Belépés
velemenyezd: Elhunyt Takács Ildikó a hazai és nemzetközi reklámszakma emblematikus alakja
rendszerváltást követően, 1990-ben Antall József miniszterelnök személyes felkérésére kommunikációs tanácsadójaként istevékenykedett.
Számos felsőoktatási intézmény: a Budapest Közgazdaságtudományi Egyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Budapesti Metropolitan Egyetem oktatója volt. 1996-tól az egykori Szolnoki Kereskedelmi és Gazdasági Főiskola címzetes docense, 1999-től
2020-01-20 17:12:53
velemenyezd: Londoni elemzők: "finomhangolási üzemmódban" a magyar monetáris és költségvetési politika
globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni kutatási részlegének (BofA Global Research) feltörekvő piacokkal foglalkozó elemzői a minap tájékozódó látogatást tettek a közép-európai EU-gazdaságokban.
Benyomásaikról összeállított, hétfőn Londonban bemutatott tanulmányukban kiemelik azt a véleményüket, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) "kényelmes helyzetben" van: az infláció j
2020-01-20 16:02:24
velemenyezd: Grezsa: a Katolikus Karitász orvosmissziója a magyarság megmaradását is szolgálja
biztosítottak az ott élő magyaroknak.
Az elmúlt évtized egyik célja a Kárpát-medencei magyarok egy közösségbe formálása volt, ezért nem szabad hagyni, hogy Kárpátalja leszakadjon az ukrán gazdasági és társadalmi viszonyok miatt - hangsúlyozta.
Kiemelte, hogy Magyarország a rossz államközi kapcsolatok ellenére az élet minden területén jelen van Ukrajnában, és azt bizonyít
2020-01-20 14:13:05
velemenyezd: Lámfalussy-konferencia - Matolcsy: az eurózóna teljes reformjára van szükség

Az európai és globális gazdaságpolitikai gondolkodás meghatározónak számító fórumának témája a fenntartható konvergencia - mondta a jegybankelnök.
Az európai közösség minden tagját az eurózóna átalakításáról szükséges párbeszéd elindítására kérte. Magyarország elkészítette ezt a programot - jelezte.
A jegybank elnöke szerint Magyarország 2013 óta fenntartható felzá
2020-01-20 11:11:57
velemenyezd: Nyitrai: a polgárőrök részt vesznek a határvédelemben, és ezáltal jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyaror
migráció rontja Európa biztonságát, ahol a migránsok megjelentek, mindenhol megnőtt az erőszakos bűncselekmények száma, és nőtt a terrorveszély.
A kormánynak továbbra is a biztonság, a gazdaság és a családok védelme az első - emelte ki, hozzátéve: ebben a magyar polgárok csak a Fidesz-KDNP-re számíthatnak, mert az ellenzéki pártok bevándorláspártiak.
Csaplár Zoltán, az
2020-01-19 12:11:51
velemenyezd: Fennállásának 30. évfordulóját ünnepelte az RMDSZ Kolozsváron
romániai magyarok túlélőképeségére és naiv hitére, hogy a kommunizmus romjain jövőt építhetnek. Markó szerint a két világháború között a romániai magyarságnak voltak még intézményei, volt még gazdasági ereje, mint ahogy a kommunizmus első időszakában is volt egyeteme, egyfajta autonómiája a Magyar Autonóm Tartomány révén, de 1989-ben, a rendszerváltást megérő nemzedéknek és az RMD
2020-01-18 19:52:08
velemenyezd: Szakértő: a válság előtti szinthez közelít az autókereslet

A szakértő elmondta, jelentős különbség a 2008 előtti kereslethez képest, hogy az akkori számok hátterében a "túltolt" hitelezés állt. A gazdasági válság után volt olyan év, amikor csak néhány tízezer autó fogyott a magyar piacon - tette hozzá.
Most már az éves eladások közelítenek a 200 ezerhez, ami nagyon szép teljesítmény, de arra, hogy ez így folytatódjon, nagyon kev
2020-01-18 10:01:10
velemenyezd: Miniszterelnökség: emeli a kormányhivatali dolgozók bérét a kormány
átlagosan 18 százalékkal emelkednek, ahol pedig kiélezett a munkaerőpiaci verseny, ott az illetménynövekedés akár a 35 százalékot is meghaladhatja - írták.
Kitértek arra is, az ország gazdasági teljesítményének köszönhetően a nettó keresetek 2010 és 2019 között - a családi adókedvezményt is figyelembe véve - 87 százalékkal emelkedtek, és a minimálbér is több mint duplájára n
2020-01-18 09:41:11
velemenyezd: BÉT - Elemző: a Richter és a Mol ellensúlyozta az OTP gyengülését
Egyesült Államok a Kínával szemben alkalmazott büntetővámok módszerét alkalmazná az unióval szemben. A lehetséges büntetővámok az autóipart sújthatják, ez pedig sem a német, sem a magyar gazdaság számára nem szerencsés forgatókönyv - fogalmazott az elemző.
A Mol 34 forinttal, 1,21 százalékkal 2854 forintra erősödött, 4,0 milliárd forintos forgalomban.
Az OTP-részvények á
2020-01-17 17:56:11
velemenyezd: Illegális bevándorlás - Bakondi: hőkamerával, drónnal és radarral is védik a határt
hatóságok mintegy 500 ezer tiltott határátlépővel szemben léptek fel, és biztosan vannak olyanok is, akik átjutottak az ellenőrzésen. Az Iránban dolgozó afgán vendégmunkások pedig a romló gazdasági helyzet miatt elveszítették a munkahelyüket, és úgy gondolják, hogy inkább Európában próbálnak szerencsét.
Bakondi György kiemelte, a tapasztalatok szerint az embercsempészetben r
2020-01-17 15:21:54
velemenyezd: AM: új lendületet vehet a generációváltás az agráriumban

Az államtitkár hozzátette: a tárca célja az agráröröklési szabályok megalkotása és a családi gazdaságok új jogszabályi környezetbe való illesztése. Az intézkedésektől a minisztérium azt várja, hogy sikerül megállítani a földbirtokok elaprózódását, a szabályozott gazdaságátadásokkal pedig lendületet vehet a generációváltás a magyar agráriumban.
Szinay Attila emlékeztetett
2020-01-17 14:41:44
velemenyezd: Fülöp Attila: mindenki jól jár a gazdasági és szociális szempontok összekapcsolásával

Fülöp Attila az ÉrtékPlacc elnevezésű, a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásáról, annak munkaerőpiaci, gazdasági előnyeiről szóló kétnapos szakmai rendezvény megnyitóján azt mondta, hogy a megváltozott munkaképességű emberek is bérből akarják eltartani magukat és családjukat, ezért a kormány elkötelezett a foglalkoztatásuk mellett.
Az államtitkár a Várkert
2020-01-17 13:11:25
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Elhunyt Takács Ildikó, Katolikus Karitász, RMDSZ Kolozsváron, Fülöp Attila, Antall József, Budapest Közgazdaságtudományi Egyetem, Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapesti Metropolitan Egyetem, Szolnoki Kereskedelmi, Gazdasági Főiskola, BofA Global Research, Magyar Nemzeti Bank, Csaplár Zoltán, Magyar Autonóm Tartomány, Egyesült Államok, Bakondi György, Szinay Attila, magyar monetáris, magyarság megmaradását, eurózóna teljes, polgárőrök részt, válság előtti, kormányhivatali dolgozók, egykori Szolnoki, minap tájékozódó, közép-európai EU-gazdaságokban,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.