Belépés
sayuri: szeretettel
oldalai közt talán legrosszabb.

31. Szó szavat húz maga után; élő tanácskozásban fejlik ki s tartank fenn a szabadság szelleme; s jaj a nemzetnek, mely írott parancsokat némán olvas, s vakon engedelmeskedik!

32. ...haza, nemzet és nyelv, három egymástól válhatatlan dolog; s ki ez utolsóért nem burok, a két elsőért áldozatokra kész lenni nehezen fog.
|
2012-04-22 11:22:14
hunjano: Talmudfordítása 1922-ből
Nismat Adam 28a, 6.) Menachem rabbi szerint Káin és Ábel a Talmudnak az alsóruhára (zizith) vonatkozó értelmezése fölött vesztek össze. (Parasa Beresith 33.) Aki Misnah és Ghemara nélkül olvassa a Bibliát, hasonló ahhoz, akinek nincs Istene." (Saare zedek 9., Bab. Bachmann, Rabbith Parasa 47., 131b.)
"Ha két írástudó beszélget egymással a Halacha-ról, akkor a Szent az ő hangj
2010-11-06 09:37:22
leventemagyarkiraly: Árpádok Országa
döbbenetes dolgozatára gondolok, amelyet a jelen pályázat szerint tíz legfontosabb munkája közé sorol. Ugyanígy veszi számba egy, a Hunniában megjelent írását is. Ezt ugyan nem volt módom olvasni, de szilárd meggyőződésem, hogy olyannak, aki igényt tart a "történész" minősítésre, jobban meg kell válogatnia azokat a fórumokat, ahol publikál. A legfontosabb azonban, hogy említett, i
2008-09-01 11:09:20
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Árpádok Országa, Nismat Adam, Parasa Beresith, Rabbith Parasa, szabadság szelleme, jelen pályázat, legfontosabb azonban, talmudfordítása, engedelmeskedik, tanácskozásban, meggyőződésem, legfontosabb, szeretettel, parancsokat, értelmezése, válhatatlan, legrosszabb, minősítésre, dolgozatára, áldozatokra, döbbenetes, alsóruhára, válogatnia, egymással, utolsóért, talmudnak,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.