Belépés
velemenyezd: Az NMHH oktatóanyagokat készített az álhírekről a médiaműveltség európai hetére
hetében az NMHH és annak médiaértés-oktató központja, a Bűvösvölgy az álhírek elleni küzdelmet állítja középpontba. Az álhírek mennyiségét és terjedését több szereplő befolyásolja: a médiatartalom előállítója, a hírek közzétevői és továbbítói mellett meghatározó maga az értő, értelmezni tudó állampolgár.
A témában elérhető edukációs lehetőségek bővítésére a Bűvösvölgy oktatói
2019-03-19 22:41:54
velemenyezd: Hatályon kívül helyezte a bíróság a Csongrád megyei jobbikos képviselőt mandátumától megfosztó döntést
Egyesület a működtetője a Makói csípős című hírportálnak, amely felelős kiadója a civil szervezet elnöke. Az önkormányzati törvény szerint pedig az önkormányzati képviselő nem lehet médiatartalom-szolgáltató természetes személy, jogi személy, gazdasági társaság legfőbb szervének, ügyvezetésének tagja, személyes közreműködője, képviselet ellátására jogosultja. Mivel ezt az összefér
2019-02-15 08:50:49
velemenyezd: Hibás korhatár-besorolás miatt szabott ki bírságot a médiatanács egy rádióra
hajléktalanokkal, a szabálysértési törvény vonatkozó módosítása miatt kialakult társadalmi vitával foglalkozó adásával kapcsolatban, állampolgári bejelentés nyomán megállapították, a vitatott médiatartalom nem lépte át azt a tartalmi tűrésküszöböt, amely az emberi méltóság intézményes védelméért a hatóság beavatkozását indokolná. Továbbá a sajtótörvény kirekesztésre vonatkozó rend
2019-02-14 11:51:06
velemenyezd: A Jobbik bírósághoz fordul a Csongrád megyei képviselő mandátummegvonása miatt
Egyesület a működtetője a Makói csípős című hírportálnak, amelynek felelős kiadója a civil szervezet elnöke. Az önkormányzati törvény szerint pedig önkormányzati képviselő nem lehet médiatartalom-szolgáltató természetes személy, jogi személy, gazdasági társaság legfőbb szervének, ügyvezetésének tagja, személyes közreműködője, képviselet ellátására jogosultja.
A megyegyűlés er
2018-11-27 10:59:17
velemenyezd: Megszüntette egy jobbikos képviselő megbízatását a Csongrád Megyei Közgyűlés
méltatlanságát, ezzel megszűnt képviselő megbízatása.
Kiss Attila a közgyűlés ülése alatt távozott, nem várta meg a testület döntését, de újságíróknak elmondta, álláspontja szerint a médiatartalom-szolgáltatásra és az önkormányzatokra vonatkozó jogszabályok alapján nem áll fenn az összeférhetetlenség, ezért a megbízatását megszüntető határozatot meg fogja támadni a bíróságon.
2018-11-26 23:47:20
lambert: Megszűnik a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió
finanszírozza tovább a tulajdonába tartozó médiatermékeket.

A Simicska Lajos tulajdonában álló Magyar Nemzet finanszírozási problémái miatt 2018. április 11-től a beszünteti médiatartalom-szolgáltatási tevékenységét, így megszűnik a Magyar Nemzet napilap és annak online verziója, az mno.hu.

A 80 évvel ezelőtt alapított Magyar Nemzet napilap utolsó nyo
2018-04-11 16:20:45
azenujsagom: Magyar Nemzet. Élt 80 évet.
A Magyar Nemzet finanszírozási problémái miatt, a tulajdonosok döntése alapján 2018. április 11-től a kiadó beszünteti médiatartalom-szolgáltatási tevékenységét, így megszűnik a Magyar Nemzet napilap és annak online verziója, az mno.hu.

A 80 évvel ezelőtt alapított Magyar Nemzet napilap utolsó nyomtatott száma holnap, 2018. április 11-én jelenik meg.

Kiadó: N
2018-04-11 04:23:52
velemenyezd: Az EP képviselők uniós vizsgálatot sürgetnek Ján Kuciak gyilkosainak felderítésére

Véleményük szerint erősebb tagállami, illetve uniós szabályok elfogadására van szükség az újságírók, a bloggerek, és a tájékoztatásban egyéb módon részt vevő médiatartalom-előállítók védelmében. Ebben a munkában az Európai Unió rendőri együttműködést koordináló szervezetének (Europol) vezető szerepet kellene kapnia - érveltek.
A vitában kitértek az uniós pénzekkel kapcso
2018-03-14 20:52:41
velemenyezd: Médiatanács: gyűlöletkeltő tartalom miatt bírság az Echo TV-nek
bűnösöknek, illetve hazaárulóknak nevezte - írják.
A közlemény szerint a testület az esetet súlyos jogsértésnek, gyűlöletkeltő tartalomnak minősítette, és médiaszolgáltatót a káros médiatartalom online változatának haladéktalan eltávolítására és a médiatanács döntéséről szóló közlemény közzétételére is kötelezte.
A csatorna a közleményt honlapjának nyitóoldalán a határ
2017-12-21 16:33:00
velemenyezd: Ab: a közéleti sajtótájékoztatóról híven tudósító média nem felel hírnévrontásért
közlések forrását egyértelműen megjelölő és a jóhírnevet esetleg sértő tényállításokkal érintett személy cáfolatának is helyet biztosító (vagy a válaszadás lehetőségét felkínáló) médiatartalom-szolgáltató tevékenységét nem lehet a személyiségi jogsértés polgári jogi szankcióit megalapozó híresztelésként értékelni".
A közéleti szereplők sajtótájékoztatójáról szóló tudósítás ol
2017-12-06 10:22:14
velemenyezd: Médiatanács: továbbra is sok a klasszikus bűncselekmény a híradókban
Kft. figyelmét a jogszabályok betartására. A grémium a bírság nélküli jog
2017-05-19 16:23:22
velemenyezd: Illegális bevándorlás - BM: nincs áram a kerítésben

A BM közleményében felidézte, hogy az index.hu "szenzációhajhász címét átvéve" számos médiatartalom-szolgáltató arról tájékoztat, hogy áramot vezetnek a határkerítésbe, az ideiglenes biztonsági határzárba. Márpedig - mint felhívták a figyelmet - az index.hu tudósításából is kiderül, hogy a határkerítések nincsenek áram alatt.
A kettős határkerítéssel párhuzamosan, minteg
2017-05-12 16:53:37
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Csongrád Megyei Közgyűlés, Magyar Nemzet, Lánchíd Rádió, Echo TV-nek, Kiss Attila, Simicska Lajos, Európai Unió, médiaműveltség európai, jobbikos képviselő, klasszikus bűncselekmény, álhírek elleni, álhírek mennyiségét, médiatartalom előállítója, hírek közzétevői, témában elérhető, civil szervezet, önkormányzati törvény, önkormányzati képviselő, szabálysértési törvény, vitatott médiatartalom, tartalmi tűrésküszöböt, emberi méltóság, hatóság beavatkozását, sajtótörvény kirekesztésre, közgyűlés ülése, testület döntését,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.