Belépés
velemenyezd: Tízmillió forint a külhoni magyar kultúrának
határa programonként 300 ezer, felső határa 1 millió forint. A pályázaton az Erdélyi Magyar Írók Ligája, a Szlovákiai Magyar Írók Társasága, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, a Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézet és a lendvai Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet nyert el támogatást programjaik megvalósításához.
A Művészeti karaván című meghívásos pályázat a határon tú
2019-10-17 10:11:23
velemenyezd: Elindult a kárpátaljai művelődési intézmények fejlesztési programja
Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program koordinálásáért felelős miniszteri biztos.
Grezsa István emlékeztetett arra, hogy számos kárpátaljai településen állnak hatalmas méretű posztszovjet kultúrházak, amelyekbe némi fejlesztés után a legmagasabb színvonalú nemzeti kultúrát lehetne elvinni.
Beregszászon magyar állami forr
2019-05-29 06:39:51
velemenyezd: A magyar kultúra napja - Szili Katalin: számunka a haza a magyar nyelv
összetartozásáról, "ahol fontosak számunkra az érmelléki magyarok, a diaszpórában élő, hazájukat elhagyni kényszerültek, a nyelvhasználatért küzdő vajdaságiak és felvidékiek vagy azok a kárpátaljaiak, akik napjainkban élik meg a jogszűkítést, hogy nem teszik lehetővé számukra az anyanyelvi oktatást".
A miniszterelnöki megbízott méltatta "Érmellék különleges levegőjét", amely
2019-01-22 17:42:29
velemenyezd: Grezsa István anyaországi kormányzati támogatással épült Magyar Házat adott át Nagydobronyban
fejlesztéséért és a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program koordinálásáért felelős miniszteri biztos hangsúlyozta: az, hogy a magyar közösségek közül a legnehezebb helyzetben lévő kárpátaljai magyarság számíthat a világban élő valamennyi magyar szolidaritására és támogatására, jól mutatja: az életképes nemzetek sorába tartozunk. Hozzátette: az elmúlt száz év során velünk történt
2019-01-12 16:32:04
velemenyezd: Grezsa István átadta a magyar állami támogatással létesült Ungvári Magyar Házat

Avató beszédében Grezsa István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztosa hangsúlyozta: "mindig jó érzés a magyar kormányt képviselni ott, ahol építünk vagy átadunk valamit, de az Ungvári Magyar Ház - amely egyben az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) székháza - átadásának különös jelentősé
2018-05-04 15:41:46
velemenyezd: Kárpátaljai magyar festők munkáiból nyílt kiállítás Bonyhádon

Potápi Árpád János a Vörösmarty Mihály Művelődési Házban kárpátaljai magyar festők alkotásaiból rendezett kiállítás megnyitóján hozzátette: a magyar kormány az óvodásoktól az egyetemi tanárokig, az egészségügyi dolgozókig minden kárpátaljai magyart segít abban, hogy "ne hagyja el szülőföldjét, és Kárpátalján a magyarságról ne csak most, hanem a jövőben is tudjunk beszélni".
2018-02-06 19:25:02
velemenyezd: Átadták a Hungarikum-média- és a Hungarikum-díjakat
szakmai alelnöke hangsúlyozta a Felvidéken 45 települési és tájegységi értéktár bizottság alakult meg 2015 és 2017 között, jelenleg 10 áll szervezés alatt.
Molnár Eleonóra, a Kárpátaljai Népfőiskola Egyesület elnöke megjegyezte, az értékfeltáró munka 2010-ben kezdődött Kárpátalján, azóta került az értéktárba a többek között Nagydobrony, a Verecke-emlékmű, a Kendereskei-kilát
2018-01-22 17:14:10
velemenyezd: Évértékelő - 2017 a kárpátaljai magyarság legnehezebb éve a független Ukrajna kötelékében
ukrajnai megyébe. Látva az egészségügy sanyarú állapotát, a kormányzat mellett a magyarországi segély- és civil szervezetek is megmozdultak, és egész évben szinte ontották a segélyeket a kárpátaljai kórházaknak. A Katolikus Karitasz életmentő készülékekkel és kórtermi berendezésekkel segítette az ungvári gyermekkórházat és a munkácsi megyei gyermekkórház onkológiai osztályát. Kors
2018-01-01 07:10:54
velemenyezd: Magyar szórvány napja - Átadták a Bethlen Gábor Alapítvány idei díjait
díjazott nem tudott személyesen megjelenni az ünnepségen.
Ami Matl Péter kitűnő képességeinél, gazdag fantáziájánál is fontosabb, azmagyar sorsa, és annak is a legkegyetlenebb, kárpátaljai formája - mondta. Ez egyben keresztény sors, ő ebből a világból érkezett.
A maga építőkövét a szellemi Magyarországhoz tette le, amelynek feladata, a keresztény értékek védelme ma aktu
2017-11-15 21:34:20
lambert: Andrásfalvy Bertalan: A MAGYARSÁGKÉP TORZULÁSAI A VILÁGBAN
mint a magyarok között. Román ortodox templomi képeken is szerepel Szent
István király.( Bálint 1977.II.218.) Rákóczi Ferenc és a Zrínyiek dicső emlékezete is
elevenen él a kárpátaljai rutének és a horvát néphagyományban.
A középkorban nálunk nagy számban hazát talált népcsoportok megtartották nyelvüket,
szokásaikat, jogrendszerüket és életmódjuk szerint adózta
2017-08-11 21:45:29
velemenyezd: A külhoni magyar kultúrát támogató pályázatokat hirdet az Emmi
írócsoportok, irodalmi műhelyek felolvasókörútjainak, irodalmi rendezvénysorozatainak megszervezéséhez és lebonyolításához nyújt támogatást. Pályázásra jogosult az Erdélyi Magyar Írók Ligája, a Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézet, a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet (Lendva), a Szlovákiai Magyar Írók Társasága és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet.
A Művészeti Karavá
2017-07-15 12:32:04
velemenyezd: Potápi Árpád János: köszönet illeti a kárpátaljai magyarságot bátor helytállásáért

Beszédében az államtitkár méltatta a két kárpátaljai magyar szervezet, a KMKSZ és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) két évvel ezelőtti összefogását, kulcsfontosságúnak nevezve azt a kárpátaljai magyarság megmaradásának szempontjából. "Ez az összefogás hosszú távú, stratégiai jelentőségű, amely utat és példát mutat a Kárpát-medence más magyar politikai erőinek is"
2017-04-08 17:53:05
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Szili Katalin, Grezsa István, Magyar Házat, Ungvári Magyar Házat, Bethlen Gábor Alapítvány, Andrásfalvy Bertalan, MAGYARSÁGKÉP TORZULÁSAI VILÁGBAN, Potápi Árpád János, Erdélyi Magyar Írók Ligája, Szlovákiai Magyar Írók Társasága, Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézet, Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet, Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program, Ungvári Magyar Ház, Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség, Vörösmarty Mihály Művelődési Házban, Molnár Eleonóra, Kárpátaljai Népfőiskola Egyesület, Katolikus Karitasz, Matl Péter, Rákóczi Ferenc, Művészeti Karavá, külhoni magyar, kárpátaljai művelődési, magyar kultúra,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.