Belépés
menusgabor: Torday Teodóra Éva versei
rajta!

Ej, mi a csoda?!
Hiszen már szinte rügyfakadás óta vizslatom
az egy bokorba nőtt négy kis diófát,
mikor fognak először teremni?

Nem láttam rajtuk a jellegzetes diófavirágokat...
minek is nevezzem?
mint a mogyoróbokor kis hernyócskái...
pedig hányszor kerestem!

És most mégis... megláttam a kis zöld diót!
2023-09-24 21:00:47
lilagondolatok: Mi a spiritualitás
út járása.

Minden, ami spirituális, az a lélekkel kapcsolatos valamiféle művelet.

Így a spiritualitás minden ember számára teljesen egyéni fogalom, és annyira jellegzetesen egyedi, mint maga az énkép és mint maga a lélek.

A spirituális az én értelmezésemben mindenképpen a lélekkel való kapcsolódáshoz kötődő fogalom, de ez a szó egyszerre lehet fő
2023-08-10 10:28:49
menusgabor: A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mel
kihagyhatatlan kirándulóhely. A tengerszint felett 851 méteres magasságban lévő kilátóból tiszta időben Karintia legcsodálatosabb panorámája tárulhat elénk. 2013-ban újították fel, ekkor kapta jellegzetes, csavart alakját. Tetejére lifttel vagy 441 lépcsőfokon juthatunk fel, lefelé a kontinens legmagasabbról induló belső fedett csúszdáját is választhatjuk.

Városi plébán
2023-06-22 20:15:36
liliana01: Latinovits Zoltán mondata
Művész kávéházban ezt, azt, ezen a néven üzenték meg egymásnak az újabb hőstettet. Őstehetség volt, dicsérték és magasztalták, vagy éppen szidták, de közömbös senki nem volt irányában. Jellegzetes hangját egy-egy versrészlettel ma is képes vagyok felidézni. Balatonszemesen jártam a sírjánál, Nagy Gáspár versét olvastam egy fára szögezett fatáblára írva, nagyon szép vers, ha megtal
2023-06-15 19:52:59
menusgabor: Nemzeti összetartozás: a magyarok megmaradásának titka
álló, a gyermekeket reménynek és kihívásnak tekintő, róluk gondoskodó családot, valamint azt a történelmileg kialakított közösséget, amelyet a közös nyelv, a terület, ezeréves értékek, jellegzetes kultúrában megnyilvánuló sajátosságok táplálnak, és amelyet nemzetnek neveznek.

- Meg kell tanulnunk, hogy van egy olyan sziklára épült közösség, amelyben mindenkinek he
2023-06-02 20:45:23
koszegimarika: Ülök egy padsorban... Körülöttem nincs egy lélek sem.
Ezt nem is lehet másként nevezni. A patinás, itt ott korhadozó fa illata, a vastag falak által bezárt, kissé áporodott levegő, talán még a templom felső szintjén fészket vert galambok jellegzetes, dohos szagából is érezhető valami. Érdekes egyveleg, ami csodák csodájára mégis kellemes, egyenesen méltóságteljes és megnyugtató.
Szeretek itt lenni. A legtöbben vasárnap járnak, é
2023-05-18 07:58:03
foldinefehereva: Nagy a május hatalma:

Nagy a május hatalma:
az erdőt megragadja,
s bizton vezeti kézen.
Friss lombbal teli a vadon;
túl vagyunk már a télen.

Neidhart von Reuenthal
2023-05-13 21:16:31
pacsakute: A kakukkfűtea támogatja a májfunkciót
készült tea nagyon hasznos egészségre gyakorolt előnyökkel járhat, így nagyon jól tesszük, ha beillesztjük a mindennapi étrendünkbe és életünkbe.

A kakukkfűnek nagyon kellemes, jellegzetes illata van és nagyon jó ízt kölcsönöz az ételeknek. A növény illóolaja is nagyon hasznos, ha van az otthonunkban, ugyanis segíthet a baktériumok és a gombák elleni védekezésben.
2023-05-01 20:36:57
pacsakute: A hasnyálmirigyrák tünetei
termelésében vesz aktívan részt, amelyek a zsírok, a fehérjék és a szénhidrátok lebontását segíti elő. A hasnyálmirigy-daganat egy alattomos betegség, mivel már szinte csak akkor vannak jellegzetes tünetei, azaz akkor jelentkeznek fájdalmak, amikor a betegség előrehaladott jellegét tudják az orvosok meghatározni vagy amikor a hasnyálmirigyrák más szervekben áttéteket képzett. Mily
2023-04-11 14:54:27
pacsakute: 10 tudatmanipulációs trükk
befolyásolhatóság mértéke is olyan lesz, mint ami az ilyen korú gyermekekre jellemző.

Az érzelmekre hatás
Az érzelmekre gyakorolt hatás az ideg-nyelvészeti programozás jellegzetes módszere, amelynek célja az emberek racionális elemzési képességének blokkolása, és ennek eredményeképpen, általában, a kritikai gondolkodás képességének az elfojtása.

Másrészr
2023-04-09 20:39:46
pacsakute: Mit rejt a magyar hímes tojás szimbolikája?
festéklébe.
Szintén régi eljárás a metszés. A viasszal megírt tojást ecetben vagy savanyú-káposztalében áztatják órákig, ami a megírt terület kivételével elmarja a tojáshéj felét.
Magyar jellegzetesség a patkolt vagy vasalt hímes tojás. Apró fém tárgyakat, patkókat szegeznek a tojáshéjra.

Amíg évezredeken keresztül a tojáshímző szigorúan ragaszkodott az ősi dí
2023-04-08 22:51:43
lilagondolatok: Jó tudni!
katalázt detektáljuk a hozzáadott hidrogénperoxid segítségével.A staphylococcusok számos toxint termelnek (kataláz, hialuronidáz, proteáz stb.) Ezek mellett három jellegzetes kórképet okozó toxincsoport ismert: az enterotoxin A--D ételmérgezést, az exfoliatív toxin A, B exfoliatív dermatitist, a TSST-1 toxikus shock szindrómát okoz.Viszlát őszül
2023-02-22 10:49:33
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Torday Teodóra Éva, Latinovits Zoltán, Nagy Gáspár, magasság mámora, magyar határ, magyarok megmaradásának, május hatalma, kakukkfűtea támogatja, hasnyálmirigyrák tünetei, magyar hímes, jellegzetes diófavirágokat, spiritualitás minden, lélekkel való, tengerszint felett, kontinens legmagasabbról, néven üzenték, újabb hőstettet, fára szögezett, gyermekeket reménynek, történelmileg kialakított, közös nyelv, olyan sziklára, vastag falak, templom felső, legtöbben vasárnap, erdőt megragadja,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.