Belépés
sandrapolke: Folytatás - Százhatvanötödik nap
Az első időszak különösen. Közel ötven fő dolgozott a házban. A szervezetet át kellett szabni. Három együttműködő csoportban gondolkodtam. Rendezvényszervezó, rendezvényellátó és gazdasági csoportban.
Néhányan fölmondtak, néhány embernek én mondtam föl, s próbáltam minél kisebb sérüléseket okozni. Ez bizonyára nem ment. S új embereket fölvenni, mindenképpen frissíteni szerett
2019-07-18 19:00:24
velemenyezd: Az EP döntött az alelnökök portfólióiról, köztük a két magyar alelnök feladatairól
MTI-nek elmondta, alelnökként az Európai Unió önkormányzatiságért felelős intézményével, a Régiók Bizottságával, valamint a munkaadókkal, munkavállalókkal, szakszervezetekkel foglalkozó Gazdasági és Szociális Bizottsággal való kapcsolattartás lesz az egyik fő feladata.
Hozzá tartozik majd a Nemzetközi Munkaügyi Szervezettel (ILO) való kapcsolattartás, valamint a keleti partne
2019-07-18 17:12:09
velemenyezd: A Gazdasági Versenyhivatal a bankkártya-elfogadás ösztönzését javasolja

A GVH az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemeli: Magyarországon még ma sem elég széles körű a bankkártyás fizetés, pedig a készpénzhasználat csökkenése hozzájárulhatna a szürkegazdaság visszaszorításához.
A hatóság jelentése szerint 2013 és 2018 első negyedéve között jelentősen nőtt a bankkártyát elfogadó kereskedők száma, és az egy bankkártyára jutó tranzakcióké is e
2019-07-18 16:01:47
velemenyezd: Gulyás: külföldről nem lehet majd szennyvíziszapot behozni
milliárd, a nyugdíjakra 136 milliárd, az oktatásra 60 milliárd és a biztonságra 174 milliárd forinttal költ többet jövőre az ország.
Hozzátette: a 2020-as büdzsé - amelynek része a gazdaságvédelmi és családvédelmi akcióterv is - a legszigorúbb hiányszámot tartalmazza a rendszerváltozás óta, emellett stabil növekedéssel számolnak, a négy százalékos növekedés megvalósítható. Eg
2019-07-18 15:51:35
velemenyezd: NMHH: augusztus 8-án lehet jelentkezni az 5G-s frekvenciákért
hosszabbítható értékesítésével a hírközlési hatóság fő célja, hogy a hazai mobilhálózatok és különösen azok használói kiaknázhassák a technológiai fejlődést, és ezzel az NMHH hozzájáruljon a magyar gazdasági potenciál növeléséhez" - olvasható a közleményben.
Az 5G, vagyis az ötödik generációs technológia megoldásai olyan új alkalmazások elterjedését támogatják, amelyek olyan
2019-07-18 15:12:10
velemenyezd: Szijjártó: Magyarország abban érdekelt, hogy a világgazdaság minél szabadabb és akadálymentes legyen

A külgazdasági és külügyminiszter azt követően nyilatkozott, hogy megbeszélést folytatott Wilbur Ross amerikai kereskedelmi miniszterrel.
Hangsúlyozta: az export folyamatos növekedése az egyik legfontosabb előfeltétele a gazdasági növekedési ütem fenntartásának, amit világosan mutat az a tény, hogy az első negyedévi "Európa-bajnok" növekedéshez 6,4 százalékos exportnövek
2019-07-18 14:51:46
velemenyezd: Útdíjfizetési szolgáltató: rekordösszegű útdíj folyt be az első félévben
úthasználatából bruttó 137,8 milliárd forint bevétel származott, ami 19 százalékkal haladta meg az előző év első félévét.
A vezérigazgató hangsúlyozta: évek óta megfigyelhető tendencia, hogy a gazdasági növekedéssel együtt nő az útdíjbevétel is. A befolyt útdíj költségvetési bevétel, amit a hazai közutak fenntartására, karbantartására, javítására fordítanak.
Bartal Tamás
2019-07-18 13:11:28
velemenyezd: Megválasztották az Európai Parlament parlamentközi küldöttségeinek tagjait
Bizottságba delegált küldöttség tagja, az északi kapcsolatokért felelős, a Svájccal és Norvégiával fenntartott kapcsolatokért felelős és az EU-Izland parlamenti vegyes bizottságba és az Európai Gazdasági Térség (EGT) parlamenti vegyes bizottságába delegált küldöttség póttagja lett.
Molnár Csaba (DK) a délkelet-ázsiai országokkal és a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségével (AS
2019-07-18 12:31:50
velemenyezd: A transzatlanti kapcsolatok jelentőségét hangsúlyozta Szijjártó Péter Washingtonban
diplomácia vezetője "létfontosságúnak" nevezte e kapcsolatokat.
A konferencián szóba kerültek energiabiztonsági kérdések és a 12 országot összefogó Három Tenger Kezdeményezés nevű gazdasági együttműködés is.
Szijjártó Péter kiemelte: "Könnyű energiafüggetlenségről beszélni, de az Egyesült Államokon és az európai szövetségeseken a sor, hogy lépjenek ez ügyben".
A
2019-07-18 07:30:59
velemenyezd: Izer Norbert: Szaúd-Arábiában is a magyar online megoldások fehéríthetik a gazdaságot

Magyarországon az adócsökkentések ellenére folyamatosan nő az államkassza bevétele, e látszólagos ellentmondás egyik legfőbb magyarázata a gazdaság fehéredése, amelyet még az Európai Bizottság is kiemelt, amikor az úgyneveztt adórésről szóló tanulmányában elismerte, hogy szükség van az áfacsalás elleni magyar találmányokra - magyarázta Izer Norbert.
Az államtitkár szeri
2019-07-18 07:05:05
velemenyezd: Szijjártó Péter: Elfogadhatatlan az illegális migránsoknak az adott ország lakosaival egyenjogú egészségügyi el

A magyar külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek telefonon elmondta: a New York-i értekezleten leszögezte, hogy nem lehet gyakorlatilag ugyanolyan egészségügyi ellátási jogokat biztosítani azok számára, akik törvénytelenül jutottak be egy országba, mint amilyen jogokat biztosítanak azon lakosoknak, akik évtizedek óta becsületesen fizetik adóikat egyebek közt az egészségügy
2019-07-17 16:52:33
velemenyezd: Fülöp Attila: tesztidőszakba lépett a vakokat segítő Távszem szolgáltatás
kommunikációs eszközök nyújtotta lehetőségeket, ezért az applikáció tesztidőszakának kezdetével 800 látássérült kapott okostelefont.
A fogyatékossággal élő emberek foglalkoztatása gazdasági, sőt stratégiai kérdés, az arra szánt energiával az önálló életvitelükhöz a lehető legtöbbet lehet adni - közölte az államtitkár.
Fülöp Attila a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarorszá
2019-07-17 10:01:21
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Gazdasági Versenyhivatal, Európai Parlament, Szijjártó Péter Washingtonban, Izer Norbert, Szijjártó Péter, Fülöp Attila, Európai Unió, Régiók Bizottságával, Szociális Bizottsággal, Nemzetközi Munkaügyi Szervezettel, Wilbur Ross, Bartal Tamás, Európai Gazdasági Térség, Molnár Csaba, Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségével, Három Tenger Kezdeményezés, Egyesült Államokon, Európai Bizottság, alelnökök portfólióiról, 5G-s frekvenciákért, világgazdaság minél, első félévben, transzatlanti kapcsolatok, magyar online, illegális migránsoknak, adott ország,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.