Belépés
velemenyezd: Több mint félszáz program a Zempléni Fesztiválon
Megyesi Schwartz Lúcia operaénekesnő ad Bach-hangversenyt, ezt követően a Royal Tokaji Borászat udvarán a Honvéd Férfikar bordalait, a Barta Pincében Barabás Lőrinc programját lehet meghallgatni. Este a Demetervin Pincészet udvarán Cseh Tamás-est lesz Bereményi Géza és a Vodku fiai közreműködésével. Sátoraljaújhelyre, a Városháza udvarára Várdai István művészeti vezetővel érkezik
2020-08-04 13:31:38
velemenyezd: Francia fesztivál kiemelt meghívottjaként lép fel a Concerto Budapest
álló, Nantes és környéke több helyszínén egyszerre zajló komolyzenei folyamot álmodott meg, vagyis - éppúgy, mint A Hallgatás Napján - a közönség sokkal több zenét és zenekart tud meghallgatni, mint egy hagyományos fesztiválon. Külön öröm, hogy idén Beethovennel utazunk" - idézi a közlemény Keller András, a zenekar karmestere, művészeti vezetője szavait.
A zenekar harmadszor
2020-01-21 14:31:49
velemenyezd: Alexander Gavrylyuk sérülése miatt Balázs János ad zongoraestet a Müpában
Chopin Asz-dúr (Hősi) polonéz, Liszt Dante szonáta, Wagner-Liszt Izolda szerelmi halála című zenei művek. Ha a Müpa-sorozatra bérletet váltók közül valaki nem szeretné a koncertet meghallgatni, számukra cserejegyeket biztosítanak a rendezők az alábbi koncertek valamelyikére a Zeneakadémiára vagy a Festetics Palotába.
A bérletesek számára felajánlott első cserekoncerteken, má
2020-01-07 11:52:01
velemenyezd: David Sanborn és Leslie Mandoki is fellép a Fertőrákosi Barlangszínház jövő évadában
Soproni Józsefről, Takács Jenőről és Szokolay Sándorról - is megemlékeznek. A száz embert befogadó kamarateremben egy olyan zenegép is helyet kap majd, amelyen a zeneszerzők műveit lehet meghallgatni - mondta.
A szezonnyitó előadást május 30-án tartják, amelyen a Soproni Petőfi Színház művészei soproni zenekarokkal adnak koncertet. Másnap elindul az Ötórai hangoló című komol
2019-10-22 13:31:33
velemenyezd: Kaposfest tizedszer, különleges kínálattal
lesz kávékóstoló, birkapörkölt és Kaposfest-macaron. Az érdeklődők kirándulhatnak a Zselici Csillagparkba, de Kaposfest-túra is lesz, amelynek végén a Cimbiózis Trió koncertjét lehet meghallgatni.
Augusztus 17-én könnyűzenei estet rendeznek Boney M feat. Sheyla Bonnick koncerttel, valamint Bebével.
A Kaposfest fő helyszíne változatlanul a Szivárvány Kultúrpalota, de másh
2019-06-07 13:41:19
velemenyezd: Ma kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál
zongoramuzsikáját hallgathatják meg az érdeklődők, Giedre Dirvanauskaite pedig
2018-08-01 07:05:08
menusgabor: László Attila: BOLDOG KARÁCSONYT
Csillag születik c. tehetségkutató verseny győztese, László Attila - Advent harmadik vasárnapján. Szeretettel ajánljuk mindazoknak e koncertfelvételt, akik nem voltak szerencsések élőben meghallgatni a koncertet!/

2017-12-22 17:45:49
velemenyezd: Megnyílt az Ars Sacra fesztivál
szintén vasárnap este.
Hétfőn a Szent István-bazilikában a Pro Musica leánykar szakrális kórusműveket ad elő Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy vezetésével. Szintén hétfőn lehet meghallgatni Gryllus Dániel és Smidéliusz Gábor Tíz példázat című bibliai dalestjét a Budavári Evangélikus templomban.
Nógrádi Péter zeneszerző az üldözött keleti keresztények megsegítésére szer
2017-09-15 18:43:19
velemenyezd: Kulturális programsorozat indul csütörtökön a Capa Központban
slammerek.
Az utolsó napon, március 17-én Bereczki Csaba kreatív dokumentumfilmjét, az amerikai születésű klezmerzenészekről és euró
2017-01-25 20:34:11
velemenyezd: Tizenhárom helyszínen lesznek programok a Soproni Ünnepi Heteken
Juventus Koncert Fúvószenekar szórakoztatja majd a közönséget. Majd a részt vevő együttesek közösen adnak elő zeneszámokat. A vendégzenekarok térzenéjét pedig délután fél 3-tól lehet meghallgatni az Erzsébet-kerti zenepavilonban.
A soproni Fő téren július 8-án a Boban & Marko Marković Orkestar, július 9-én pedig a Budapest Jazz Orchestra ad koncertet este 8 órától.
Júl
2016-06-05 12:12:31
velemenyezd: Idén augusztusban is megrendezik a Paloznaki Jazz Pikniket
Pribojszki Mátyás Band és Little G. Weevil magyar származású amerikai blueszenész lép fel. A helyszínen szombaton Myra Monoka, Gubás Gabi és a Barabás Lőrinc Quartet koncertjét lehet meghallgatni.
Idén új helyszínnel bővül a fesztivál: a Jazz Teraszon a Snétberger Zenei Tehetség Központ növendékei lépnek fel, emellett lehetőség nyílik a jelenlévő zenészek örömzenélésére, és a
2015-05-20 15:13:18
kohlinka: Kodály Zoltán élete és munkássága - Forr a világ
Kodály Zoltán élete és munkássága
(Kecskemét, 1882. december 16. - Budapest, 1967. március 6.)

,,Minden zeneszerző megírta életrajzát, kottában: csak tudjuk elolvasni. Igazabb képet kapunk róla, mint akár maga, akár mások által írt kötetes életrajzokból. De érteni kell a zene nyelvén"
,,A zenét tolmácsolni más nyelven valóban s
2014-06-23 01:50:33
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Zempléni Fesztiválon, Concerto Budapest, Alexander Gavrylyuk, Balázs János, David Sanborn, Leslie Mandoki, Fertőrákosi Barlangszínház, Auer Fesztivál, László Attila, BOLDOG KARÁCSONYT, Capa Központban, Soproni Ünnepi Heteken, Paloznaki Jazz Pikniket, Kodály Zoltán, Megyesi Schwartz Lúcia, Royal Tokaji Borászat, Honvéd Férfikar, Barta Pincében Barabás Lőrinc, Demetervin Pincészet, Cseh Tamás-est, Bereményi Géza, Várdai István, Hallgatás Napján, Keller András, Chopin Asz-dúr, Liszt Dante,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.