Belépés
velemenyezd: Semjén: 2010 óta megnégyszereződött az őshonos nemzetiségek támogatása
költségvetési források rendelkezésre állnak - mondta, hozzátéve: hallgatónként 75 ezer forint lehet a juttatás.
Semjén Zsolt úgy fogalmazott: a magyar nemzet akkor teljes, ha beleértik a külhoni magyarságot, és az őshonos magyar nemzetiségeket, azt a 13 nemzetiséget, amelyek kezdettől fogva a magyar nemzet integráns részei, és évszázadokon keresztül részt vettek Magyarország
2019-09-19 18:22:16
velemenyezd: Potápi: a Rákóczi-főiskola létrehozásával a kárpátaljai magyarság bizonyította, hosszú távra tervez
felsőoktatási intézmény létrehozásának, amikor "még magot vetni sem volt egyszerű dolog." A kárpátaljai magyarok mégis úgy döntöttek, nem várnak tovább - mutatott rá, megjegyezve, hogy a külhoni magyar közösségek közül elsőként ők hoztak létre felsőoktatási intézményt.

"A főiskola megteremtésével a kárpátaljai magyar közösség mindenki számára bizonyította, hogy hosszú
2019-09-18 16:51:40
velemenyezd: Semjén: a Kárpát-medencei létezéshez nélkülözhetetlen a magyar nyelv
mindegy, hogy az a nyelv, amelyet a gondolkodáshoz használunk, milyen minőségű, és az sem mindegy, hogy anyanyelv vagy tanult nyelv.
A tudományok szempontjából különösen igaz mindez a külhoni magyarságra, hiszen szisztematikusan gondolkodni csak akkor lehet, ha azt "nyelvileg is jól ki tudjuk fejezni" - fűzte hozzá a miniszterelnök-helyettes.
Semjén Zsolt elmondta, a Sz
2019-09-16 13:02:39
velemenyezd: Szili Katalin: a magyar államnak minden gyermek számít, ők jelentik a nemzet jövőjét.
református templomban vasárnap.
A miniszterelnöki megbízott az ünnepélyes átadón beszélt a nemzet megmaradásáról, az összefogás szükségességéről az értékalkotásról, s azon belül a külhoni magyarságot megcélzó programokról is.
Szili Katalin felidézte: a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága a Magyar Állandó Értekezlet állásfoglalása alapján 2019-re a külhoni
2019-09-15 17:30:01
velemenyezd: Szilágyi Péter: az elmúlt kilenc évben a nemzetpolitika méltó helyére került
évben - tette hozzá.
A kabinet és a nemzetpolitikai államtitkárság legfontosabb intézkedéseit sorolva kiemelte a nemzeti jelentőségű intézmények programját, mely 2010 óta több mint 270 külhoni magyar intézményt emelt erre a rangra.
Kifejtette: minden évben egymilliárd forint áll rendelkezésre a magyar kultúráért és oktatásért pályázati program keretében. Emellett külön
2019-09-14 14:41:34
velemenyezd: Diákhitel Központ: hétfőig adhatók le az igénylések az októberi utaláshoz
Diákhitel1-et azok a hallgatók is kérhetik, akik európai felsőoktatási intézményekben folytatnak tanulmányokat, illetve szintén élhetnek a lehetőséggel a magyar állampolgársággal rendelkező külhoni magyar diákok is. Külföldi tanulmányok esetén egy éven keresztül akár havi 140 ezer forint szabad felhasználású diákhitel is igényelhető - ismertették.
A képzési költségek finanszí
2019-09-13 13:41:46
velemenyezd: V. Németh Zsolt: élővé kell tenni értékeinket és hagyományainkat
elég számon tartani, hanem meg kell fogalmazni, hogy mi lehet fontos bennük a mai kor számára.
Kifejtette: az értékpiramisban helyet kap a helyi értéktár, a megyei, az ágazati és a külhoni nemzetrész értéktár is. Az egyes ágazatok által képviselt értékek között megemlítette a pálinkát, a csabai kolbászt, valamint Szőce településkezdeményezését, hogy helyi mákos receptek alap
2019-09-13 13:31:40
velemenyezd: Gazdag programkínálattal várja a látogatókat a Magyarság Háza
mondta Csibi Krisztina.
Ismertetése szerint a Magyarság Házában szeptemberben folytatódnak a családi mesedélelőtt programjai. A sorozat keretében vasárnap délelőttönként elsősorban külhoni magyar fellépők, zenés, mesés, táncos előadásokkal várják a családokat. Az előadást követően pedig külhoni kézművesek mutatkoznak be.
Mint mondta, nemcsak a hagyományok, hanem a modern
2019-09-13 12:31:39
velemenyezd: Potápi: gazdasági szempontból is egyre inkább egységes térré válik a Kárpát-medence
üzleti kapcsolatok, illetve a vajdasági magyar gazdasági élet erősítéséhez.
Jónás László, a Design Terminal üzletfejlesztési vezetője a vajdasági mentorprogram kapcsán elmondta, hogy a külhoni vállalkozásokat fejlesztő, évek óta sikeresen működőprogramjukat egészíti ki az, hogy "most a helyi vállalkozókból mentorokat képeznek a Design Terminal nemzetközi mentorhálózatának le
2019-09-11 12:51:22
velemenyezd: Potápi: külhoni magyarnak lenni erőforrás, kiaknázása versenyelőny
dolgoznak az intézményhálózat erősítésén, hogy a magyar oktatás, kultúra, vállalkozás egyet jelentsen mindenütt a minőséggel.
Az államtitkár beszélt arról is, hogy 2016 óta több ezer külhoni magyar vállalkozó kapott szakmai és pénzügyi támogatást fejlődési projektje megvalósításához.
Potápi Árpád János kiemelte, az idén a külhoni magyar gyerekek évében támogatják a gyerm
2019-09-10 18:13:05
velemenyezd: Demográfiai konferencia - Semjén: a magyar állam célja, hogy a magyar nemzet fennmaradjon
el, kiket enged be ebbe az országba - mondta.
Semjén Zsolt beszélt arról is, hogy azokat a családtámogatási lehetőségeket, amelyek nem kötöttek szorosan lakóhelyhez, kiterjesztik a külhoni magyar lakosságra is, ennek jótékony hatása pedig már látszik.
A miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta: miután "mi egy keresztény civilizációjú ország" vagyunk, és a józan ész talajá
2019-09-06 19:22:17
velemenyezd: ITM: idén is kiemelt figyelmet fordítanak a diákok fogyasztóvédelmi tudatosságára
hogy jogaikról, lehetőségeikről részletesebb ismeretekkel rendelkeznének, így könnyen befolyásolhatók.
A közlemény szerint 2016 óta 22 általános iskola és 41 középiskola, köztük két külhoni magyar intézmény részesült ilyen elismerésben, vált jogosulttá a "Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola" cím viselésére.
A pályázatok a tanév ideje alatt bármikor benyújthatók, a pály
2019-09-05 12:23:16
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Szili Katalin, Szilágyi Péter, Diákhitel Központ, Németh Zsolt, Magyarság Háza, Semjén Zsolt, Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, Magyar Állandó Értekezlet, Csibi Krisztina, Magyarság Házában, Jónás László, Design Terminal, Potápi Árpád János, őshonos nemzetiségek, kárpátaljai magyarság, magyar nyelv, magyar államnak, nemzet jövőjét, elmúlt kilenc, nemzetpolitika méltó, októberi utaláshoz, magyar állam, magyar nemzet, diákok fogyasztóvédelmi, külhoni magyarságot, őshonos magyar,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.