Belépés
lilagondolatok: Dino Buzzati: A colombre
ott állt mindaddig, míg el nem merült a főárbóc csúcsa is a látóhatár peremén. Künn, a mólón s a hullámtörő gáton túl, puszta volt a tenger, tökéletesen elhagyatott. Ám ahogy jobban kimeresztette a szemét, Stefano egy időnként felszínre bukkanó fekete pontocskát pillantott meg a távolban: az ,,ő" colombréját. Ott körözött, ott úszkált föl-alá, lomhán, kitartóan, s várt
2019-11-15 09:54:09
eposz: Vu Cseng-En: Nyugati utazás, avagy a majomkirály története
nevem is ráírtam, jelem is ott hagytam! Eljönnél-e velem, hogy te is megszemléld?
- Nem kell hogy elmenjek - mosolygott Buddha. - Hajtsad csak le a fejed, s nézzél körül szépen! Kimeresztette ám a majomkirály aranyfényű tüzes szemét, meghajtotta fejét s nézett, nézett: hát ott látta Buddha jobb kezének középső ujján, hogy “Itt járt az Éggel Egyenlő Nagy Szent", a
2019-02-09 11:31:45
kohlinka: H.Kohut Katalin: Ünnepnapok (Vilma-Béla párbeszéd)
most csak tisztátalan lelkek vannak az első embergyalázásuk óta, így jött létre Miskolc teljes egésze Rákóczi tér néven.
- Ne is mondd, Bélám, szembe néztem két hete egyikükkel, kimeresztette barna, ferde szemeit, bámult engem, összeűtközött a pillantása az enyémmel, mintha égetett volna a szívemben minden, ami vele kapcsolatos lehetett valaha.
- Mivel a könyveken majdne
2017-06-18 06:00:20
yaskane: Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg (teljes könyv)
nekem egy bárányt!

- Micsoda?

- Rajzolj nekem egy bárányt...

Fölugrottam, mintha villám csapott volna le mellettem. Megdörgöltem a szememet, aztán jól kimeresztettem. És egy apró emberkét láttam, egy teljességgel rendkívüli kis emberkét, amint komoly figyelemmel szemlél. Itt a legjobb kép, amit később csinálnom sikerült róla.
2015-11-10 10:20:35
piroska0101: Móricz Zsigmond novellái!
a néném belefeküdt úgy ruhástul. Egyszer csak kurtán felsikoltott:

- Hijj! Ne nyúlj hozzám. Fáj... Összetört! - és zokogva fakadt. - Megvert. Majd agyonvert.

Kimeresztettem a szemem, és semmit sem láttam. Figyeltem, s mintha az anyám nem is lett vóna, neszét sem hallottam. Tompán, görcsösen zokogott az asszony.

- Én, én őrült bolond... Rajtakapott.
2015-10-01 17:49:35
zsokanita: Szia drága barátném jó reggelt ,szép napot ,neked ,a napocsk

Szia drága barátném jó reggelt ,szép napot ,neked ,a napocska ismét sugarát nagyon
kimeresztette, jó meleg köszöntött ránk,a hűvös szobába vagy az árnyékba maradjál
,sokat igyál vigyázz magadra ,


2015-08-09 21:06:15
kannalidia: Drága barátnőm Zsóka szép üzenete!
madárdalos vasárnapra ébredtünk fel reggel
,kívánom neked is csodaszép vasárnapod legyen és hozzá jó egészséged

t, jó kedvet,de hűvösre bújj el mert a napocska igen kimeresztette ,arany sugarát
és a hüvös szobába jobb talán, csendes csillagos estét és holdvilágos éjszakát és
szépet álmodjál angyalok vigyázzanak rád ,puszi Zsóka |
2015-07-18 23:25:58
zsokanita: Szia drága barátném ,szép csendes nyári vasárnapot
nyári madárdalos vasárnapra ébredtünk fel reggel
,kívánom neked is csodaszép v
2015-07-08 17:59:09
gaby73: Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg
szíves, rajzolj nekem egy bárányt!
- Micsoda?
- Rajzolj nekem egy bárányt...
Fölugrottam, mintha villám csapott volna le mellettem. Megdörgöltem a szememet, aztán jól kimeresztettem. És egy apró emberkét láttam, egy teljességgel rendkívüli kis emberkét, amint komoly figyelemmel szemlél. Itt a legjobb kép, amit később csinálnom sikerült róla.
2013-12-21 00:12:37
sayuri: szeretettel
lepedőjén egy sötét tömeg feküdt. Egy holttest.

A szoba sötét volt. Olyan sötét, hogy nemigen lehetett benne alaposan körülnézni. Scrooge valami titkos ösztönnek engedve, mégis kimeresztette szemét és igyekezett megállapítani, hol van. Az utcáról halvány fény esett éppen az ágyra, ahol a holttest feküdt; virrasztatlanul, siratatlanul, magára hagyatva.

Scrooge
2013-12-15 12:13:37
sayuri: szeretettel
harisnyakötő alá nyúlt, dühösen a sok csípéstől. - Csitt legyen... Károly! - védelmezte Veron a leányt. Esteledett, a nap pirosan szállt a halványzöld lombú, szép hegyek mögé; Veron szinte kimeresztette a két fénylő, kis fekete szemét a villamosállomásnál, hogy többet befogjon, felszívjon még beléjük e ritka gyönyörűségből búcsúzóra. Az ő szülőfaluja is Borsodban ilyen enyhe, tisz
2013-10-02 17:55:22
sayuri: szeretettel
Mintha hatalmas porfelhő emelkedne ott a távolban... Aztán meg ezek a megsebzett vadak! Semmi kétség, a Sárga Folyó három kánjának a seregei közelednek!

Aztán még jobban kimeresztette a szemét, s már azt is észrevette, hogy a sereg csak egynapi járóföldre van tőlük és a Kisasszony-folyó partjai mentén vonul, követve a víz folyását.

- Nézzétek csak! Látom már
2013-07-31 14:32:51
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Dino Buzzati, Kohut Katalin, Móricz Zsigmond, Éggel Egyenlő Nagy Szent&#8221, majomkirály története, főárbóc csúcsa, látóhatár peremén, hullámtörő gáton, időnként felszínre, majomkirály aranyfényű, első embergyalázásuk, szívemben minden, könyveken majdne, apró emberkét, teljességgel rendkívüli, néném belefeküdt, napocska ismét, hűvös szobába, árnyékba maradjál, hüvös szobába, sötét tömeg, szoba sötét, utcáról halvány, holttest feküdt, virrasztatlanul, embergyalázásuk,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.