Belépés
kalmanpiroska: Krisztushoz vezetni az embereket
akarjuk vezetni az embereket:
Az emberek Krisztushoz való vezetése megköveteli, hogy szembesítsük őket a bűneikkel, figyelmeztessük őket az eljövendő ítélet valóságára, és felmagasztaljuk az Ő mindenek feletti felsőbbrendűségét.

1.Az emberek Krisztushoz való vezetése megköveteli, hogy szembesítsük őket a bűneikkel.

Amint láttuk, János üzenete úgy foglalh
2023-11-03 21:27:30
dandej: Dicsérjük Istent minden nap! Mindörökké magasztaljuk nevét
nem az én ívemben bízom, a kardom sem védelmez meg engem. Hanem Te szabadítasz meg minket szorongatóinktól, gyűlölőinket Te szégyeníted meg. Dicsérjük Istent minden nap! Mindörökké magasztaljuk a Te nevedet." (Zsolt 44,7-9)

"A Bibliának kevés elismerő szava van az emberről. Szűkszavúan említi erényeit, még a legkiválóbb emberek esetében is, akik valaha ezen a földön élt
2023-08-09 15:25:20
kalmanpiroska: Az irgalom és ítélet Istenének dicsőítése
akihez ezt az ítéletet mérni kell."
Minél inkább látjuk, hogy milyen nagy az Isten, annál inkább érzékeljük majd saját bűnösségünket, ami arra késztet minket, hogy még inkább magasztaljuk az Ő bőséges irgalmát irántunk Krisztusban.
E.ÉHESEK, DE ISTEN MEGELÉGÍTETTE ŐKET.
"Éhezőket látott el javakkal" (1:53). Ez elsősorban a lelki, nem pedig a fizikai éhségre ut
2023-07-27 22:59:53
kalmanpiroska: Mária, kegyelembe fogadott
szeretetben. Előre el is határozta, hogy fiaivá fogad minket Jézus Krisztus által, akarata és tetszése szerint."
Miért tette ezt Isten? Így folytatódik (6 vers):
,,hogy magasztaljuk dicsőséges kegyelmét, amellyel megajándékozott minket szeretett Fiában."
Minden a kegyelemről szól.
Figyeljük meg a sorrendet. Először itt van - "hogy magasztaljuk
2023-05-19 21:39:37
kalmanpiroska: Imádság
Mindenható Isten, előtted minden szív nyitva áll, minden vágy ismert, és előtted nincsenek titkok elrejtve: Tisztítsd meg szívünk gondolatait Szentlelked sugallatára, hogy tökéletesen szeressünk téged, és méltóképpen magasztaljuk Szent Nevedet; Krisztus Urunk által. Ámen.
2023-04-19 20:39:47
kalmanpiroska: Spurgeon - December 29
azokéi, akiket megvertek az akkori csatában. Ösztönözzenek minket korábbi büszke gondolataink sírjai, önbizalmunk emlékei, természeti erősségeink és dicsekedésünk sírhantjai arra, hogy magasztaljuk az Urat, aki mindezidáig megsegített minket.

Talán ott állt ezen a téren egy győzelmi jel is, amit a büszke filiszteusok emeltek maguknak. Ó, hangozzék a fülünkbe az ellenség
2022-12-27 20:27:06
suzymama: Advent gondolatok 2022
az Urat... és folytasd saját szavaddal, gondolatoddal, ami eszedbe jut.

Szűz Máris legszebb tisztelete, ha hozzá hasonulunk, az ő lelkületét követjük, hozzá hasonlóan magasztaljuk Istent, és vele együtt adunk hálát.Lelkiismeretvizsgálat:

Nevezz meg magadban egy hitélményt az elmúlt hónapból, ami lelkesített, még ha ne is fakadtál
2022-12-22 10:17:20
kalmanpiroska: Miért fontos a Reformáció?
teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk előtte szeretetben. Előre el is határozta, hogy fiaivá fogad minket Jézus Krisztus által, akarata és tetszése szerint, hogy magasztaljuk dicsőséges kegyelmét, amellyel megajándékozott minket szeretett Fiában."

Róm 11,36: ,,Bizony, őtőle, őáltala és őreá nézve van minden: övé a dicsőség mindörökké. Ámen.&
2022-11-01 19:28:59
kalmanpiroska: Spurgeon - Október 6
Isten jóságának különleges megtapasztalásával szemben vétkeztünk. Ezért szégyenkezve foglaljuk el a legalacsonyabb helyet, miközben mindenkit felülmúlva kötelességünknek érezzük, hogy magasztaljuk Isten mérhetetlen kegyelmét.

Egyszer egyik prédikációmban kijelentettem, hogy mivel a dicsőségbe bemenők közül én vagyok a legnagyobb adós az isteni kegyelem iránt, ezért úgy
2022-10-05 13:48:25
dandej: Könyörgés szabadításért
nem az én ívemben bízom, a kardom sem védelmez meg engem. Hanem Te szabadítasz meg minket szorongatóinktól, gyűlölőinket Te szégyeníted meg. Dicsérjük Istent minden nap! Mindörökké magasztaljuk a Te nevedet." (Zsolt 44,7-9)

"A Bibliának kevés elismerő szava van az emberről. Szűkszavúan említi erényeit, még a legkiválóbb emberek esetében is, akik valaha ezen a földön élt
2022-08-10 20:03:45
kalmanpiroska: Járom a vidéket
szívemet.
S az öröm betölt.
Áldott az a hely,
mert ott igazi a csend,
körülzárnak a bokrok
s Istenem közel.
Hálát adok neki,
s dicsérjük nagy nevét.
Sokan magasztaljuk,
nem vagyok egyedül.
Téged dicsér a zümmögő méhecske,
a kisvirág, s a barna fenyőtoboz.
A madársereg és az erdő fái
néked zengnek dicső éneket.
R
2022-05-10 20:49:35
kalmanpiroska: Krisztus szenvedése és dicsősége
bűnösségünket hangsúlyozni. Sokan olyan üzenetet akarnak hallgatni amely szépíti a bűnt, és amely dicséri, felmagasztalja az embert.

Kedves testvéreim, vigyáznunk kell, hogy ne magasztaljuk fel magunkat az Úrral szemben. Ha azt gondolod, hogy te egy elég jó ember vagy, és Istennek csak egy kis lökést kellett adnia neked, hogy a mennybe juss, akkor nem fogod nagyon szere
2022-04-20 21:10:44
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Dicsérjük Istent, Hanem Te, ISTEN MEGELÉGÍTETTE ŐKET, Jézus Krisztus, Mindenható Isten, Szent Nevedet, Krisztus Urunk, Szűz Máris, emberek Krisztushoz, eljövendő ítélet, legkiválóbb emberek, ítéletet mérni, fizikai éhségre, kegyelemről szól, akkori csatában, büszke filiszteusok, elmúlt hónapból, dicsőség mindörökké, legalacsonyabb helyet, dicsőségbe bemenők, legnagyobb adós, isteni kegyelem, öröm betölt, zümmögő méhecske, barna fenyőtoboz, mennybe juss,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.