Belépés
velemenyezd: Krónika 9. rész (isztambuli egyezmény)
Fidesz politikusa súlyosan aggályosnak nevezte, hogy az egyezmény automatikussá tenné a nemi alapon menedékkérők beléptetését. "A magyar kormány elutasítja ezt az alattomos, lopakodó jogalkotást" - fogalmazott.
Gurmai Zita (MSZP) arra hívta fel a figyelmet, hogy a családon belüli erőszak áldozatai félnek és gyakran tehetetlenek az "erőszak ördögi körében", ha nem kapnak álla
2020-05-04 21:02:59
velemenyezd: Krónika 4. rész (napirend előtt: koronavírus)
hetekben azzal járta be a nemzetközi sajtót, hogy Magyarországon kiiktatták a parlamentarizmust, miközben az igazság az, hogy az Országgyűlés a következő napokban, hetekben is folytatja a jogalkotást.
Elítélte, hogy egyes országok úgy foglaltak állást a koronavírus elleni védekezésről szóló magyar törvényről, hogy meg sem keresték Magyarországot.
Az államtitkár ellenzéki
2020-04-06 16:45:53
velemenyezd: Alapjogokért Központ: komoly veszélyeket rejthet és kérdéseket vethet fel az Osztrák Néppárt és a Zöldek együtt
legizgalmasabb kérdésnek a migrációt nevezte Pócza István azt is felidézve, hogy ebben tér el leginkább a két osztrák kormánypárt álláspontja. Kitért arra is, hogy a migrációs témában jogalkotást kezdeményező pártnak arra is lehetősége van, hogy a koalíciós partnert megkerülve más parlamenti pártokkal közösen fogadtassa el azokat a parlamentben.
Sebastian Kurz várható Közép-E
2020-01-24 16:32:25
velemenyezd: Az Európai Bizottság regisztrálta a Minority SafePack aláírásait

A regisztrációt követően az Európai Bizottságnak fél év áll rendelkezésére, hogy kialakítsa álláspontját, valamint döntést hozzon a jogalkotási folyamatról. Az Európai Parlamentben (EP) továbbá minden érdekelt fél részvételével vitára kerül sor, valamint az EP plenáris ülése is vitára bocsátja a kezdeményezést.
Azt közölték, hogy Európai Unió őshonos kisebbségei, nemzeti
2020-01-10 14:52:12
velemenyezd: Tuzson Bence: közigazgatási döntéseket vehetnek át a szakmai kamarák az államtól
visszajelzéseire, mint a hulladék- vagy a vízgazdálkodásban, intézkedéseit így gyakorlati tapasztalatokra alapozhatta. Megköszönte egyúttal, hogy javaslataikkal a kamarák támogatták a jogalkotást, és hozzátette, hogy a közreműködésüktől további eredményeket remél minden területen.
Az MSZKSZ elnöke a rendezvényen kijelentette, hogy a hivatásrendi kamarák a demokratikus ország
2019-12-17 17:32:55
velemenyezd: Varga Judit: jövőre megkezdődhet a bírák bérének rendezése
munkát, óhatatlanul megjelentek azonban új célkitűzések is, mivel mostantól az Igazságügyi Minisztérium segíti majd az Európai Unióval (EU) kapcsolatos magyar politikát.
A magyar jogalkotást érő brüsszeli kifogásokról Varga Judit úgy vélekedett: "boszorkányüldözés" zajlik. Noha bevett gyakorlat, hogy a tagállamok időnként színtiszta jogi vitába keverednek az EU-val, Magyarors
2019-07-15 22:42:29
velemenyezd: Bakondi: az EP-választás tétje, hogy meg tudjuk-e védeni Európát a bevándorlástól
eurót fogadott el az Európai Bizottság, de az átutalás még nem történt meg - magyarázta.
Bakondi György az intézkedések között említette a konfliktuszónák támogatását, a nemzeti jogalkotást, a menekültügyi szabályozás szigorítását.
Kifogásolta, hogy míg az ENSZ globális migrációs csomagját 40 ország - köztük 9 uniós tagállam - nem fogadta el, az EU az elmúlt időben több
2019-02-04 12:12:02
menusgabor: Gólpassz előtt az uniós népek összjátéka
mammon.

Nyugat-Európa népei több mint hetven éve békés körülmények között, jólétben élhettek. Keresztény civilizációjuk jó ideig vallotta az erkölcs primátusát és alakította a jogalkotást. Megteremtődtek a rend és a rendszer feltételei, biztos talajon állt a demokrácia és a jogállamiság. A brüsszeli adminisztráció azonban széttöri ezeket a vívmányokat.

Nem vé
2018-07-10 20:45:12
velemenyezd: Bemutatták Az alapjogi jogalkotás az alkotmányos rendszerváltás éveiben című kötetet
kodifikációs hátterét, és nem csak az derül ki, milyen tervezetek készültek az egyes alapjogokkal kapcsolatban, de az is, miként alakult ki a végső szöveg és milyen viták kísérték a jogalkotást.
Mint mondta, az egyes jogszabályok elfogadásának esettanulmányai egyértelműen tükrözik a vívódást, hogy meg kellett próbálni összeegyeztetni az alapjogi jogalkotás során az értékőrzé
2018-05-02 16:27:19
menusgabor: A békemenet üzenete: A haza minden előtt!
erre vonatkozó törvényben meghatározták az elszámoltatási feladatokat és felelősöket is.

A fenti átcsoportosítás után az ÁSZ törvényi kötelezettségeinek megfelelően mind a jogalkotást, mind a végrehajtást megvizsgálta. Jelentésében 2007-ben felhívta a jogalkotás figyelmét a vagyontörvény és a hozzá kapcsolódó jogszabályok pontatlanságaira. A végrehajtásban pedig kifogás
2018-03-30 22:15:40
velemenyezd: Stratégiai keretmegállapodást kötött az agrártárca, a NAK és a Magosz
az európai uniós gazdák, segítsék a fiatal gazdákat. A Magosz elnöke szerint a megoldás módjában van jelentős különbség.
Kijelentette: határozottan visszautasítják a "lopakodó jogalkotást", azt, hogy a gazdák felzárkóztatását szolgáló uniós forrásokat "migránsellátásra használják".
Találják meg a módját annak, hogy a Brexit után legyen elegendő uniós forrás a közös agr
2018-03-29 22:12:25
velemenyezd: V4-találkozó - Parlamenti bizottságok: erősíteni kell az uniós családpolitikát!
is, hogy a bevándorlás helyett "egy jó családpolitika" lehet a megoldás a népességfogyásra.
Közölte, a V4-ek feladatuknak tekintik, hogy Brüsszel figyelmét felhívják, az uniós jogalkotást pedig olyan irányba tereljék, hogy Európában erősödni tudjon a családpolitika. Gyengének érezzük az EU-ban a családpolitikai eszközöket, ezért egyetértettünk abban, hogy feladatunk a családp
2017-12-21 14:12:39
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Alapjogokért Központ, Osztrák Néppárt, Európai Bizottság, Minority SafePack, Tuzson Bence, Varga Judit, Bemutatták Az, Gurmai Zita, Pócza István, Sebastian Kurz, Európai Bizottságnak, Európai Parlamentben, Európai Unió, Igazságügyi Minisztérium, Európai Unióval, Bakondi György, szakmai kamarák, bírák bérének, uniós népek, alapjogi jogalkotás, alkotmányos rendszerváltás, békemenet üzenete, haza minden, uniós családpolitikát, egyezmény automatikussá, nemi alapon,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.