Belépés
velemenyezd: Koronavírus - Szakértő: sérülékenyek a globális élelmiszeripari ellátóláncok

Az ügyvezető igazgató az Agóra kereskedelmi konferencián, beszélt erről, a szervezők az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint.
A szakértő kifejtette a márciusi pánikvásárlások a feldolgozói és a kiskereskedelmi keresletet és árakat isfelhúzták. Most viszont erős áresés tapasztalható, főként azokon a piacokon, ahol más hatások (madárinfluenza, afrikai sertéspestis) is ér
2020-05-29 15:21:41
velemenyezd: A román jegybank 1,75 százalékra csökkentette az irányadó kamatot
szerint a bankok kötelező valutatartalék-rátája változatlan maradt.
Fenntartották a márciusi döntést, miszerint repo-ügyletekkel továbbra is állampapírokat vásárol a jegybank a kereskedelmi bankoktól, amit majd egy későbbi időpontban visszacserélnek meghatározott árfolyamon, így növelve a kereskedelmi bankok likviditását. A jegybank emellett a másodlagos piacon is vásárol áll
2020-05-29 15:02:00
velemenyezd: Szijjártó: Magyarország és Ukrajna meg akarja oldani a vitákat
ezer pályázatot támogatott - mondta.
A gazdaságról a tárcavezető közölte: nagy magyar cégek egyre fontosabb piacuknak tartják Ukrajnát, ilyen az OTP és a Richter. A kétoldalú kereskedelmi forgalom értéke tavaly meghaladta a 4 milliárd dollárt, és 66 millió dolláros hitelkeretet nyitottak az Eximbanknál az együttműködés fejlesztésére - mutatott rá.
Szijjártó Péter kitért
2020-05-29 14:51:35
velemenyezd: Szijjártó: az európai országoknak nem kellene úgy tenniük, mintha nem akarnának jó kapcsolatot Kínával
országok gazdasági és piaci hátrányokat okozzanak a kis európai országoknak a Kínával folytatott gazdasági együttműködésben.
Az Európai Unió és Kína közötti 700 milliárd dolláros kereskedelmi forgalom alig több mint 10 százalékát bonyolítják a közép-európai országok - tette hozzá.
Szijjártó Péter úgy fogalmazott: "a kettős mércét tehát visszautasítjuk, és végre itt lenn
2020-05-29 13:01:25
velemenyezd: Peking ellenlépéseket ígért arra az esetre, ha Washington beavatkozik Hongkong ügyeibe
az Egyesült Államokat, hogy a Hongkong elleni szankciók "kétélű fegyverként" sülhetnek el, kárt okozva az amerikai érdekeknek is. Rámutatott: 2009 és 2018 között az Egyesült Államok kereskedelmi partnerei közül a legnagyobb, mintegy 297 milliárd dollárnyi kereskedelmi többletet halmozott fel Hongkonggal szemben, és összesen csaknem 1300 amerikai vállalat működött a városban ebben
2020-05-29 11:01:16
velemenyezd: KSH: 1,658 milliárd euró volt a szolgáltatások külkereskedelmének többlete az első negyedévben
apadt.
Szolgáltatásexport 64, az import 70 százalékát az Európai Unió tagországaival bonyolódott, ebben a viszonylatban 820 millió euró többlet keletkezett.
Legfontosabb kereskedelmi partnerek közül az összforgalomból Németország 18, Ausztria 8,3, az Egyesült Államok pedig 8,2 százalékkal részesedett.
A teljes szolgáltatásexportból az üzleti szolgáltatások aránya 4
2020-05-29 10:31:31
velemenyezd: Koronavírus - A BKIK a bérleti díjat csökkentését javasolja a fővárosi és kerületi önkormányzatoknak
BKIK elnöke Karácsony Gergely főpolgármesternek és a budapesti kerületi polgármestereknek küldött levelében a budapesti mikro-, kis- és középvállalkozások részére javasol megoldást a kereskedelmi ingatlanok bérleti díjának ésszerű mérsékléséről a járványidőszakban. Eszerint a kereskedelmi egységek bérleti díját a járvány alatti forgalom visszaesésének megfelelő mértékben kellene c
2020-05-29 10:22:06
velemenyezd: HIBAIGAZÍ TÁS - A GVH 150 millió forinttal járul hozzá a gazdaság újraindításához
valamint az Állami Számvevőszék, az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság (EUTAF) és a Miniszterelnökség támogatására is.
Szigorú fellépést ígért továbbá a jogszerűtlen kereskedelmi gyakorlatok és csalások ellen is, főképp, ha gyermekek és családok az áldozatok. Hozzátette, hogy a GVH az elrettentés mellett a lehetséges fogyasztói kompenzációk felé akarja terelni a vál
2020-05-29 10:11:12
velemenyezd: Trump aláírta a közösségi platformok szabályozásáról szóló elnöki rendeletet
megváltoztatásához, elrejtéséhez, és az állampolgárok egymás közötti, vagy a szélesebb közvélemény kommunikációjának bárminemű virtuális megváltoztatásához".
Az elnöki rendelet utasítja a kereskedelmi minisztériumot is, hogy kérje fel a médiumok jogi felügyeletét ellátó Szövetségi Kommunikációs Bizottságot (FCC) az érintett fejezet megvilágítására.
Trump bejelentette: a
2020-05-29 07:04:04
velemenyezd: Koronavírus - Franciaország az Európán belüli határok június 15-i megnyitását szorgalmazza
Párizs június 15-én a többi uniós tagállammal együtt közös döntést fog hozni.
A március 31-én bezárt párizsi Orly repülőtérről a bejelentés szerint június 26-án indulhatnak újra a kereskedelmi járatok, ahol - a másik fővárosi repülőtér, a Roissy - Charles de Gaulle termináljaihoz hasonlóan - hőkamerákkal fogják ellenőrizni az utasokat, akiknek kötelező lesz a maszkviselés.
2020-05-28 20:40:48
velemenyezd: Állami kölcsönt kap a CEZ az új atomenergiablokk felépítésére

