Belépés
velemenyezd: Rangos német irodalmi díjjal tüntetik ki Földényi F. Lászlót
érdekes, gazdag" munka, amelyben odaadást, figyelmet és "alkotó részvételt" igénylő "folytonos rejtélyként" mutatkozik meg a világ - áll a zsűri indoklásában.
A díjat a lipcsei nemzetközi könyvvásár előestéjén, 2020. március 11-én adják át, a szerzőt Adam Soboczynski publicista, a Die Zeit című hetilap tárcarovatának vezetője méltatja.
Az 1994-ben alapított díjjal az eur
2019-12-05 19:03:24
velemenyezd: Liget-Budapest - "A legjobb nemzetközi középület" lett a Magyar Zene Háza
októberben nyerte el Európa legjobb középületének járó díjat, majd a kontinens legkiválóbbjaként a világ 10 régiójának kategóriagyőztesei között lett az első és nyerte el "A legjobb nemzetközi középület" díjat.
A Városliget Zrt. közleményében Gyorgyevics Benedek méltatta, hogy a Néprajzi Múzeum tavalyi és a Magyar Zene Háza idei díjával a Városligetben két olyan intézmény is
2019-12-03 07:04:14
velemenyezd: A Tekintetek című kisjátékfilm nyerte a Mirabile Dictu - Nemzetközi Katolikus Filmfesztivál legjobb rövidfilmne

Mint írják, a Tekintetek című a kisjátékfilm - amelynek angol címe Faces - a Médiatanács támogatásával született meg a Magyar Média Mecenatúra program keretében.
A film az 1919-ben tragikus körülmények között elhunyt szentendrei káplán, Kucsera Ferenc utolsó napjáról szól. Kucsera Ferencet 1919 júniusában hurcolták el a tanácshatalom vörös katonái, hogy kivallassák, majd
2019-12-02 10:51:27
velemenyezd: Átadták a 22. Faludi Nemzetközi Filmszemle díjait

A Faludi Nemzetközi Filmszemle a magyar jezsuita rendtartomány huszonkét éve létrehozott rendezvénye, amelyhez tizedik éve fotópályázat is társul. A tematikus rendezvény idei vezérmotívuma a "hívás" volt.
A filmes díjakról Almási Tamás filmrendező, Lázár Kovács Ákos médiakutató, Karl Markovics osztrák színész-rendező és Ujj Mészáros Károly filmrendező döntött.
A nég
2019-12-01 13:21:24
velemenyezd: A "tiszteletnyugdíj" az év szava Németországban
járműkölcsönző szolgáltatások elindítását, és így sokhelyütt hátrahagyott rollerek nehezítik a gyalogos közlekedést.
A harmadik a Fridays for Future (Péntekenként a jövőért), egy nemzetközi civil éghajlatvédelmi tiltakozó mozgalom neve. A mozgalom idén igen széles körű támogatást nyert Németországban, megmozdulásain rendre százezrek vesznek részt.
A listán szerepel még
2019-11-29 18:39:09
velemenyezd: A nemzeti összetartozás évének jegyében hirdetik meg a 2020-as Versünnep Fesztivált
verseny megrendezését. A szervezők biztosítják egy szakember delegálását az adott zsűribe. A verseny időpontját minden intézmény maga határozhatja meg.
Mint elmondta, a legjobbak nemzetközi seregszemlén vehetnek részt június 6-án a Pesti Vigadóban, ahol jutalmakban részesülnek és szakmai továbbképző táborban is részt vehetnek a zsűri döntése alapján.
Kucsera Tamás Gergel
2019-11-29 13:01:42
velemenyezd: Átadták a Junior Prima magyar tudomány kategória díjait
szaktekintélyei, akadémikusok, professzorok tesznek javaslatot. Idén a közlemény szerint több mint negyven kutatót terjesztettek fel az elismerésre, a szakmai zsűri közülük választotta ki a nemzetközi szinten is jegyzett kutatási eredményekkel büszkélkedő kitüntetettet.
2007 óta az idei tíz díjazottal együtt összesen már 131-en tartoznak a Junior Prima "Magyar Tudomány" kate
2019-11-28 21:39:15
velemenyezd: Szerdán kezdődik a Faludi Nemzetközi Filmszemle

