Belépés
klarika47: Hűtős lángos
letakarjuk, és hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Étolajjal kikent zacskóba is tehetjük.

Sütés előtt lisztezett deszkára borítjuk a megkelt tésztát és egy nagyobb
pohárral kiszaggatjuk. 20 percig meleg helyen pihentetjük.

Egy serpenyőben 2 ujjnyi étolajat melegítünk, és olajos kézzel a lángosokat
széthúzzuk, majd a lángosok mindkét oldalát aranyb
2023-07-02 08:07:44
suzymama: Mézes puszedli
pihentetjük.
Ezután meglisztezett gyúrólapra borítjuk, 2-3 cipóra osztjuk.
Az egyiket 3 milliméter vékonyságúra kinyújtjuk.
5-6 cm nagyságú, különböző formájú kiszúróval kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és előmelegített sütőben, közepes láng-gal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 8-10 perc alatt megsütjük. A mézes formákat cukormázz
2023-05-26 16:09:26
suzymama: Káposztás pogácsa
lehajtjuk középig a tésztát, majd alulról is felhajtjuk. 30 percre hűtőbe tesszük A kenést, hajtogatást megismételjük.
Végül ujjnyi vastagra nyújtjuk, berácsozzuk a tetejét és kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsin egész felvert tojással óvatosan megkenjük a tetejét, majd 180-190 fokos sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük.

2023-02-09 18:41:04
suzymama: Káposztás pogácsa
középig a tésztát, majd alulról is felhajtjuk.
30 percre hűtőbe tesszük
A kenést, hajtogatást megismételjük.
Végül ujjnyi vastagra nyújtjuk, berácsozzuk a tetejét és kiszaggatjuk.
Sütőpapíros tepsin egész felvert tojással óvatosan megkenjük a tetejét,
majd 180-190 fokos sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük.

2023-02-04 20:23:41
suzymama: Puha, omlós hókifli
ragacsos tésztát kapunk.
Kelesztés nélkül kissé lisztezett deszkára tesszük a tésztát és kb fél cm vastagra kinyújtjuk.
Egy kb 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk a tésztát. A leeső részeket újra összegyúrjuk, majd kiszaggatjuk.
A kiszaggatott tészta korongokat kezünkkel kissé ellapítjuk, majd a tészta szélére teszünk a töltelékből, ráhajtjuk
2023-01-10 16:43:38
suzymama: Variációk mézeskalácsra
A hozzávalókat kézzel vagy robotgéppel összegyúrjuk és fóliába csomagolva 1-2 órára hűtőbe tesszük.
2. Alapos átgyúrás után lisztezett munkalapon fél centi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk és sütőpapírral borított lemezre téve őket 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük őket.

TIPP:
Érdemes belőle félretenni 10-20 dekát, karácsonyi sajtto
2022-12-03 19:10:43
suzymama: Mézes puszedli
anyagokkal.
4. Majd kézzel, egynemű tésztává gyúrtam, és két egyenlő részre osztottam.
5. Ezután az első adag tésztát, két sütőpapír között, kb. 0,5 cm vastagra kinyújtottam, majd kiszaggatjuk, és előmelegített sütőben ( alul - felül sütés ) 160 fokon, kb. 8 perc alatt megsütöttem, annyi darabot, amennyi kijött belőle. Majd ezt követően, a másik adag tésztából is kivágt
2022-12-03 18:34:42
suzymama: Karamellkrémes
levesszük a tűzről és rumaromát keverünk bele. A kihűtött lapot megkenjük a krémmel, rátesszük a másik lapot. Pár órára hűtőbe tesszük, de akár egy éjszakán át is állhat. Egy pohárral kiszaggatjuk a süteményeket. A csokoládét felolvasztjuk és minden sütemény tetejére csorgatunk egy kicsit, majd egy fél diószemet ragasztunk bele. Ha nem szeretnénk kiszaggatni a tésztát, hogy ne mar
2022-11-26 19:25:31
suzymama: Sós krumplis kelt
lefedjük és egy éjjelre betesszük a hűtőbe.
Másnap hidegen lisztezett deszkára tesszük a tésztát,
amit vizes kézzel finoman széthúzunk olyan
1 1/2 ujjnyi vastagra, majd kiszaggatjuk( kiszúrjuk).
Hagyjuk kicsit még kelni,aztán bő zsiradékban sütjük.
( én olajban sütöttem). Jó sütögetést,mert finom!

2022-09-06 16:34:32
kszilona: lusta lángos...
sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen
2022-05-02 15:07:50
koszegimarika: Farsangi fánk egyszerűen - Recept: HOZZÁVALÓK 50dkg liszt
meghintjük, aztán meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Miután megkelt, lisztezett deszkára öntjük, és sodrófával kb. hüvelykujjnyi vastagságúra nyújtjuk.
Fánkszaggatóval kiszaggatjuk, majd a maradékot újra összegyúrjuk és újraszaggatjuk.
Amikor elfogyott a tészta, még egy negyed órát kelesztjük a nyers fánkokat.
Egy lábasban bő olajat hevítünk, és amikor már jó
2022-02-05 15:37:01
suzymama: Túrós malackák
puha margarint, a lisztet, a sót, és tésztát gyúrunk belőle, majd lefedve egy órára hűtőbe tesszük.
Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, és egy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a malackák fejét, az egyik felükön másfél cm hosszan kivágunk belőle egy kis háromszöget.
Lekenjük felvert tojással, és a háromszög két oldalát befelé hajtjuk (ezek lesznek a fülei).
2021-12-28 17:05:19
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
megkelt tésztát, lángosok mindkét, mézes formákat, leeső részeket, kiszaggatott tészta, tészta szélére, hozzávalókat kézzel, kihűtött lapot, másik lapot, pohárral kiszaggatjuk, csokoládét felolvasztjuk, éjjelre betesszük, duplájára kelesztjük, maradékot újra, negyed órát, nyers fánkokat, órára hűtőbe, malackák fejét, egyik felükön, fánkszaggatóval, karamellkrémes, újraszaggatjuk, hüvelykujjnyi, felolvasztjuk, mézeskalácsra, előmelegített,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.