Belépés
maroka: Dr. Székely János megyéspüspök körlevelét közöljük
forrásom belőled fakad." (Zsolt 87,7) Krisztus Szent Teste és Vére, az Eucharisztia mindennapjaink éltető forrása. Ám az Eucharisztia forrása egész nyugati kultúránknak is. A kereszténység, a krisztusi élet és gondolkodásmód termékenyítette meg valaha a nyugati kultúrát. Ebből született meg a személy méltóságának felismerése, ami az egész nyugati gondolkodás, a jog rendszerü
2020-01-18 18:03:50
velemenyezd: Üldözött keresztények - Azbej Tristan: afrikai gyerekek nevelését támogatja a kormány
lerombolt, illetve megsérült templom újjáépítését is támogatják.
Elmondta: a kormány szerdán döntött arról, hogy támogatja a Szentföldi Ferences Kusztódia által fenntartott a "kereszténység szentföldi jelenlétét erősítő, múltját és kultúráját bemutató" Terra Sancta Múzeumának bővítését.
Az államtitkár a háromnapos, második alkalommal megrendezett konferenciát értékelve
2019-11-28 21:54:14
velemenyezd: Gulyás: a kereszténység kultúrája az igazság keresésének kultúrája

Gulyás Gergely kiemelte: "Európát a kereszténység kultúrája tette otthonunkká", a reformáció pedig számtalan területen tett hozzá ehhez a kultúrához. Nemcsak a hitéletet, a teológiát vagy éppen az egyház intézményrendszerét újította meg, de új fejezet nyitott a társadalmi berendezkedésben és a mindennapi élet számtalan területén - mondta a miniszter.
Hozzátette: a reform
2019-10-20 21:02:43
eposz: A Romák valódi eredete
‒ezt szerzőnk is elismeri‒, hosszabb időn át muzulmán területen éltek, az pedig elég közismert, hogy aki egyszer az iszlám vallással kapcsolatba kerül, nehezebben tér át a kereszténységre. Márpedig a romák, amikor bizánci területre érkeztek, már keresztények voltak.
Felvetődik egy érdekes kérdés: honnan ismerték a romák a Bibliát, miközben muzulmán területen élte
2019-01-10 10:42:26
velemenyezd: Krónika 5. rész (azonnali kérdések, kérdések)
is - mondta.
Értékelése szerint meg fogják szállni Európát, ha azok maradnak többségben Európában, akik most többségben vannak. Európa történelme, hagyománya, kultúrája és a kereszténység háttérbe fog szorulni - hangoztatta.

KDNP: mik a karácsony előtti fogyasztóvédelmi ellenőrzések tapasztalatai?

Földi László (KDNP) a karácsony előtti fogyasztóvédelmi
2018-12-10 17:22:05
velemenyezd: Kásler: a tudásra és a kultúrára támaszkodó nemzetek tudnak fennmaradni
tradíciói, a magyar hagyományok, az elért eredmények azonban olyan alapot jelentenek, amelyre lehet építkezni - emelte ki.
Kásler Miklós úgy fogalmazott, a magyarság kultúráját a kereszténység emelte újabb spirituális szintre, ez a szellemiség hozta létre az iskolákat, az egyetemeket, a kórházi rendszert.
Őseink generációi hozták létre egyedi kultúránkat, más nemzetektő
2018-11-22 10:58:12
menusgabor: Diliház a neved Európa Parlament
EURÓPAI HATÁRVÉDELMET fontosnak tartják, de közben azt mondják, hogy a bevándorlás jó dolog, és megbüntetik aki védi Európa határait.

EURÓPAI ÉRTÉKEKET védenek, amibe már se kereszténység, se hagyományos családok, se nemzetek, se hazaszeretet, se biztonság nem férnek bele.

Akinek igen, az úgy jár, mint Magyarország.Európa szerte fokozódik a
2018-11-06 19:30:14
velemenyezd: Azbej Tristan: Amerikában támogatják a magyar migrációs és humanitárius politikát
segít nevű programot a közel-keleti keresztények támogatására.
"A kormány felismerte és elismerte azt a világ nagy részén sajnálatos módon titkolt tényt, hogy bár jelenleg a kereszténység a legüldözöttebb vallás, mégsem hallunk erről a különböző emberi jogi fórumokon, és ami még fontosabb, nem cselekszik senki, hogy megvédje e közösségeket Ázsiában, a Közel-Keleten, Afrikába
2018-09-14 09:52:10
lambert: Az államok közül csak a magyar segít – interjú a maron
pátriárkávalBudapesti látogatása során Magyarország és a nemzetközi közösség segítségét kérte a kereszténység gyökerét jelentő közel-keleti ősi keresztények fennmaradásához. Őboldogsága Bechara Boutros Rai Antióchia és egész Kelet maronita pátriárká
2018-09-01 23:14:52
maroka: Az államok közül csak a magyar segít
pátriárkával.
.......
Budapesti látogatása során Magyarország és a nemzetközi közösség segítségét kérte a kereszténység gyökerét jelentő közel-keleti ősi keresztények fennmaradásához. Őboldogsága Bechara Boutros Rai Antióchia és egész Kelet maronita pátriárkája
2018-08-27 12:41:54
lambert: Féja Géza: Szent István népe
felismernünk a rokonságot. Egyik gesta-átíró pedig fölveti a fajközösségi szempontot, s elítéli a múltat, mert az volt az egyetlen mértéke, hogy ki-ki milyen gyorsan fogadja el a kereszténységet és ilyen alapon nyakasabb magyarok szolgai sorba kerültek, mert nem akartak elég gyorsan kereszténnyé lenni. Amikor ezek a sorok íródtak, a kereszténység már teljesen megszilárdult, éppen
2018-08-18 20:20:06
velemenyezd: Megnyílt a 32. Mesterségek Ünnepe
félholddal. A nemzetet az embercsoportoktól a kultúrája, a hagyományai, az érzései, a gondolatai, a zenéje emeli ki, a magyarság esetében ez rendkívül sok gyökerű, és az ősi idők után a kereszténység emelt újabb magasságokba" - fogalmazott az emberi erőforrások minisztere.
Kásler Miklós hangsúlyozta: a magyar irodalom azért annyira emelkedett, mert tiszta forrásból táplálkozo
2018-08-18 11:49:47
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Székely János, Azbej Tristan, Európa Parlament, Féja Géza, Szent István, Mesterségek Ünnepe, Krisztus Szent Teste, Szentföldi Ferences Kusztódia, Terra Sancta Múzeumának, Gulyás Gergely, Földi László, Kásler Miklós, EURÓPAI HATÁRVÉDELMET, EURÓPAI ÉRTÉKEKET, Őboldogsága Bechara Boutros Rai Antióchia, kereszténység kultúrája, igazság keresésének, kultúrára támaszkodó, neved Európa, magyar migrációs, államok közül, magyar segít, krisztusi élet, nyugati kultúrát, személy méltóságának, egész nyugati,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.