Belépés
velemenyezd: Rákóczi utolsó országgyűlésének emléket állító domborművet avatott Grezsa István Kárpátalján
Óvodafejlesztési Program koordinálásáért felelős miniszteri biztos hangsúlyozta: kevés olyan történelmi személyiség van, mint a fejedelem, akit joggal vallhatnak magukénak a magyarokon kívül a kárpátaljai ruszinok, ukránok, szlovákok és románok. "Rákóczi emléke évszázadok óta világít és évszázadokra előre világítani fog, és a kárpátaljaiak büszkék lehetnek arra, hogy nagyon sok te
2019-08-17 15:34:45
velemenyezd: Felavatták az Árpád és vezérei szoborcsoportot Ópusztaszeren
nemcsak a programok tárháza, hanem valódi találkozási pont a magyarság számára.
Az államtitkár kitért arra, hogy a szervezők munkájukkal a legnehezebb helyzetben lévő nemzetrészt, a kárpátaljai magyarságot is segítik, a rendezvényen befolyt összeg egyharmadát felajánlották a legrégebbi kárpátaljai magyar oktatási intézmény, a 117 éves beregszászi 4. számú Kossuth Lajos Középi
2019-08-02 12:01:46
velemenyezd: Grezsa István: a nemzeti megújulás az óvodában kezdődik
intézményt júliusban.
A fenntartás komoly anyagi terhet jelent, különösen ott, ahol többségben vannak a szlovák képviselők az önkormányzatokban - közölte.
Orosz Ildikó, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy mentális szempontból is fontos a magyar nyelvű óvoda, hiszen abban a korban alakulnak ki a barátságok, a kötődések.
É
2019-07-26 16:11:58
velemenyezd: Tusványos - Semjén: A magyar állam támogatja a külhoni magyar pártokat és szervezeteket
többségi nemzet vall. Ezért a magyarság képviselői ott lesznek a Trianon évfordulója alkalmából tartandó szerbiai rendezvényeken, és elmondják az álláspontjukat.
Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke kijelentette: a szerbiai példa a kárpátaljai magyaroknak is erőt ad. Hozzátette, Kárpátalján minden rossz megtörtént ebben az évben. Hatály
2019-07-26 13:12:13
velemenyezd: KMKSZ: a negatívumok ellenére eredményes volt a magyar összefogás az ukrán parlamenti választáson
közlemény szerint az eddigi választásokhoz hasonlóan ez a szavazás sem volt mentes a törvénytelen és becstelen eszközök alkalmazásától. A hét évvel ezelőtt törvényellenesen kialakított, a kárpátaljai tömbmagyarság területét három részre szabdaló körzetek most is ellehetetlenítették magyar képviselő bejutását az ukrán parlamentbe egyéni körzetekből - olvasható a dokumentumban.
2019-07-25 22:11:26
velemenyezd: A kárpátaljai magyar képviselőjelöltek elleni újabb provokációra hívta fel a figyelmet a KMKSZ
ukrajnai parlamenti választásokon a KMKSZ jelöltjét Petro Porosenko volt ukrán államfő támogatja. A szervezet szerint ez a szórólap olyan provokáció, amellyel zavart kívánnak kelteni a kárpátaljai magyarság körében. A tetteseinek felderítése érdekében a szövetség a rendvédelmi szervekhez fordult.
A KMKSZ szerint a magyar parlamenti érdekképviselet megakadályozására irányuló l
2019-07-20 12:21:19
velemenyezd: KMKSZ: nem szűnik a magyarellenes kampány Ukrajnában

Brenzovics László elmondta, az ukrán politikusok még mindig azzal vannak elfoglalva, hogy ellenségképet gyártsanak, és ehhez a kárpátaljai magyar kisebbséget is "felhasználják".
Hozzátette, a kárpátaljai magyarság továbbra sem adja fel a küzdelmet az ukrán nyelvtörvény ellen, és ebben számítanak az új Európai Parlament támogatására.
Brenzovics László elmondása szeri
2019-07-20 09:01:09
velemenyezd: Külügyi államtitkár: az ukrán hatóságok ne ellenséget, hanem partnert lássanak a helyi magyarságban!
nagyköveteit, hogy tájékoztassák őket arról, hogyan alakult ki a mostani helyzet.
Közölte: az elmúlt időben Ukrajna hatóságai példátlanul durva lépéseket tettek annak érdekében, hogy a kárpátaljai magyarságot eltántorítsák a vasárnapi előrehozott parlamenti választáson való részvételtől. Ezek között említette, hogy "kommandósok törték rá az ajtót éjszaka alvó családokra", oly
2019-07-19 16:41:44
velemenyezd: Az ukrán külügyminisztérium szeparatizmussal vádolta meg a KMKSZ-t

"A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Kárpátalja című lapjának első oldalán +Talpra, magyar!+ szlogen alatt Ukrajna egyes területeinek Magyarországhoz tartozását illusztrálják. Ez szeparatizmus! Az ukrán főügyészségnek és az Ukrán Biztonsági Szolgálatnak eljárást kell indítania ellene. Az erre vonatkozó leveleket megírtam" - írta Bozsok a Twitteren.
A hetilap a kár
2019-07-18 12:32:02
velemenyezd: Szijjártó: a magyar-ukrán kapcsolatok jelentős javulásában vagyunk érdekeltek

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán tartott megbeszélést követő sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter hangsúlyozta: Magyarország abban érdekelt, hogy Ukrajna erős, stabil és demokratikus ország legyen, mert ennek jó hatása lesz a magyar-ukrán kapcsolatokra és a kárpátaljai magyar közösség életére is.
"Őszintén reméljük - márpedig a reménykedés nem beavatkozá
2019-07-16 12:51:50
velemenyezd: Bocskor Andrea: magyarellenes választási kampány zajlik Ukrajnában

A kárpátaljai politikus tájékoztatása szerint az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén elmondott felszólalásában rámutatott: az ukrán Központi Választási Bizottság ismét elutasította egy magyar többségű választókörzet kialakítását Kárpátalján, ezáltal a magyar közösség képviselői csak egyenlőtlen feltételek mellett indulhatnak a választásokon.
A képviselő hangsúl
2019-07-15 22:42:46
velemenyezd: Gulyás Gergely: a magyar kormány soha nem fogja feláldozni egyetlen nemzeti közösségét sem nagyhatalmi érdekek
hogy a magyar állam és kormány segíti azokat a határon túli magyar közösségeket, amelyek meg akarják őrizni az értékeiket, amelyek meg akarnak maradni."
Utalva a palágykomoróci és kárpátaljai magyarság 20. századi történetére a miniszter kiemelte: "Európának ezen a részén - történelmi tapasztalataink alapján mondhatjuk - nehezen lehet szabad az egyik nemzet, ha nem szabad a m
2019-07-15 17:31:58
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Grezsa István Kárpátalján, Grezsa István, Bocskor Andrea, Gulyás Gergely, Óvodafejlesztési Program, Kossuth Lajos Középi, Orosz Ildikó, Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség, Brenzovics László, Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség, Petro Porosenko, Európai Parlament, Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Kárpátalja, Ukrán Biztonsági Szolgálatnak, Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán, Szijjártó Péter, Központi Választási Bizottság, nemzeti megújulás, óvodában kezdődik, magyar állam, külhoni magyar, negatívumok ellenére, magyar összefogás, ukrán parlamenti, kárpátaljai magyar, magyarellenes kampány,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.