Belépés
velemenyezd: Új dzsesszlemezek: Lukács Miklós és Szandai Mátyás CD-je
cimbalmos első saját formációjában, a Lukács Miklós Quintetben Szandai volt a nagybőgős. A 2000-es évek második felében együtt játszottak a Dresch Mihály Quartetben (Lukács jelenleg is tagja a kiváló fúvós együttesének), amelynek három lemezén működtek közösen közre.
Szandai Mátyás 2010-ben Párizsba költözött, azóta is ott él, és az elmúlt tíz évben a francia dzsesszélet ker
2020-03-19 12:22:12
velemenyezd: Akimer: különleges rockjáték ismert zenészekkel
Lajost, Vastag Gábor gitárost, valamint Szabó Károly billentyűst - szerepel a szervezők által az MTI-hez eljuttatott ajánlóban.
A felállást Micheller Myrtill dzsesszénekesnő, valamint két kiváló gitáros, Tátrai Tibor és Sipeki Zoltán erősíti vendégként; előbbi nemcsak szólistaként, hanem zeneszerzőként is közreműködik a Visz a víz című lemezen. Az együttest az Óbudai Danubia
2017-03-25 12:42:16
velemenyezd: Kamarazenei találkozónak és versenynek ad otthont Debrecen
koncerteknek a zeneművészeti kar Liszt-terme ad otthont. A verseny megnyitója, amelyen a debreceni egyetemisták adnak műsort, pénteken 15 órakor kezdődik.
Duffek Mihály szerint a találkozó kiváló alkalom arra is, hogy a zenei felsőoktatásban résztvevő hallgatók megismerjék, milyen minőségű oktatás folyik a többi intézményben. A hazai képzés színvonalát a szakember jónak neve
2017-03-03 10:02:16
velemenyezd: Dresch Mihály és Tintér Gabriella nyitja a Párbeszéd koncerteket
zenész, rádiós műsorvezető vagy a Zeneakadémia jelenlegi vagy volt hallgatója.
Az első hang című nyitókoncert egyik főszereplője, Dresch Mihály Liszt Ferenc-díjas zenész, érdemes és kiváló művész a mai magyar dzsessz kiemelkedő alakja, aki a magyar népzene és a dzsessz ötvözésén alapuló saját zenei világot alakított ki. A 61 éves muzsikus, zeneszerző tenor és szoprán szaxofon
2017-02-25 11:12:22
velemenyezd: A Dresch Quartet új lemezét, a Tördelőst mutatja be a Fonóban
albumon, és több felvételen énekel is. 1984-ben alakított kvartettjében - amelynek a Tördelős a tizenhetedik lemeze - a kezdetektől fogva állandó társa Baló István dobos, Lukács Miklós, a kiváló cimbalmos is csaknem másfél évtizede tagja a formációnak (Dresch és Lukács duóban is dolgozik együtt), a nagybőgőt pedig Horváth Balázs szólaltatta meg.
A Tördelős borítóján szereplő
2016-10-13 12:51:48
agica2004: Szegedi hétvége......
négyzetmétert foglalnak majd el a borászok, a vendéglátósok és a kézművesek, így több száz féle minőségi nedűből válogathatnak majd a fesztivál vendégei - mondta Németh István.

A kiváló borok mellett sajt, pálinka, kürtöskalács, lepény és számtalan egyéb ínyencség is kóstolható lesz. A finom ételek, italok mellett tucatnyi kulturális program is várja majd a térre
2016-09-08 18:05:32
vicus54: 30 éves a városi fúvószenekar!
Fúvószenekar és a Kecskeméti Városi Fúvószenekar. A kerek évforduló alkalmából telt házas jubileumi koncertet adtak a Piarista gimnázium nagytermében, az ünneplésre a Tavaszi Fesztivál adott kiváló alkalmat.

,,A Lánchíd utcai általános iskolában 1980-tól működött a Kuna Lajos
2016-03-13 18:41:27
velemenyezd: Kövér: a tárogató hangja a magyar szabadság hangja
Földművelésügyi Minisztérium államtitkára beszédében kiemelésre, nemzeti megkülönböztetésre méltó értéknek nevezte a tárogatót, amely magyarságra utaló tulajdonságaival, különlegességével, kiváló minőségével és egyediségével a magyarság csúcsteljesítményei közé tartozik.
Az ünnepségen az Országgyűlés elnöke mellett részt vettek a térség országgyűlési képviselői, a megyei közg
2015-07-01 18:03:35
velemenyezd: Csuhaj-Barna Tibor fagottra írt darabjai az Opusban
vonósnégyes átiratokat, pop- és rockzenei darabokat.
A lemezen, valamint a koncert
2015-04-16 08:30:57
simocsi: Az utolsó magyar dudás...
pásztorcsaládból származott. Ahogy a szülői háznál, ifjabb Pál Istvánéknál is rendszeresek voltak a fonók és egyéb összejövetelek. Az őszi behajtástól tavaszi kihajtásig otthon tartózkodó pásztor kiválóan el tudta szórakoztatni a közönséget meséivel, tréfáival, és hangszereivel.

Az 1. magyar hadsereg tüzéreként eljut a Donyecig. 1945-ben a Csepel-szigeten feloszlik az a
2015-03-04 12:45:05
ronix: 59 esztendős ma Dresch Mihály Liszt Ferenc-díjas szaxofonos
59 esztendős ma Dresch Mihály (1955. július 10.) Liszt Ferenc-díjas magyar zenész, érdemes művész és kiváló művész. A mai magyar dzsessz kiemelkedő alakja, kiváló szaxofonos, aki a magyar népzene és a jazz ötvözésén alapuló saját zenei világot alakított ki.

Tizenhét évesen kezdett el komolyabban muzsikálni, Johnny Griffin játékának hatására választotta hangszerének a
2014-07-11 21:07:50
velemenyezd: Szolnoki Péter 44 évesen készítette el első szólólemezét
nem tudnék egy stílus mellett megmaradni, írtam én rockoperát is Báthory Erzsébetről, amelynek elkészítése ugyanúgy élvezettel töltött el" - jegyezte meg.
Szolnoki Péter lubickol a kiváló dalokban, melyek közül korábban csak kettőt ismerhetett a közönség. A White Rose Discotheque mellett a két legjobban sikerült talán a You Believe in Love Again és az I've Got a Feelin', a F
2014-07-07 16:04:40
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Lukács Miklós, Szandai Mátyás CD-je, Dresch Mihály, Tintér Gabriella, Csuhaj-Barna Tibor, Dresch Mihály Liszt Ferenc-díjas, Szolnoki Péter, Szandai Mátyás, Vastag Gábor, Szabó Károly, Micheller Myrtill, Tátrai Tibor, Sipeki Zoltán, Óbudai Danubia, Duffek Mihály, Baló István, Horváth Balázs, Németh István, Kecskeméti Városi Fúvószenekar, Tavaszi Fesztivál, Kuna Lajos, Földművelésügyi Minisztérium, Liszt Ferenc-díjas, Johnny Griffin, Báthory Erzsébetről, White Rose Discotheque,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.