Belépés
velemenyezd: Egy éve fogadták el a családvédelmi akciótervet
támogatása, a családi otthonteremtési kedvezménnyel (csok) kapcsolatos kölcsönök és a jelzáloghitel-elengedések bővítése, valamint a bölcsődefejlesztések dinamizálása, majd idén januártól a nagyszülői gyed és a négygyermekes anyák szja-mentessége.
A babaváró támogatást eddig mintegy 80 ezren, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását csaknem 26 ezren, a jelzáloghitel elenged
2020-04-01 07:04:14
velemenyezd: Koronavírus - Megjelentek a családtámogatások meghosszabbításáról szóló rendeletek
meghosszabbodik a jogosultság a gyermekgondozási díjra (gyed), a gyermekgondozást segítő ellátásra (gyes) és a gyermeknevelési támogatásra (gyet) a veszélyhelyzet végéig.
Megszűnhet viszont a nagyszülői gyedre jogosultság, ha a gyermek szülei visszavonják erről szóló nyilatkozatukat, valamint a gyesre jogosultság, ha a szülők írásos nyilatkozatban lemondanak róla.
A nag
2020-03-24 09:32:22
velemenyezd: Szakértő: nem kapnak elég elismerést a nevelőszülők

Szilvási Léna kiemelte, hogy a nagyszülői gyed viszont fontos intézkedés, amely segíti a nevelőszülők helyzetét.
A nevelőszülők feladata, hogy átmenetileg mások nehéz helyzetben lévő gyermekeit neveljék, amíg a gyermek végleges elhelyezése - örökbefogadó családnál vagy a biológiai szüleinél - nem történik meg, de bizonytalanságot eredményez, hogy a végleges elhelyezés id
2020-01-27 10:31:13
velemenyezd: Novák: eddig 600 milliárd forinthoz jutottak a családok a családvédelmi akcióterv keretében
hitelt pedig több mint hatezren igényelték - közölte.
Hozzátette, hogy bővülnek a bölcsődei férőhelyek, és januárban hatályba lépett a négygyermekes anyák szja-mentessége, valamint a nagyszülői gyed is, ezzel a családvédelmi akcióterv minden pontja elindult.
Az államtitkár elmondta: a családok jelzáloghitel-tartozását a második gyermek születésekor egy, a harmadik gyerme
2020-01-26 08:11:04
velemenyezd: Fidelitas: Ózd jobbikos városvezetése cserbenhagyta a helyi családokat
egyedül a kormánytól várhatnak segítséget, hiszen a családvédelmi akcióterv minden egyes eleme - a babaváró támoga
2020-01-20 19:32:31
velemenyezd: Novák Katalin: az Egyesült Államok szerint Magyarország tölti be a vezető szerepet a családpolitika területén
családpolitikáról rendezett nemzetközi tanácskozáson előadást tartott a magyar családpolitikáról. Részletesen tájékoztatta például a babaváró támogatásról, a gyed-extráról, a csokról, vagy a nagyszülői gyedről az amerikai kormányzati tisztségviselőket, családpolitikával foglalkozó szakembereket és nagyköveteket.
Megbeszélései után az államtitkár az MTI-nek nyilatkozva "rendkí
2020-01-17 09:41:02
velemenyezd: Beneda Attila: 1,3 milliárd forint áll rendelkezésre a költségvetésben a nagyszülői gyedre

Beneda Attila felidézte: január elsején a családvédelmi akcióterv részeként hatályba lépett a nagyszülői gyed, amely lehetőséget teremt arra, hogy a szülő helyett a még nem nyugdíjas nagyszülő vehesse igénybe a gyermekgondozási díjat, ha vállalja, hogy részt vesz unokája gondozásában, amíg a szülők dolgoznak.
A nagyszülőnek az unoka megszületését megelőző két éven belül
2020-01-08 12:23:23
velemenyezd: Emmi: idén is élhetnek a nők a nagymamanyugdíjjal, a kedvezményt tizedik éve biztosítja a kormány
támogatást 2011-es bevezetése ót
2020-01-05 10:11:04
velemenyezd: Rétvári Bence: már elérhető a nagyszülői gyed
átvennék az unokák napközbeni ellátásának feladatait.
Így az egyébként az anyának vagy apának járó gyedet az ellátást a szülők otthonában végző nagyszülő kaphatja meg - mondta.
A nagyszülői gyed maximális összege 225 288 forint, a központi költségvetésben idén erre a célra 1,3 milliárd forint áll rendelkezésre - ismertette az államtitkár.
Az Emmi korábbi közlése sze
2020-01-03 13:42:06
velemenyezd: NOE: nagy segítséget jelentenek a családok számára az újabb intézkedések

Mind a nagyszülői gyed, mind a személyijövedelemadó-mentesség sok embert, kiterjedt családokat érint - tette hozzá.
Kiemelte: a visszajelzések alapján sokan örülnek annak, hogy 2010 óta számos intézkedést vezettek be a családokért. A NOE segít abban, hogy a különböző intézkedések között eligazodjanak a családok.
Ugyancsak sok embert érint a meddőségi kezelések támog
2020-01-03 10:01:12
velemenyezd: Az új év első újszülöttjeit köszöntötték
kisfiúknak és családjaiknak is.
Beneda Attila családpolitikáért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta: január elsejével a családvédelmi akcióterv két újabb intézkedése - a nagyszülői gyed és a négygyermekes édesanyák élethosszig tartó személyi jövedelemadó-mentessége - lépett életbe.
Tájékoztatása szerint a babaváró támogatást - a családvédelmi akcióterv legsikerese
2020-01-01 14:31:25
velemenyezd: Hollik: jövőre is a biztonság, a gazdasági növekedés és a családtámogatás lesz a legfontosabb
gyermekes családokat segítő támogatások is. Már több mint százezren vették igénybe a családvédelmi akcióterv valamely intézkedését - közölte -, januártól pedig újabb elemek lépnek életbe: a nagyszülői gyed és a legalább négygyermekes anyák szja-mentessége.
Folytatódnak a bölcsődefejlesztések, jelentős segítséget kapnak az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekek családjai, és a
2019-12-31 13:31:18
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Novák Katalin, Egyesült Államok, Beneda Attila, Rétvári Bence, Szilvási Léna, családvédelmi akciótervet, családvédelmi akcióterv, helyi családokat, vezető szerepet, családpolitika területén, nagyszülői gyedre, kedvezményt tizedik, nagyszülői gyed, családok számára, újabb intézkedések, gazdasági növekedés, családtámogatás lesz, családi otthonteremtési, négygyermekes anyák, babaváró támogatást, nagycsaládosok autóvásárlási, jelzáloghitel elenged, gyermekgondozási díjra, gyermekgondozást segítő, gyermeknevelési támogatásra, veszélyhelyzet végéig,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.