|
|
|
|
Szicília a Nap Varázslatos Szigete.
Szicília a Földközi-tenger legnagyobb szigete, a Nap mágikus szigete, ahol szinte mindig süt a nap. Szicília sok látnivalóval várja az aktív és passzív pihenés szerelmeseit. Minden évszak: tavasz, nyár, ősz kiválóan alkalmas, hogy körbe autózzuk és utazzuk a Nap szigetét. Már Goethe is megírta a szigetről: Szicília nélkül nem lehet igazi kép |
2018-08-17 21:19:16 |
|
|
|
|
szigeten parafaerdőket is találhatunk.
-- Az olajbogyó, szőlő, mandula, pisztácia és gránátalma az ókorban kerültek a szigetre, feltehetően a Közel-Keletről, s azóta termesztik őket. A mogyorót Campania-tartományból hozták be. Megtalálható még a datolyapálma, szentjánoskenyérfa, szeder, cserszömörce, citrom, keserű narancs is; ezek a növények is Keletről érkeztek. Az édes nar |
2018-08-14 20:16:38 |
|
|
|
|
|
tűzről, keverd hozzá a whiskyt és a tejszín felét. A csokoládét öntsd tűzálló, kisebb poharakba, tetejét a tejszín másik felének felvert habjával és csokoládéreszelékkel díszítsd.
Mogyorókrémes ital
Hozzávalók: 6 dl tej, 2 dl tejszín, 20 dkg mogyorós csokoládé, 1 dl mogyorókrémlikőr, 2 evőkanál cukor, 5 dkg mogyoró
Elkészítés: Kevés tejben gőz fölö |
2018-03-24 00:41:20 |
|
|
|
|
Mogyorós habkarikák
5 tojás fehérjéből kemény habot verünk, majd 25 deka porcukorral, fél csomag vaníliás cukorral és 10 deka őrölt pörkölt mogyoróval összekeverjük. A habot nyomózsákba tesszük és csillagosan vágott szájnyíláson keresztül viasszal kent sütőbádogra koszorúkat nyomunk belőle. A habkarikákat lassú, egyenletes tűznél szárítjuk.
Csokoládés karácsonyfadís |
2017-12-12 10:23:28 |
|
|
|
|
|
a tésztára öntjük és összemelegítjük. 5 dkg parmezán sajtot lereszelünk, ezzel meghintve tálaljuk. Ez így önmagában is nagyon finom, laktató, de köretként is tálalhatjuk.
Sós mogyorós palacsinta
Hozzávalók: 2 tojás, 25 dkg finomliszt, 2,5 dl tej, kb. 2 dl szódavíz, 1/2 dl olaj, 1 teáskanál porcukor, kevés só, 5 dkg sós mogyoró (vagy sótlan és kevés só), 5 dkg resze |
2016-08-02 09:54:10 |
|
|
|
|
lehetőleg nem túl barnára, különben veszít illatából, és az íze kissé kesernyéssé válik.
Általános recept
Hozzávalók: 50 dkg méz, 50 dkg búzaliszt, 20 dkg őrölt, pörkölt mogyoró vagy mandula, 4 egész tojás, 5 cl rum, kevés fahéj és szegfűszeg, 5 g szódabikarbóna vagy hamuzsír és 5 g fehérmandula.
A mézet felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzávegy |
2015-12-17 07:36:50 |
|
|
|
|
naposra növekedett. Induláskor az alaptermék a natúr Túró Rudi volt, idővel azonban számos ízesítés került kifejlesztésre, Nagybánhegyesen gyártottak először valódi gyümölcstartalommal (dió, mogyoró) Túró Rudit.
A '70-es évektől kezdődően folyamatosan folytak a termékfejlesztések. Nagybánhegyesen a gyümölcsös irány (diós, mogyorós és ezek csokoládés változatai mellett) |
2015-12-10 20:00:00 |
|
|
|
|
20 dkg zsír
1-1,5 dl tejföl
1 tojás
1 csomag sütőpor
10 dkg porcukor
kb. 50 dkg liszt
A töltelékhez:
10 dkg mák vagy mogyoró (dió, mandula...)
10 dkg porcukor
0,5 dl tej
citromhéj
rum
baracklekvár
A hempergetéshez:
15 dkg porcukor
| |
2015-12-02 16:31:19 |
|
|
|
|
puding
2 evökanál kakaópor
cukor vagy édesítö tetszés szerint1 liter tej (a pudinghoz)
egy pohár konyak vagy rum vagy akármilyen szeszes ital
vagy kakaó ital vagy kávé italmogyoró vagy dió darabosan, de el is maradhat
45 darab babapiskóta
A pudingokat megfözni az elöírásnak megfelelöen. A csokisnál kakót tenni
hozzá és annyi cukrot vagy éde |
2015-11-16 13:57:45 |
|
|
|
|
cukorkák
Linzercsillag
Marcipán félholdak
Marcipános fenyőfa
Mézes csillagok
Mézes lapok 1.
Mézes lapok 2.
Mézes-bábos Karácsonyra
Mikulástorta
Mogyorós gyertyácskák
Mogyorós habkarikák
Narancsos karikák
Nugátcsillag
Pozsonyi tészta (alaprecept)
Pörkölt cukor
Puncsgolyók
Sült tökös rétes
Szaloncuk |
2015-10-22 14:44:35 |
|
|
|
|
nyújtjuk, és csillag alakú formával kiszúrjuk. Margarinnal kikent sütőlemezre rakjuk nem túl szorosan egymás mellé, felvert tojással megkenjük és 180 C-ra előmelegített sütőben negyedóra alatt mogyoróbarnára sütjük. Gázsütőben kétszerre tudjuk kisütni. A sütőlemezen hagyjuk hűlni, majd tompa késsel alányúlva leszedjük. Porcukorból, citromléből ételszínezékkel cukormázakat készítün |
2015-10-14 12:50:57 |
|
|
|
|
és a savanyú káposzta. Eszi a gyümölcsöket: almát, körtét, berkenyét (ezt önkiszolgáló módon teszi, ha megérnek a szemek, egyszerűen lerohanja a bokrot, mint maci a málnát), epret, diót, mogyorót. A húsféléket sütöm vagy párolom, gyógynövényekkel ízesítem. Szereti a túrót, kölest, zabot, rizst, tésztaféléket.
3 vizesedénye van, egy a teraszon, kettő a házban. Az egy |
2015-10-09 18:22:39 |
|
|
|
|
|
Üzenetek |
Túró Rudi, SÜTÉS NÉLKÜLI, Varázslatos Szigete, Túró Rudit, Mézes-bábos Karácsonyra, mézeskalács története, ókorban kerültek, tejszín felét, csokoládét öntsd, tejszín másik, habot nyomózsákba, habkarikákat lassú, tésztára öntjük, mézet felforraljuk, tűzről levéve, natúr Túró, gyümölcsös irány, pohár konyak, pudingokat megfözni, elöírásnak megfelelöen, csokisnál kakót, sütőlemezen hagyjuk, savanyú káposzta, húsféléket sütöm, mogyorókrémlikőr, gyógynövényekkel, |
|
|
|