangzottak el (64 százalék).

A legsikeresebb dalokra jellemző, hogy több tucat zenei formáció repertoárjában szerepeltek és több százszor csendültek fel 2019-ben. Az öt legtöbbször játszott szerzemény között egy a hatvanas, egy a hetvenes, kettő a nyolcvanas években született, és csak egy van, am
2020-07-11 22:00:50
velemenyezd: Alexander Gavrylyuk sérülése miatt Balázs János ad zongoraestet a Müpában

A január 14-i előadáson Balázs János repertoárjában szerepelni fognak többek között Chopin Asz-dúr (Hősi) polonéz, Liszt Dante szonáta, Wagner-Liszt Izolda szerelmi halála című zenei művek. Ha a Müpa-sorozatra bérletet váltók közül valaki nem szeretné a koncertet meghallgatni, számukra cserejegyeket biztosítanak a rendezők az alábbi koncertek valamelyikére a Zeneakadémiára va
2020-01-07 11:52:01
velemenyezd: Elhunyt Csuprik Etelka zongoraművész
nemzetközi zongoraverseny díjazottja volt, így 1991-benharmadik díjat nyert a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyen.
Számos CD-felvételt készített, rendkívül gazdag repertoárjában háromszáznál több szólómű és húsznál több versenymű szerepelt, Bachtól és Mozarttól egészen Liszt Ferencig, Bartók Béláig és Kodály Zoltánig.
Előadta koncertjein Bach teljes Das W
2019-12-29 13:05:28
velemenyezd: November végén nyit a Müpa Kultúr Kültér
sátor műsora a felnőtteknek kedvez: a magyar folk- és világzenei színtér egyik legnépszerűbb énekese, Bognár Szilvia férjével közösen életre hívott formációjával érkezik, amelynek repertoárjában magyar, cigány, bolgár és görög dalok szólalnak meg szokványosnak nem nevezhető felállásban, illetve hangszerelésben.
A Benkó Dixieland Band az alapító-névadó Benkó Sándor halála után
2019-11-11 16:01:33
velemenyezd: Varsóban és Budapesten ünnepli jubileumát az Erdődy Kamarazenekar
választották Varsót, mert a zenekar külföldi kapcsolatai közül az évek során a lengyelországiak bizonyultak a legjelentősebbnek. Az együttes többször szerepelt Lengyelországban, repertoárjában, lemezein gyakran lengyel művek is helyt kaptak - ismertette.
Elmondta: az Erdődy Kamarazenekar az olyan vonószenekari alkotásokat próbálja jobban megismertetni Lengyelországban és Magy
2019-10-08 09:00:55
maroka: 1948-ban, a Bartók verseny gála koncertjén
felvételen Li
2019-08-11 14:02:02
velemenyezd: Új orgonát avatnak Magyarföldön, a Fatemplom fesztiválon
Romengo.
Az 50 éves jubileumát ünneplő Kaláka koncertjén vendégművészként Huzella Péter és Mikó István is részt vesz. A színművész dalszerzőként kevésbé ismert, de a Kaláka repertoárjában számos dal szerepel, amelyeket ötven esztendővel ezelőtt Mikó István írt - mondta el Gryllus Dániel.
Kitért arra is, hogy a fatemplomban lesz szólóestje Balogh Kálmán cimbalomművésznek,
2019-07-02 15:31:39
velemenyezd: Ma kezdődik a Zeneszüret Fesztivál Pécsen
esten.
Szombat este a Széchenyi téren a Szegedi Szimfonikus Zenekart Sigmund Groven szájharmonikán, Szamosi Szabolcs pedig orgonán kíséri. A tűzijátékkal is színesített koncert repertoárjában Csajkovszkij és Elgar legnépszerűbb művei szerepelnek.
A fesztivált vasárnap a pécsi bazilikában megrendezendő Sípok párbeszéde című hangverseny zárja, amelyen Kovács Szilárd orgoni
2018-09-07 09:07:46
velemenyezd: Zeneszüret: több tucat komolyzenei program Pécsett
beszámolt arról, hogy másnap este a Széchenyi téren a Szegedi Szimfonikus Zenekart Sigmund Groven szájharmonikán, ő maga pedig orgonán kíséri. A tűzijátékkal is színesített koncert repertoárjában Csajkovszkij és Elgar legnépszerűbb művei szerepelnek - tette hozzá.
Ismertetése szerint a fesztivált szeptember 9-én a pécsi bazilikában megrendezendő Sípok párbeszéde című hangver
2018-08-22 14:31:59
velemenyezd: A tradíció és az innováció jegyében telik az évad a Győri Filharmonikus Zenekarnál
Schoenberg Chor Wien fellépése a győri zenekarral a Nagyboldogasszony-bazilikában, amelyet a szintén Grammy-díjas Erwin Ortner kórusigazgató vezényel majd.
A hangversenybérlet repertoárjában szerepel Halottak napjához kapcsolódva a salzburgi dóm kamara- és ifjúsági kórusának közreműködésével felcsendülő Mozart Requiemje, amelyet a dóm karnagya, Czifra János vezényel, szintén
2018-08-21 20:07:31
velemenyezd: Sikerrel zárult a Nemzeti Ifjúsági Kórus turnéja
felkészülés egész időszakát a közös akarat és a minőségre törekvés határozta meg, s ezt tükrözte a koncerteken nyújtott teljesítmény is" - idézi a közlemény Erdei Pétert. A kórus repertoárjában Mendelssohn dalain, Kodály Zoltán Este és Molnár Anna című művein kívül kortárs szerzők alkotásai is szerepeltek.
Orbán György (Da Pacem) és Varga Judit (The Night) a kórus felkérésér
2018-08-07 22:54:19
velemenyezd: Kezdődik a Muzsikáló udvar programja Szegeden
koncertek visszatérő vendége a szegedi Fool Moon, a pop-a cappella műfaj legnépszerű
2018-07-23 09:01:02
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Alexander Gavrylyuk, Balázs János, Elhunyt Csuprik Etelka, Müpa Kultúr Kültér, Erdődy Kamarazenekar, Zeneszüret Fesztivál Pécsen, Győri Filharmonikus Zenekarnál, Nemzeti Ifjúsági Kórus, Chopin Asz-dúr, Liszt Dante, Wagner-Liszt Izolda, Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyen, Számos CD-felvételt, Liszt Ferencig, Bartók Béláig, Kodály Zoltánig, Bognár Szilvia, Benkó Dixieland Band, Benkó Sándor, Huzella Péter, Mikó István, Gryllus Dániel, Balogh Kálmán, Szegedi Szimfonikus Zenekart Sigmund Groven, Szamosi Szabolcs, Kovács Szilárd,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.