|
|
|
|
A Kincses receptkönyv régi, hagyományos receptjei
Krémeslepény (nagyszerű)
12 deka lisztet 2 deka vajjal, 1 késhegynyi sóval, 1 kávéskanálnyi ecettel és szükséges mennyiségű vízzel rétestésztává eldolgozunk. A tésztát bevagdosva, 10 percig félretesszük, azután kinyújtva 10 deka hideg vajat csomagolunk bele. Ismételt nyújtás és hajtogatás után kb. 10 percre hideg hel |
2017-04-04 11:08:12 |
|
|
|
|
|
hozzávalók 4 főre
20 dkg keksz
10 dkg olvasztott vaj
170 g krémsajt/ mascarpone
2 dl habtejszín
3 ek cukor (lehet vaníliás is)
habfixáló/ zselatin
1 citrom leve és héja
2-3 tk Matcha (zöld tea por)
áfonya (lehet mi |
2011-08-26 06:46:55 |
|
|
|
|
fogyasszuk.
|
2009-07-25 15:26:23 |
|
|
|
|
|
gesztenyéből.
[/ |
2009-07-25 15:23:19 |
|
|
|
|
krémesebbé.
|
2009-07-25 15:20:51 |
|
|
|
|
Forraljunk rajta még |
2009-07-25 15:18:05 |
|
|
|
|
vagy akár virslivel i |
2009-07-25 15:14:08 |
|
|
|
|
csilipaprikát is főzh |
2009-07-25 15:11:40 |
|
|
|
|
melegítő leves.
|
2009-07-25 15:08:55 |
|
|
|
|
dúsítjuk.
|
2009-07-25 15:06:40 |
|
|
|
|
reszelhet a tetejére. |
2009-07-25 15:04:23 |
|
|
|
|
|
Üzenetek |
Váncza Kincses Receptkönyv, tésztát bevagdosva, paradicsomleves, sárgarépaleves, rétestésztává, kávéskanálnyi, csilipaprikát, karfiolleves, krumplileves, gesztenyéből, krémeslepény, félretesszük, sültpaprika, csomagolunk, gyökérleves, receptkönyv, hagyományos, eldolgozunk, mennyiségű, olvasztott, hozzávalók, krémesebbé, késhegynyi, édeskömény, mandarinos, forraljunk, |
|
|
|