Belépés
pacsakute: A család barátja a kerek repkény
repkény, más néven földi borostyán. Igen gyorsan terjeszkedő, ősi gyógynövény, mely többnyire az egész országban fellelhető.

Kellemesen illatos, aromás, indás hajtásaival ha megtelepszik a kiskertben, nem könnyű dolog visszaszorítani. Ahol alkalmas a kert a megtelepedésére kitűnő talajtakaró lehet árnyékos, vizes részeken.

Évelő, indás, kúszó növény. Földön f
2024-02-23 19:57:16
pacsakute: Szabó Gyuri bácsi - A bükki fűvesember előadása
előadását hallottam, hogy nem jól mossuk a szánkat. A nyelvünket soha nem mossuk meg fogkefével, csak a fogunkat és a fogínyünket, pedig a nyelvünkön a lepedékben nagyon sok kórokozó megtelepszik. Érdemes csak megelőzésként is diólevél teával gargalizálni és kiköpni. Azok a gyerekek, akik már gargalizálni tudnak, azoknak nem lenne szabad megengedni, hogy kivegyék a manduláját. A d
2024-02-12 22:00:14
foldinefehereva: Hóvirág, a tavaszi kert gyöngye
ilyenkor lehet visszavágni, de nem szükséges, hagyhatjuk is a leveleket teljesen elszáradni. Nyáron figyeljünk arra, hogy nagyon száraz időben ne hagyjuk kiszáradni a földjét. Ha egyszer megtelepszik a kertben, könnyen szaporodásnak indul.


2023-02-26 22:27:13
menusgabor: Pénzzel kapcsolatos idézetek
IDÉZETEK"Az adócsalás az egyetlen szellemi tevékenység, ami némi hasznot hoz."
John Maynard Keynes: 1883. - 1946. angol matematikus, közgazdász

"Ahol a jólét megtelepszik, onnan nehezen áll tovább."
Hans Christian Andersen: 1805. - 1875. dán költő és meseíró

"Akinek adóssága van, annak már van valamije."
Victor Hugo: 1802. -
2022-10-30 21:00:25
pacsakute: A felfázás megelőzése és kezelése
főleg a kólibaktérium (Escherichia coli) a felelős, amely korlátozott mértékben a bélben fordul elő, ám könnyen áthidalja a rövid utat a hüvelyig. Ott aztán gyorsan elszaporodik, majd megtelepszik a húgyúti szerven. A tőzegáfonya hatóanyagai pontosan ezt képesek megakadályozni.

Hatásos klasszikus gyógyteák
1. A medveszőlő leveléből főtt tea fertőtlenítőileg hat és
2022-06-10 23:44:04
menusgabor: Vörös Judit versei 2.
fénnyel
sötét házak ablakát.

Édes álom messze tűnik,
gondolatok árja kél,
barangolni támad kedvük,
mesét sző a csodás éj.

Fehér selyme lágyan hullik,
megtelepszik mindenen...
Megcsodálom, látványában
elmerülök csendesen.

Éjszakai, furcsa árnyak
bolyonghatnak céltalan,
nem tudnak a fényre törni,
kísé
2021-09-17 13:01:18
menusgabor: Mik vogymuk: isá, por ës homou…
szarmaták. Egy biztos, tudásukkal, harcmodorukkal, megújították Európát és sok olyan tudást hoztak magukkal, ami csak a sumer területekre volt jellemző. I. sz. 405-ben a hunok egy része megtelepszik a Kárpát-medencében, ez kb. 20-30 ezer főt jelent.

A hun csapatok másik része végigverte Európát, Attila vezetésével véget vetett egy korszaknak. Attila sámánjai révén tudta
2021-08-30 20:30:31
pacsakute: Selyemkóró gyógyhatásairól
elég agresszíven terjeszkedő évelő gyom. Azonban már úton-útfélen találkozhatunk vele és közelebbről nézve megcsodálhatjuk virágait. Az illata ámulatba ejtő.

A selyemkóró megtelepszik a gabonafélék, haszonnövények között is, és gyakorlatilag kiirthatatlan. Rizómái akár két méteres mélységig is lehatolnak, így hiába kaszálják, újra kinő, és vegyszeres irtása is igencsak
2020-10-19 23:36:45
menusgabor: Szerencsés Tünde versei

SZERENCSÉS TÜNDE VERSEISzerencsés Tünde (Gyöngyös 1961. február 25 - )

2020-03-07 16:15:46
kalmanpiroska: Igen, de... (7.)
imádságaink intenzitását. Gabi háziorvosa felkutatott egy professzort, aki ismeri a kórképet.

Ismertek számukra olyan esetek, amikor egy kórokozó a bőr csekély sérülésén keresztül megtelepszik az alsóbb szövetrétegekben, és ott aztán elszaporodik.

Normális esetben a szervezet felismeri a ,,betolakodót", és válaszul kipirosodik, feldagad, és megindu
2019-11-03 16:41:59
velemenyezd: Szökőárral érkezett egy halálos trópusi gomba Észak-Amerika nyugati partjaihoz
emberek hogyan betegedtek meg, mivel a fertőzés kialakulásához normális esetben arra van szükség, hogy az ember belélegezze a gomba levegőben terjedő spóráit, aminek nyomán a kórokozó megtelepszik a tüdőben.
Az mBio című folyóiratban publikált tanulmány szerzői most egy új elmélettel álltak elő azzal kapcsolatban, hogy a Cryptococcus gattii miként vált széles körben elterjedt
2019-10-02 16:52:20
maroka: Nekem szóló gondolatok /a mai napra/ - Szentlélekről
Szentlélek, akkor jótetteinknek nincs igazán se eredménye, se íze, zamata. Ha a Szentlélek, akkor meleg boldogság jár a jótettel; szinte meghalunk a gyönyörűségtől.

A Szentlélek megtelepszik az igazak lelkében, mint galamb a fészkében. A tiszta lélekben költi a jó vágyakat, ahogy a madár költi fiókáit.

A halat nem bántja, hogy túl sok a víz, a jó keresztényt
2019-07-08 19:44:39
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Szabó Gyuri, Vörös Judit, Szerencsés Tünde, John Maynard Keynes, Hans Christian Andersen, Victor Hugo, SZERENCSÉS TÜNDE VERSEI, család barátja, kerek repkény, bükki fűvesember, tavaszi kert, felfázás megelőzése, halálos trópusi, egész országban, megtelepedésére kitűnő, nyelvünket soha, lepedékben nagyon, leveleket teljesen, egyetlen szellemi, jólét megtelepszik, bélben fordul, rövid utat, húgyúti szerven, tőzegáfonya hatóanyagai, medveszőlő leveléből, fényre törni,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.