Belépés
velemenyezd: Mol-INA-ügy - A zágrábi bíróság hatályon kívül helyezte Hernádi Zsolt vizsgálati fogságára vonatkozó, korábbi d
börtönbüntetésre ítélte.
Az USKOK 2013-ban emelt vádat Hernádi Zsolt ellen, mert szerintük a Mol vezetője 2008 és 2009 között tízmillió euró kenőpénzt adott át Ivo Sanader akkori horvát kormányfőnek. A Mol Nyrt. és Hernádi Zsolt visszautasította a vádakat, leszögezve, hogy soha nem korrumpáltak egyetlen politikust sem, nem adtak kenőpénzt az INA irányítási jogainak megszerzé
2020-01-29 15:01:30
velemenyezd: Netanjahu visszavonta a parlamenthez benyújtott mentelmi jogi kérelmét
sor, hanem a főügyész benyújtja a jeruzsálemi körzeti bírósághoz a vádiratokat, és várhatóan a választások után megkezdődik a bírósági eljárás.
Az izraeli törvények szerint a kormányfőnek nem lesz lehetősége mentelmi jogot kérni a következő, a március 2-i parlamenti választások nyomán megalakuló új parlamenttől.
Vasárnap a Netanjahut támogató jobboldali vallásos pártok k
2020-01-28 10:11:31
velemenyezd: Az amerikai külügyminiszter szerint meg kell erősíteni Irak szuverenitásának védelmét az iráni támadásokkal sze
Irakban lévő amerikai létesítmények ellen többször elkövetett iráni fegyveres támadások miatt". A közlemény szerint az amerikai külügyminiszter ugyanakkor köszönetet mondott az iraki kormányfőnek azért, hogy megerősítette az Irakban lévő amerikaiak védelmét.
A közleményt követően ugyanakkor Pompeo a Twitteren arra szólította fel a bagdadi kormányzatot, hogy "a nemzetközi jogn
2020-01-27 23:13:05
velemenyezd: Brexit - Johnson: elérhető a szabadkereskedelmi megállapodás az átmeneti időszakban

Johnson a BBC televíziónak adott hétfői nyilatkozatában ellentmondott Leo Varadkar ír kormányfőnek, aki nem sokkal korábban, szintén a BBC-nek azt mondta: "több mint valószínű", hogy a szabadkereskedelmi megállapodás elérése érdekében meg kell hosszabbítani a december végéig tervezett, vagyis 11 hónapnyi átmeneti időszakot.
A brit miniszterelnök úgy fogalmazott: ez azon
2020-01-27 18:22:45
velemenyezd: Brexit - Johnson nem engedélyezi az újabb skóciai függetlenségi népszavazást

Nicola Sturgeon skót kormányfőnek küldött, a Downing Street által ismertetett levelében Johnson leszögezi: Sturgeon és elődje, Alex Salmond előző skót miniszterelnök egyaránt személyesen ígérte meg a skót függetlenségről 2014-ben tartott népszavazás előtt, hogy az a referendum egy teljes nemzedéknyi időre szól.
A 2014-es népszavazáson a résztvevők 55 százaléka arra vokso
2020-01-14 14:19:50
velemenyezd: Mol-INA-ügy - Első fokon elmarasztaló ítéletet hoztak Ivo Sanader és Hernádi Zsolt egyesített perében
elleni horvát ügyészség (USKOK) 2013-ban emelt vádat Hernádi Zsolt ellen. Az USKOK szerint a Mol vezetője 2008 és 2009 között tízmillió euró kenőpénzt adott át Ivo Sanader akkori horvát kormányfőnek. A Mol Nyrt. és Hernádi Zsolt visszautasította a vádakat, leszögezve, hogy soha nem korrumpáltak egyetlen politikust sem, nem adtak kenőpénzt az INA irányítási jogainak megszerzéséért.
2019-12-30 11:51:33
velemenyezd: Lendületes évindításra készül a soros EU-elnöki tisztséget átvevő Horvátország
áll az unió 2019-2024-es stratégiai programjával, illetve az új brüsszeli bizottság politikai iránymutatásaival.
Jóllehet az Európai Tanácsot Charles Michel elnököli, a horvát kormányfőnek három kiemelt területen is fontos szerepe lesz a következő fél évben: a Zágrábban májusban tartandó EU-Nyugat-Balkán-csúcstalálkozón, az EU következő hétéves, 2021-2027-es költségvetési me
2019-12-27 16:42:13
velemenyezd: Brit választások - Különböző hangsúllyal értékelték a külföldi vezetők a brit választások eredményét
elvárják, hogy a londoni parlament a lehető leghamarabb szavazzon a kilépési megállapodásról.
A német kancellár a szóvivője útján Twitter-üzenetben gratulált Boris Johnson brit kormányfőnek az általa vezetett Konzervatív Párt fölényes választási győzelméhez. Angela Merkel azt írta: "Várom, hogy folytassuk a szoros baráti együttműködést országaink közt".
Emmanuel Macron s
2019-12-13 18:59:44
velemenyezd: Súlyos megvesztegetés miatt vádat emeltek a haditengerészet korrupciós ügyében Izraelben
tengeralattjáró-botrány, illetve
2019-12-05 16:52:26
velemenyezd: Megszavazta a boszniai parlament az új miniszterelnököt
történő tárgyalás folytatásához. Hozzátette: hatékony munkára van szükség, hogy behozzák az elvesztegetett időt.
A közgazdász végzettségű Zoran Tegeltiját már egy évvel ezelőtt is kormányfőnek javasolta Milorad Dodik, a háromtagú elnökség szerb tagja, akkor azonban a bosnyák és a horvát társelnök még nem adott zöld jelzést megbízásának.
Az 58 éves Tegeltija - aki a Dodi
2019-12-05 15:42:24
velemenyezd: Brit választások - Johnson: 2021 első napjától új bevándorlási rendszer lép életbe
Johnson nem vett részt a csatorna által előző este rendezett pártvezetői vitán.
A vita témája az egyes pártok környezetvédelmi stratégiája volt, de mivel Johnson nem jelent meg, a kormányfőnek szánt szék helyére - a szintén távolmaradó Nigel Farage Brexit párti pártelnökhöz hasonlóan - a tévétársaság egy olvadozó jégszobrot helyezett, amely a Földet ábrázolta.
A Konzerva
2019-11-29 14:49:34
velemenyezd: A szerb politikus alakíthat kormányt Boszniában egy évvel a választások után

A közgazdász végzettségű Zoran Tegeltiját már egy évvel ezelőtt is kormányfőnek javasolta Milorad Dodik, a háromtagú elnökség szerb tagja, akkor azonban a bosnyák és a horvát társelnök még nem adott zöld jelzést megbízásának.
Az 58 éves Tegeltija - aki a Dodik vezette Független Szociáldemokraták Pártjának (SNSD) tagja - korábban a többségében szerbek lakta országrész, a
2019-11-19 15:52:49
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Hernádi Zsolt, Nicola Sturgeon, Downing Street, Alex Salmond, Európai Tanácsot Charles Michel, Boris Johnson, Konzervatív Párt, Angela Merkel, Emmanuel Macron, Zoran Tegeltiját, Milorad Dodik, Nigel Farage Brexit, Független Szociáldemokraták Pártjának, zágrábi bíróság, parlamenthez benyújtott, amerikai külügyminiszter, iráni támadásokkal, átmeneti időszakban, újabb skóciai, soros EU-elnöki, külföldi vezetők, brit választások, haditengerészet korrupciós, boszniai parlament, szerb politikus, választások után,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.