|
|
|
|
amely megannyi pozitív hatással és egészségre gyakorolt előnnyel rendelkezik. Mutatjuk is, melyek ezek!
Az aszalt sárgabarack csakúgy, mint a gyümölcs friss változata, sok béta-karotint tartalmaz, amely A-vitaminná alakul a szervezetben. Ez a vitamin a bőr egészségét hivatott fenntartani. Egyrészt megvédi a bőrt a külső káros tényezőktől, mint amilyen a légszennyezettsé |
2024-04-16 18:13:36 |
|
|
|
|
és vitaminokban is nagyon gazdagok. A spenót és a brokkoli például bőséges forrása a vasnak és mindkettő remek gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. A paradicsom és a sárgarépa pedig karotint tartalmaz, amely szintén segít a gyulladás csökkentésében.
A gyógynövények - mint például a gyömbér, a fokhagyma és a kurkuma - szintén aktívan hozzájárulnak a gyull |
2024-04-02 23:04:06 |
|
|
|
|
|
hatásai.
Kiváló forrása a tápanyagoknak, azaz a vitaminoknak és az ásványi anyagoknak, amelyek a következők: vas, magnézium, kalcium, foszfor, E-, A-, C-, B6- és K-vitamin, tiamin, niacin és béta-karotin. A kömény túlnyomórészt olyan zsírokból áll, amelyek elősegítik az érrendszer egészségének fenntartását. Fehérjékben is bővelkedik, ez pedig létfontosságú az izomszerke |
2024-03-22 23:33:09 |
|
|
|
|
ürülnek ki a szervezetből a méreganyagok, amelyek köztudottan okai lehetnek a különféle betegségek kialakulásának.
A spárga gyulladáscsökkentő hatásait a benne található béta-karotin, C- és E-vitamin is segíti, amely tápanyagok tovább csökkentik a szívbetegségek és a cukorbetegség kockázatait.
A spárga és a spárgalé is nagyon egészséges, ez utóbbit nagyon vál |
2024-03-17 21:21:31 |
|
|
|
|
|
ugyanis tele vannak C-vitaminnal. Ez a vitamin nemcsak az immunrendszert erősíti, de segíti a fehérvérsejt-termelést is.
Az immunerősítő táplálékok skáláját színesíti a béta-karotin, amely A-vitaminná alakul a szervezetben. Ez a vitamin pedig egy olyan antioxidáns, amely nemcsak a szem és a bőr egészségét segít fenntartani, de az immunfunkciók erősítésében is nagy támas |
2024-03-08 21:25:30 |
|
|
|
|
savszekréciót a gyomorban, ezzel pedig az emésztést javítja. A fekete bors egy piperin nevű vegyületet is tartalmaz, amely elősegíti az olyan tápanyagok felszívódását, mint a szelén, a béta-karotin vagy a B-vitaminok.
A kardamom szintén jó emésztési zavarokra, a savasság enyhítésére, az étvágy javítására, mégpedig az emésztőnedvek szekréciójának stimulálásával.
|
2024-03-06 23:48:27 |
|
|
|
|
Ezeket a táplálékokat a legjobb szezonban megvásárolni. Antioxidánsokban is bővelkednek ezek a táplálékok, mint például folát, foszfor, cink, magnézium, E-vitamin, C-vitamin, A-vitamin, béta-karotin.
A zöldségek és gyümölcsök kiváló forrásai az élelmi rostoknak, amelyek teltségérzetet okoznak, éppen ezért megakadályozzák, hogy egyszerre túl sokat fogyasszunk azokból. |
2024-03-03 20:44:45 |
|
|
|
|
az anyagot, ami jó egészségben tart, vagy éppen meggyógyíthat.
Legfőbb hatóanyagai: Szerves kalcium, magnézium, kálium, foszfor, vas, cink, réz, szelén, szilícium, jód, béta-karotin, B1-, B2-, B6-, B17-, C-, D-, E-, K- és U-vitamin, valamint különleges összetevője a kötőszövetek rugalmasságáért felelő L-borostyánkősav, amely fékezi szervezetünk öregedését. Szervezetünk |
2024-03-01 21:15:00 |
|
|
|
|
található a legtöbb vitamin és ásványi anyag.
A növény szárát jól emészthető rostok alkotják, ásványi anyag (kalcium, kálium, cink, foszfor, vas, nátrium, fluor, szilicium, béta-karotin, niacin, folsav, molibdén) és egyéb nyomelemek, valamint vitamintartalma jelentős.
Többek között, E-, B1-, B2-, B6-, C-, A-, K-vitamin, niacin, folsav és pantoténsav találhat |
2024-02-27 21:33:47 |
|
|
|
|
beválasztotta a világ 20 legfontosabb zöldsége közé.
A káposzta különösen gazdag K-vitaminban, klorofillban, E-vitaminban. Kitűnő vas, kalcium- és káliumforrás, de tartalmaz béta-karotint, rostanyagot, folsavat, tiamint (B1-vitamint) is. A legtöbb tápanyagot a sötétebb színű, külső levelek rejtik.
A káposzta rostanyag tartalma serkenti az emésztést, gyorsít |
2024-02-17 21:36:45 |
|
|
|
|
tőle.
A kivi értéke az ásványtartalmában van. Figyelemre méltó mennyiségű kálium, kalcium és értékes nyomelem rejtőzik benne, valamint van benne boron, magnézium, réz és foszfor is. Béta-karotint és flavonoid is megtalálható benne. Vitaminok közül kiemelkedő mennyiség van A-vitaminból, C-, D-, E- és K-vitaminból. A kivi proleolitsavat is tartalmat, mely javítja a vérke |
2024-02-16 20:10:05 |
|
|
|
|
egynyári növény.
A csicseriborsó kevés kalóriát tartalmaz, ezért a fogyókúrázók étrendjébe is tökéletesen beleillik. Gazdag B1-, B6-vitaminban és folsavban, valamint E-vitamin és karotin is található benne. Ásványi anyag tartalma is kedvező, sok magnéziumot, vasat és cinket tartalmaz.
A csicseriborsó gyógyhatása
Rostokban és fehérjékben gazdag, így segí |
2024-02-16 19:32:33 |
|
|
|
|
|
Üzenetek |
Gazdag B1-, tápanyagokban gazdag, zsírégetés mestere, lucerna rendszeres, fejeskáposzta gyógyhatásairól, kivi gyógyhatásairól, felfedezett gyógynövény, aszalt sárgabarack, gyümölcs friss, külső káros, brokkoli például, sárgarépa pedig, gyulladás csökkentésében, gyógynövények –, kurkuma –, ásványi anyagoknak, kömény túlnyomórészt, érrendszer egészségének, különféle betegségek, benne található, cukorbetegség kockázatait, vitamin nemcsak, immunrendszert erősíti, immunerősítő táplálékok, vitamin pedig, olyan antioxidáns, |
|
|
|