Karel Havlícek ipari és kereskedelmi miniszter újságíróknak elmondta, hogy a szükséges három szerződés közül kettőt még június végéig aláírnak.
Daniel Benes, a CEZ vezérigazgatója szerint a pályázatot az új energiablokk felépítésére az idei év végéig kihirdetik, a győztest pedig 2022 végéig kellene kiválasztani. A munkálatok kezdetét 2029-re tervezik, az új energiablokk
2020-05-28 19:12:19
velemenyezd: Jelentősen csökkent a tartós javak rendelésállománya áprilisban az Egyesült Államokban

Az amerikai kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete által csütörtökön közzétett adatok szerint áprilisban az előző havihoz képest 35,4 milliárd dollárral, 17,2 százalékkal, 170,0 milliárd dollárra csökkent a tartós javakra leadott új megrendelések értéke. Elemzők 19 százalékos csökkenésre számítottak.
Az előző hónapban, márciusban ugyancsak meredeken csökkent a r
2020-05-28 17:52:02
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
HIBAIGAZÍ TÁS, Egyesült Államokban, Szijjártó Péter, Európai Unió, Egyesült Államokat, Egyesült Államok, Karácsony Gergely, Állami Számvevőszék, Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság, Szövetségi Kommunikációs Bizottságot, Karel Havlícek, Daniel Benes, globális élelmiszeripari, román jegybank, irányadó kamatot, európai országoknak, első negyedévben, bérleti díjat, gazdaság újraindításához, közösségi platformok, tartós javak, ügyvezető igazgató, szakértő kifejtette, márciusi pánikvásárlások, kiskereskedelmi keresletet, bankok kötelező,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.