Belépés
velemenyezd: Kósa: a családtámogatási rendszer bővülése és újabb gazdaságvédelmi program várható
magyar népesség növekedési pályára álljon. A csökkenés üteme már mérséklődött, de a Fidesz szeretné, ha a lakosságszám enyhén gyarapodna. Kósa Lajos azt mondta, hogy ez elérhető a családpolitikai eszközök bővítésével. A magyar családok jövőbeli kilátásait jelentősen javítják ezek az intézkedések, ezért "jó néhány ilyen javaslatunk lesz" - tette hozzá.
Közölte: másrészt azt lá
2019-10-20 08:01:00
velemenyezd: Letették a Bárányfelhő Svábhegyi Református Óvoda alapkövét
nagy az igény, az állam feladata ezért, hogy segítse az új egyházi óvodák építését.
A Miniszterelnökség vezetője emlékeztetett, a magyar kormány munkájának középpontjában a családpolitika áll. A kabinet legfontosabb feladatának azt érzi, hogy mindenben segítsen a gyermeket vállaló és felelősen nevelő szülőknek, különösen azoknak, akiknek több gyermekük is van.
"Ezért va
2019-10-13 18:11:47
velemenyezd: Hollik: az idős emberek képviselik a józan ész alapján álló társadalmi rendet
például a szociális, a kulturális vagy a sportpolitika területén.
Azt hangoztatta, az idősügy területét nem szabad elszigetelni, leválasztani, hanem ahogy a kormányzat teszi, a családpolitika részeként kell tekinteni rá, összefüggő rendszerként.
Király Nóra, a Ficsak alapítója, a New York kávéházban megrendezett konferencia házigazdája arra hívta fel a figyelmet, hogy a
2019-10-01 16:22:11
velemenyezd: Novák Katalin: a magyar-német kapcsolatok további javulására lehet számítani
államtitkár a jövő legnagyobb kihívásairól szólva kiemelte, hogy egyetlen ország sincsen Európában, ahol a gyermekvállalási kedv elég lenne a gyarapodáshoz, ezért kulcsfontosságú a jó családpolitika.
Balog Zoltán miniszterelnöki biztos, a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumának elnöke egyebek mellett az 1989-es határnyitás és a 2015-ös határkerítés-építés közötti kü
2019-09-10 22:02:57
velemenyezd: Szijjártó: migráció helyett a családokat kell támogatni
útvonalon helyezkedik el, és napi szinten több mint száz migránst fordít vissza a határról.
"Két olyan országról beszélünk, akik saját családjaikat támogatják, (...) erőteljes családpolitikai rendszereket működtetnek (...) és európai szinten is kimagasló mértékben támogatják a családokat, szemben a migrációval. Mi azt gondoljuk, hogy a migráció helyett a családokat kell támog
2019-09-06 15:42:39
velemenyezd: Demográfiai konferencia - A hagyományos család társadalomerősítő szerepét emelték ki az előadók
nevelkedő gyermekeknek jobbak az egészségi és tanulási mutatói, mint az egyedülálló anyák gyermekeinek.
Urszula Rusecka lengyel országgyűlési képviselő, a szejm szociális- és családpolitikai bizottságának elnöke a lengyel kormány családokat támogató rendszeréről beszélt.
Elmondta, hogy a kormány az elmúlt két évben támogatást biztosít a gyermekek születésekor, ezt a szü
2019-09-05 19:03:43
velemenyezd: Demográfiai konferencia - Orbán: ha nincsenek családok, akkor egy nemzeti közösség el tud tűnni
elérni, itt fog átbillenni majd a magyar családtámogatási rendszer, de egyelőre még nem tartunk itt, ehhez még jó néhány év kitartó munkájára lesz szükségünk" - jelezte.
A magyar családpolitika szellemi alapjai közé sorolta azt a meggyőződést, miszerint minden gyermeknek joga van apához és anyához, és hogy a család és a gyermek nem más, mint a nemzeti közösség biológiai újrat
2019-09-05 13:42:08
velemenyezd: Demográfiai konferencia - A család fontosságát hangsúlyozták európai vezetők
a migráció problémájával néznek szembe, és ez sok lehetőséget biztosít az együttműködésre, a bevált gyakorlatok megosztására - mutatott rá.
A szerb államfő méltatta a magyar családpolitikai intézkedéseket, amelyek javítottak a demográfiai mutatókon, így - mondta - az egész magyar társadalom megelégedésére szolgálnak.
Közölte: a családpolitika eredményei csak hosszú távon
2019-09-05 12:23:02
velemenyezd: Demográfiai konferencia - ÁSZ: a magyar családpolitika eredményessége már érzékelhető
családtámogatásra fordított költségvetési források, adó- és járulékkedvezmények aránya a GDP-ben folyamatosan emelkedett: a 2010-es 3,5 százalékról, 2018-ban 4,8 százalékra nőtt. A családpolitikai támogatásokra szánt költségvetési források összege a 2010-2018 közötti időszakban megduplázódott, vagyis 960,2 milliárd forintról 1929,1 milliárd forintra emelkedett.
Az elemzésében
2019-09-05 10:41:45
velemenyezd: Lezsák: a jó családbarát programokat ismertté kell tenni az egész Kárpát-medencében
önkormányzatok számára lehetőséget ad a díj arra, hogy csatlakozhassanak a Családbarát Önkormányzatok Európai Hálózatához (European Large Families Confederation).
Fűrész Tünde, a kormány családpolitikai döntéseinek előkészítését szakmailag segítő Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) elnöke azt hangoztatta, hogy a családok védelme és támogatása nemcsak az
2019-09-04 15:32:14
velemenyezd: Demográfiai konferencia - Fűrész Tünde: családpárti szövetség alakul a világban
részein jellemző demográfiai kihívásokat, hiszen míg Európában a népesség fogy és öregszik, addig máshol a túlnépesedés okoz gondokat.
A Kincs elnöke kitért arra is, hogy a magyar családpolitikai modellre egyre többen példaként tekintenek, és az intézet által nemrég készített európai családpolitikai rangsorban is az élen végzett a magyar modell, amely komplex, sokrétű és sok
2019-09-04 08:21:05
velemenyezd: Novák Katalin: harmadik alkalommal rendeznek Budapesten demográfiai csúcsot
hogy a demográfiai csúcs lehetőséget ad a tanulásra, az érdekvédelemre és az értékfelmutatásra. Megmutathatják, hogy családban élni jó, valamint bemutathatják a jól működő magyar családpolitikai modellt - fűzte hozzá.
A csúcstalálkozóra érkeznek ismert és elismert közszereplők is, köztük Vincze Ottó egykori válogatott labdarúgó és felesége Görbicz Anita kézilabdázó. A sajtótá
2019-09-02 11:51:27
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Bárányfelhő Svábhegyi Református Óvoda, Novák Katalin, Fűrész Tünde, Kósa Lajos, Király Nóra, Balog Zoltán, Polgári Magyarországért Alapítvány, Urszula Rusecka, Családbarát Önkormányzatok Európai Hálózatához, European Large Families Confederation, Kopp Mária Intézet, Vincze Ottó, Görbicz Anita, családtámogatási rendszer, idős emberek, magyar-német kapcsolatok, családokat kell, hagyományos család, nemzeti közösség, család fontosságát, magyar családpolitika, egész Kárpát-medencében, csökkenés üteme, lakosságszám enyhén, családpolitikai eszközök, magyar családok,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.