Belépés
suzymama: zserbótekercs
után fél órán át pihentetjük.

A diót, a lekvárt, a rumaromával és egy e.k. mézet összekeverünk.

Miután a tészta már eleget pihent két részbe vesszük, kinyújtjuk, és megkenjük a diós krémmel. Ezután vigyázva feltekerjük. Kicsit hagyjuk pihenni, azalatt kapcsoljuk be a sütőt, és melegítsük elő száznyolcvan fokra.

A fogpiszkálóval beszurkált tekercsek
2023-12-19 17:52:40
suzymama: Diós-fahéjas háromszögek kelt tésztából
kelesztjük.

Közben elkészítjük a tölteléket:
egy tálban elkeverjük a vajat, a fahéjat, és a porcukrot.
A megkelt tésztát két részre osztjuk, mindegyiket fél centi vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük a cukros-fahéjas vajjal, megszórjuk a darált dióval (esetleg mákkal, apróra tört pisztáciával, mandulával...).
A töltött tésztát felcsavarjuk és a roládot h
2023-09-03 10:47:50
agica2004: Sajtos csigák.......
A vajat felolvasztjuk. Az összetevőkből begyúrjuk a tésztát és meleg helyen egy órát kelesztjük. A sajtot lereszeljük.

A tésztát téglalap alakúra, 2-3 mm vastagra nyújtjuk és megkenjük tejföllel. Megszórjuk a reszelt sajttal, feltekerjük, mint a bejglit, majd 1,5-2 cm vastag szeletekre vágjuk.

A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és előmelegített
2021-05-18 11:38:42
suzymama: Szilvalekváros holdbukta bögrésen
mindig úgy rakjuk a tepsibe, hogy az előtte lévő lapos(csípett) felét fedje egy kicsit. Ez megakadályozza, hogy kinyíljanak sütés közben!

6. Hagyjuk a buktákat tíz percet pihenni, megkenjük a tetejüket olvasztott vajjal, majd 180 fokos sütőben, alul-felül sütés programon, körülbelül fél óra alatt szép, mosolygós pirosra sütjük őket.

7. Porcukorral meghintve,
2019-09-23 18:04:33
suzymama: Ferdinánd tekercs
tepsit) vajjal jól kikenünk és cukorral vastagon behintjük.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk, majd ujjnyis vastag téglalapra (kb.35x45 cm) nyújtjuk. Megkenjük a porcukorral elkevert vajjal és szorosan feltekerjük, csak úgy mint a bejglit.
Az így kapott rudat 11 egyforma szeletre vágjuk (kb. 4 cm vastagságú szeletek lesznek), és a jó
2019-04-23 20:36:32
koszegimarika: Kókuszkrémes szelet
elkészítjük a krémet. A pudingot megfőzzük a tejben, a cukorral, majd ha besűrűsödött hozzáadjuk a kókuszreszeléket, hűtjük, majd összekeverjük a m
2019-01-25 09:58:16
bkisseva: Anyóstekercs
tekercseket két részre szétosztjuk, és kinyújtjuk. Az egyikre rászórjuk a meggyet, és az őrölt fahéjjal ízesítjük. A másikra rámorzsoljuk a túrót, majd mindkét tésztalapot feltekerjük. A tetejét megkenjük olajjal, és a tepsibe tesszük. A sütőben 35 -40 perc alatt készre sütjük. ( sütőtől függ ) Szeletelve kínáljuk.
Szakács: Ilona

http://www.receptlap.hu/recep
2018-08-08 12:06:29
irmus: Zsír és egészség: a “jó zsírok” szerepe
liba vagy kacsa hájának lesütésére, amelyek mellékterméke szintén igazi csemege.

Nemcsak zsírban sütni jó, de egész más lesz a sütőben készített sültek íze is, ha disznózsírral megkenjük őket, esetleg csirkét libazsírral.

A tökéletes rántott húst egyébként disznózsír és vaj keverékében sütik eredeti recept szerint, és a vajban sütésnek is meg van a létjogosul
2018-07-21 10:24:57
bkisseva: Álompuha sajtos pogácsa bögrésen
pogácsákat szétosztjuk két nagy gáztepsire, amiket sütőpapírral bélelünk ki előzőleg. Kb. egy-másfél centi helyet hagyjunk közöttük, mert sütés közben meg fognak nőni.
7. A pogácsák tetejét megkenjük tojássárgával (vagy a megmaradt tojásfehérjével), majd megszórjuk őket reszelt sajttal. Én felesben használtam trappistát és füstölt sajtot, Mari tanácsára azonban ügyeltem rá, h
2018-07-17 11:00:18
lizawolf: Arató menü
és tésztát gyúrunk belőle.
A deszkán letakarva langyos helyen kelesztjük, majd újjnyi vastagra nyújtjuk és nagy pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét keresztbe bevagdossuk, megkenjük tojássárgájával, meghintjük sóval, és tört köménymaggal, végül közepes tűzön megsütjük.
Tanács: Szükség esetén tegyünk bele annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
2018-06-26 12:51:09
vorosrozsa66: Flamingó szelet
sütünk belőle. A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A tejből liszttel sűrű pépet főzünk, és ha kihűlt, a margarinos krémhez keverjük. A tésztalapokat megkenjük a krémmel. Olvasztott csokival díszítjük. Másnapra szépen megpuhul és jól szeletelhető.

Mindenképpen hagyjátok állni 1 napot!
http://www.sweetreceptek.eoldal.h
2018-06-25 16:01:29
vorosrozsa66: Mogyorókrémes marcipánszelet
lapra kenjük, és 170 fokos sütőben világosra sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd félbevágjuk. A marcipánt porcukorral szórt deszkán kinyújtjuk akkorára, amekkora a tésztalapunk. Az alsó lapot megkenjük mogyorókrémmel, ráhelyezzük a marcipánt, erre ismét mogyorókrémet rétegezünk, majd a következő lapot is ráhelyezzük. A tetejét is megkenhetjük mogyorókrémmel, megszórjuk a mogyoróval, maj
2018-06-25 15:59:49
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
diós krémmel, fogpiszkálóval beszurkált, tálban elkeverjük, megkelt tésztát, cukros-fahéjas vajjal, darált dióval, töltött tésztát, vajat felolvasztjuk, összetevőkből begyúrjuk, órát kelesztjük, sajtot lereszeljük, tésztát téglalap, reszelt sajttal, szeleteket sütőpapírral, előtte lévő, tetejüket olvasztott, porcukorral elkevert, pudingot megfőzzük, egyikre rászórjuk, őrölt fahéjjal, másikra rámorzsoljuk, tetejét megkenjük, tepsibe tesszük, sütőben készített, tökéletes rántott, vajban sütésnek,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.