|
|
|
|
fokhagyma
10 dkg lm reszelt sajt
Ízlés szerint só,
frissen őrölt tarka bors,
őrölt szerecsendió
Elkészítés:
A spenótot kevés olívaolajon megfonnyasztom, hozzáadom a
felszeletelt fokhagymát, azzal is átpirítom és leveszem a tűzhelyről.
A krémsajtot kikeverem a fűszerekkel és a megfonnyasztott spenóttal.
A csirkemelle |
2021-12-03 09:10:05 |
|
|
|
|
fazékban sós vízben, annyiban, hogy ellepje odateszem puhulni. Ha megfőtt a kelkáposzta, leszűröm.
A szójagranulátumot beáztatom Delikátos vízbe. A hagymákat apróra vágva megfonnyasztom az olajban, lehúzva beleteszem a pirospaprikát, majd beleteszem a darált húst, melyet sózok, borsozok, belenyomom fokhagymanyomóval a fokhagymákat. Addig kavargatom a húst, míg fehérré n |
2018-09-27 15:12:03 |
|
|
|
|
|
tk.
bors
tejföl/szójajoghurt 3-4 ek.
petrezselyem
olaj
Serpenyőben olajon kis lángon üvegesre pirítom az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a kockára vágott paprikát és megfonnyasztom. Mikor félig megpuhult, hozzáadom a kis kockára vágott paradicsomot, majd borsozom és a pirospaprikákkal is megszórom. Mikor kissé lecsósan összeállt, átteszem egy tá |
2018-08-01 07:59:43 |
|
|
|
|
(+1db a lekenéshez)
tejföl 2-3 dl
só 1.5 ek
lilahagyma 2-3 fej
kockázott bacon tetszés szerint
Elkészítés
A felaprított lilahagymát kevés kacsazsíron megfonnyasztom, beleteszem közbe a bacont is!
A tejet meglangyosítom, beleteszem a cukrot, elmorzsolom benne az élesztőt és lisztet szórok rá (1ek) !
A lisztet a zsírral összemorzsolom, majd ho |
2018-04-26 19:20:06 |
|
|
|
|
|
tálalom.
Igazi tavaszi fogás a medvehagyma-krémleves
Leveshez nem kell társítani más leveles zöldséggel, ebben az esetben a medvehagymát vajon megfonnyasztom, alaplével felöntöm, majd behabarom. Sózom, borsozom.
Húsokhoz is nagyon jól megy a medvehagyma. Tö |
2018-04-22 01:44:30 |
|
|
|
|
petrezselyem zöldje
pici cukor
só
ecet
2 tojás
Elkészítés: A zsiradékban a lisztet pirosra pirítom, a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztom benne, a köményt megfuttatom rajta.
Őrölt paprikával meghintem, felengedem kb. 6 dl vízzel. Sózom, borsozom, a babérral főzöm kb. 5 percig.
A tojásokat felütöm, eg |
2017-12-14 22:36:53 |
|
|
|
|
fazékban sós vízben, annyiban, hogy ellepje odateszem puhulni. Ha megfőtt a kelkáposzta, leszűröm.
A szójagranulátumot beáztatom Delikátos vízbe. A hagymákat apróra vágva megfonnyasztom az olajban, lehúzva beleteszem a pirospaprikát, majd beleteszem a darált húst, melyet sózok, borsozok, belenyomom fokhagymanyomóval a fokhagymákat. Addig kavargatom a húst, míg fehérré n |
2017-10-09 12:15:25 |
|
|
|
|
tálalom.
Igazi tavaszi fogás a medvehagyma-krémleves
Leveshez nem kell társítani más leveles zöldséggel, ebben az esetben a medvehagymát vajon megfonnyasztom, alaplével felöntöm, majd behabarom. Sózom, borsozom.
Húsokhoz is nagyon jól megy a medveha |
2017-04-06 23:49:22 |
|
|
|
|
krémsajt
2 gerezd fokhagyma
10 dkg lm reszelt sajt
Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors, őrölt szerecsendió
Elkészítés:
A spenótot kevés olívaolajon megfonnyasztom, hozzáadom a felszeletelt fokhagymát, azzal is átpirítom és leveszem a tűzhelyről.
A krémsajtot kikeverem a fűszerekkel és a megfonnyasztott spenóttal.
A csirkemellet veag |
2017-02-24 22:16:37 |
|
|
|
|
fej hagyma
3 cikk fokhagyma
3 dkg vaj
2 db húsleves kocka
levesgyöngyöcske
Elkészítés:
A tököt meghámozom és apró kockákra vágom. A vajban megfonnyasztom az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd hozzáteszem a kockázott sütőtököket, felöntöm vízzel, beleteszem a húsleves kockákat. Fedő alatt kb. 20 perc alatt puhára párolom.
Össze |
2016-10-30 13:09:09 |
|
|
|
|
káposztafejet leforrázom, majd nyolc levelet leszedek róla. Ezekbe csomagolom a húsgombócokat, mint a töltött káposztát szokás. Ezután a másik fej hagymát apróra vágom, az olajban megfonnyasztom, meghintem a paprikával, és belekeverem a másik doboz paradicsompürét meg a maradék káposztát metéltre vágva, egy kiskanál sóval ízesítem, és lábasba téve, ráfektetem a töltelékeket. Felön |
2016-10-24 15:02:48 |
|
|
|
|
ízesítem ételízesítővel, borssal, ha kell, utána sózom, felforralom, majd beleszaggatom kanállal az előre elkészített tölteléket.
Töltelék készítése:
Kevés olajon megfonnyasztom az 1 fej apróra vágott hagymát, leveszem a tűzről. Hozzányomom fokhagymanyomóval a fokhagyma cikkeket, beleteszem az apróra vágott zöldpetrezselymet, a 4 tojást, sót, borsot és jól ös |
2016-05-07 19:53:28 |
|
|
|
|
|
Üzenetek |
Kohut Katalin, legjobb reggeli, spenótot kevés, krémsajtot kikeverem, megfonnyasztott spenóttal, szójagranulátumot beáztatom, hagymákat apróra, darált húst, apróra vágott, kockára vágott, felaprított lilahagymát, tejet meglangyosítom, zsírral összemorzsolom, medvehagymát vajon, lisztet pirosra, finomra vágott, köményt megfuttatom, babérral főzöm, tojásokat felütöm, felszeletelt fokhagymát, csirkemellet veag, tököt meghámozom, vajban megfonnyasztom, kockázott sütőtököket, húsleves kockákat, töltött káposztát, |
|
|
|