|
|
|
|
vizet,lefedjük alufóliával és előmelegített sütőbe toljuk. Kb 200 fokos sütőben készre ,,pároljuk" (ha könnyen járja a villa/hústű,akkor jó),majd fólia nélkül,forgatva és a zaftjával locsolgatva szép pirosra sütjük.
Remélem tetszik nektek a recept!? Nekünk nagyon bejött!
Bojtor Renáta
|
2021-04-09 16:27:46 |
|
|
|
|
oladalasokat helye |
2018-02-01 00:00:52 |
|
|
|
|
|
az egészet. 4-5 ek. zsírt teszünk a tetejére, a húsok mellé, közé. |
2018-01-24 18:49:10 |
|
|
|
|
min. 1 órát sütjük. A sütési idő letelte után kivesszük, óvatosan kibontogatjuk, egy kicsit emelünk a sütési hőfokon, visszatesszük a |
2017-12-27 07:56:53 |
|
|
|
|
|
eltakar minden rendetlenséget, leomló félben lévő vakolatot is. Ami otthon csenevész kóró, vagy a gondos öntözés és ápolás ellenére is hervadó félben lévő virág, az itt senkitől sem locsolgatva, fa méretűben látható. A hibiszkusz, a bougainvillea, a leander itt úgy tobzódik, mint nálunk a parlagfű augusztusban. A különféle egzotikus gyümölcsök tucatjával csüngenek a fákon, bokroko |
2017-10-01 17:25:23 |
|
|
|
|
kijöjjön belőle, és takaréklángon addig pároljuk, amíg próbatűvel megszúrva jó puhának találjuk. Ezután levesszük az alufóliát, meglocsoljuk a keletkezett szafttal, és erős lángon - néha locsolgatva - szép pirosra sütjük, félmelegen tálaljuk, mert akkor szeletelhető jól a töltelék.
Köretnek krumplipüré, sült újkrumpli - ha van már ilyenkor -, cukros saláta vagy olajbogy |
2017-04-15 23:26:20 |
|
|
|
|
rozmaringgal.
Aláöntünk egy k |
2017-01-29 20:31:46 |
|
|
|
|
minden rendetlenséget, leomló félben lévő vakolatot is.
Ami otthon csenevész kóró, vagy a gondos öntözés és ápolás ellenére is hervadó félben lévő virág, az itt senkitől sem locsolgatva, fa méretűben látható. A hibiszkusz, a bougainvillea, a leander itt úgy tobzódik, mint nálunk a parlagfű augusztusban. A különféle egzotikus gyümölcsök tucatjával csüngenek a fákon, bokr |
2016-10-09 14:55:11 |
|
|
|
|
Rátesszük a kacsát, meglocsoljuk olajjal és fehérborral. Alufóliával letakarva, előmelegített sütőben 200 °C-on 50-70 percig pároljuk. Ezután leemeljük az alufóliát, és narancslével sűrűn locsolgatva, szép pirosra sütjük. Ha a kacsa készre sült (a narancsot kidobjuk belőle), pecsenyelevét az almával együtt átpasszírozzuk, majd a narancslével együtt felforraljuk. Hozzáadjuk a kevés |
2015-12-07 11:03:18 |
|
|
|
|
pecsenyefűszer-keverékbe, majd a hűtőben 1 napig állni hagyjuk. Másnap tepsibe tesszük, alá és mellé friss vagy szárított borsikafüvet teszünk. Kevés vizet öntünk alá, és saját levével locsolgatva sütőben megsütjük. A megsült libához ajánlott párolt vörös káposztát tálalni. |
2015-10-12 19:12:07 |
|
|
|
|
gombás, paradicsomszószos makarónit is.
PÉKNÉ MÓD:
Egybesült borjúcsülök, amihez a vele készült krumplit és hagymát tálalják,
petrezselyemmel megszórva, pecsenyelével locsolgatva.
TAVASZIASAN:
A kötözött, fehérboros, rozmaringos sült húst párolt zöldségekkel és pecsenyelével tálalják.
BUDAPEST MÓD:
A fővárosi ember nem kíméli a gyomrát félig átsü |
2015-09-15 11:57:39 |
|
|
|
|
Üregi Éva: Édeni régi étkek
Jó étvágyat!
Kertünk kincsei
Figyelem! A hozzávalók mindig 4 személyre értendők!
Paprikás krumpli
Hozzávalók:
1kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász vagy
6-8 |
2015-07-30 08:15:48 |
|
|
|
|
|
Üzenetek |
Bojtor Renáta, PÉKNÉ MÓD, BUDAPEST MÓD, Üregi Éva, zaftjával locsolgatva, húsok mellé, kicsit emelünk, sütési hőfokon, gondos öntözés, parlagfű augusztusban, különféle egzotikus, keletkezett szafttal, kacsa készre, narancsot kidobjuk, almával együtt, narancslével együtt, megsült libához, vele készült, fővárosi ember, gyomrát félig, hozzávalók mindig, petrezselyemmel, rendetlenséget, pecsenyefűszer, átpasszírozzuk, takaréklángon, |
|
|
|