A magyar jezsuita rendtartomány évente megrendezett tematikus filmszemléjének idei témája a Hívás. A magyar alkotók mellett amerikai, fehérorosz, iráni, izraeli, lengyel, olasz, orosz, spanyol és ukrán filmesek munkái láthatók az ingyenes vetítéseken - olvasható az összegzésben.
A kisjátékfilm, a dokumentumfilm és az animációs és a kísérleti film kategóriák győzteseiről
2019-11-25 07:04:55
velemenyezd: Nemzetközi hárfaversenyt rendeznek Szegeden
alkalommal megszervezett rendezvényt bemutató szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy a 2007-ben indult megmérettetés illeszkedik a szegedi zenei versenyek - a Simándy-énekverseny, a Nemzetközi Bartók Béla Zongoraverseny, valamint a Nemzetközi Gitárfesztivál és -verseny - sorába.
A magas színvonalú szegedi oktatás és a hangszer szerepének átalakulása egyre jobban a hárfára i
2019-11-20 12:31:20
velemenyezd: Három magyar kastély a HHE díjazottjai között
munkatársak előtt. A 13 tagországot számláló szervezetben idén közel 100 jelölt indult a megmérettetésen. Hét kategóriában adtak át díjakat, melyekhez egy különdíjat is megszavazott a nemzetközi zsűri.
A Heritage & Design kategóriában a mándoki Forgách Kastély lett a teljes mezőny 3. legjobbja,Heritage & Hospitality kategóriában pedig a röjtökmuzsaji Szidónia Kastélyszálloda
2019-11-19 16:42:33
velemenyezd: Nemzetközi díjat nyert a Fesztivál Akadémia Budapestről készült imázsfilm Londonban
a Bronz Lovie-díjat. A kisfilm 33 országból érkezett 1500 pályamű közül került a Lovie Awards döntőjébe.
A Kelemen Barnabás és Kokas Katalin főszereplésével készült imázsfilm a nemzetközi internetes szavazás győzteseként a People's Lovie Award díjat is megkapta.
A versenyt szervező Nemzetközi Digitális Művészeti és Tudományos Akadémia (IADAS) felkérésére idén a zsűri tag
2019-11-18 21:32:43
velemenyezd: Átadták a Verzió filmfesztivál díjait Budapesten
aki 20 évesen egyedül jött haza Auschwitz-Birkenauból, ahol 49 családtagját ölték meg, 90 évesen pedig felkérést kapott, hogy szerepeljen egy róla szóló táncszínházi előadásban.
A nemzetközi közönségdíjat a román Alexander Nanau Colectív című filmje nyerte el. Ez arról a tűzesetről szól, amely 2015-ben a bukaresti Colectív nevű szórakozóhelyen ütött ki; 27-en haltak meg a tűz
2019-11-16 21:21:56
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Földényi, Magyar Zene Háza, Mirabile Dictu, Nemzetközi Katolikus Filmfesztivál, Faludi Nemzetközi Filmszemle, Versünnep Fesztivált, Junior Prima, Fesztivál Akadémia Budapestről, Adam Soboczynski, Városliget Zrt, Gyorgyevics Benedek, Néprajzi Múzeum, Magyar Média Mecenatúra, Kucsera Ferenc, Kucsera Ferencet, Almási Tamás, Lázár Kovács Ákos, Karl Markovics, Mészáros Károly, Pesti Vigadóban, Kucsera Tamás Gergel, Magyar Tudomány, Nemzetközi Bartók Béla Zongoraverseny, Nemzetközi Gitárfesztivál, Forgách Kastély, Szidónia Kastélyszálloda,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.