Belépés
velemenyezd: BÉT - Növekvő forgalomban emelkedett a BUX a héten
európai tőzsdéken lényegi iránymutatás nélkül kereskedtek. A kereskedés végére a Goldman Sachs várakozásoktól elmaradó jelentése miatt negatívabb lett a hangulat. Az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások várható kimenetele mellett elsősorban vállalati eredménybeszámolók vonták magukra a befektetők figyelmét az európai tőzsdéken.
A magyar piacon a hét első napján az OTP min
2019-04-21 21:49:42
velemenyezd: Nagypénteken ünneplik idén a széder estét Izraelben
tartanak az állami hivatalok, az oktatási intézményekben tavaszi szünet van, és jelentősen megnő a tel-avivi Ben Gurion repülőtér forgalma a külföldre tartó tömegek miatt.
A 13-as kereskedelmi tévécsatorna csütörtök esti híradásában felszólították a külföldre készülő izraelieket, hogy ellenőrizzék gyermekeik kanyaró elleni védőoltását.
Ha oltásuk hiányos, akkor még eluta
2019-04-19 10:11:03
velemenyezd: Olasz exportlehetőségeket mutat be három magyarországi városban a milánói főkonzulátus
olasz piacra egyébként is törekvő, vagy már meglévő együttműködéssel bíró, de fejleszteni és bővülni kívánó magyar cégeknek.
A találkozókat a három nyugat-magyarországi város kereskedelmi és iparkamarájával együttműködésben rendezik, amelyekkel a milánói főkonzulátus rendszeres szakmai kapcsolatban áll a tagvállalataik, valamint az olasz partnerek exportcélú kéréseivel kapcs
2019-04-19 07:04:55
velemenyezd: Putyin: nem normális helyzet, hogy nem volt érdemi érintkezés Moszkva és Tallinn között
sajtótájékoztatóján elmondta, hogy észtországi látogatásra hívta meg Putyint.
Az orosz elnök a megbeszélés kezdetén rámutatott, hogy a hivatalos kapcsolattartás hiányában a kétoldalú kereskedelmi forgalom a felére csökkent, igaz, tavaly 17 százalékos növekedés volt kimutatható. Azt hangoztatta, hogy a két országnak közös érdekei vannak a Balti-tenger régiójával, a biztonságg
2019-04-18 18:42:01
velemenyezd: Varga Mihály: Kína vonzó befektetési célpontnak tartja Magyarországot
Közép-Kelet-Európa 16 országa által 2016-ban létrehozott kormányközi együttműködés célja a két térség gazdasági fejlődésének előmozdítása.
Kína legnagyobb bankja, a Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank a közép-kelet-európai befektetések támogatására hozta létre a 10 milliárd euró összegű Kína-KKE Alapot, amelyhez Magyarország képviseletében az Eximbank is csatlakozott - emlékezt
2019-04-18 18:31:41
velemenyezd: ifo-tanulmány: az elektromos autók nem jelentenek megoldást a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére
kibocsátása még a legjobb esetben is kissé meghaladja a dízelmotorokét, sőt átlagban magasabb annál.
Az ifo gazdaságkutató intézet jelentése a kölni egyetem és a müncheni egyetem már kereskedelmi forgalomban lévő elektromos és modern dízelautókkal végzett konkrét kísérleteire és számításaira alapuló tanulmányát idézi. A tanulmány az akkumulátorgyártás áramigénye mellett figy
2019-04-18 16:21:34
velemenyezd: Rádiós frekvenciákkal kapcsolatos döntéseket hozott a Médiatanács
Szombathely 97,1 MHz helyi rádiós frekvenciák közösségi jellegű használatára szóló pályázat tervezeteit is - tették hozzá.
Kitértek arra is, a Médiatanács hiánypótlásra szólította fel a kereskedelmi jellegű használatra kiírt Tihany 105,7 MHz helyi rádiós frekvenciára pályázó Rádió Helló Kft.-t, valamint a Gyöngyös 102,2 MHz és a Sátoraljaújhely 90,6 MHz helyi rádiós frekvenci
2019-04-18 14:11:48
velemenyezd: PM: digitalizációs és felnőttképzési javaslatokat tett a versenyképességi tanács
csütörtöki ülésén a vállalkozások digitális fejlesztését, illetve a felnőttképzés kiterjesztését érintő javaslatokat vitatták meg.
A PM közleménye szerint Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke előadásában rámutatott: a mesterséges intelligencia széleskörű alkalmazása áttörést hozhat Magyarország felzárkózásában, a 2020-as évek elejére az Európai Unió 10
2019-04-18 12:11:31
velemenyezd: Szijjártó: alapvető érdeke Magyarországnak az együttműködés Brazíliával
migráció kérdéséről, a biztonság garantálásának állami kötelezettségéről és a nemzeti érdekek érvényesítéséről.
Hozzátette, az együttműködés jó alapokkal indul, mivel a 2018-as kereskedelmi forgalom meghaladta a 400 millió dollárt.
Kitért arra is, hogy az Európai Unió 2025-ig nem szeretné növelni a tagországok számát. Véleménye szerint ez "botrányos", mert a nyugat-balká
2019-04-18 09:31:03
velemenyezd: The Wall Street Journal: Washington és Peking várhatóan május végén aláírja a kereskedelmi megállapodást
rákövetkező héten Washingtonban tartanak tárgyalási fordulót, majd ezt követően véglegesítik a megállapodás szövegét és jogi vonatkozásait, és a legkésőbb június elejéig aláírják a kereskedelmi egyezményt.
A The Wall Street Journal megjegyezte: az egyezmény aláírására már korábban is kitűztek céldátumokat, de ezeket eddig nem sikerült betartani.
A legutóbbi dátumra Don
2019-04-17 21:36:08
velemenyezd: Szijjártó: új alapokra helyezik a magyar-brazil kapcsolatokat
egészségiparra összpontosítanak, még szorosabbra fűzik a kutatási együttműködést, továbbá növelik az ösztöndíjak számát a brazil hallgatók számára.
Szijjártó Péter megjegyezte: a kétoldalú kereskedelmi forgalom folyamatosan nő, az Eximbank pedig 415 millió eurós hitelkeretet nyitott, hogy a magyar cégek minél eredményesebben működhessenek együtt brazil partnereikkel.
A g
2019-04-17 21:31:22
velemenyezd: Sztrájkoltak a Metro áruházak alkalmazottai

Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke az MTI-nek azt mondta, sikeresnek ítélik a sztrájkot. Tájékoztatása szerint a vállalat 13 áruházából tízben tartottak munkabeszüntetést, amelyben mintegy 300 dolgozó - a napi beosztotti létszám körülbelül 50 százaléka - vett részt.
A szakszervezeti elnök közölte: a Metro szerdán küldött egy aján
2019-04-17 21:26:09
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Varga Mihály, Wall Street Journal, Goldman Sachs, Kínai Ipari, Kereskedelmi Bank, Kína-KKE Alapot, Rádió Helló Kft, Parragh László, Magyar Kereskedelmi, Európai Unió, Szijjártó Péter, Karsai Zoltán, Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének, széder estét, milánói főkonzulátus, elektromos autók, versenyképességi tanács, együttműködés Brazíliával, kereskedelmi megállapodást, magyar-brazil kapcsolatokat, kereskedés végére, amerikai-kínai kereskedelmi, befektetők figyelmét, európai tőzsdéken, magyar piacon, állami hivatalok,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.