Belépés
velemenyezd: A vártnál kisebb mértékben nőtt a kínai gazdaság a harmadik negyedévben
feldolgozóiparra, gyengítette a külföldi és a belföldi keresletet. A hét elején közölt adatok szerint az export gyorsuló ütemben csökkent, az import pedig már az ötödik egymást követő hónapban esett vissza, míg a termelői árak három éve nem látott mértékben zsugorodtak szeptemberben.
Ugyanakkor kedvező hír, hogy a vártnál nagyobb mértékben, éves szint az export gyorsuló ütemb
2019-10-18 09:11:12
velemenyezd: Illegális bevándorlás - Horvátország újabb migrációs hullámra készül
tovább erősödött azóta, hogy a török hadsereg offenzívát indított a kurdok ellen Északkelet-Szíriában.
A horvát határokra azonban e nélkül is nagy nyomás nehezedik. Az elmúlt kilenc hónapban Szlovénia 7656 határsértőt toloncolt vissza Horvátországba, csak az elmúlt hónapban 1203-at.
Emellett a horvát-bosnyák határ közeli, boszniai Bihac körzetében körülbelül hatezer mene
2019-10-17 11:11:57
velemenyezd: Román kormányalakítás - A Népi Mozgalom Pártja kész szakértőkkel segíteni az új kabinetet
besúgó Petrov által alapított PMP-nek nincs mit keresnie egy erkölcsi megtisztulást hirdető kabinetben" - szögezte le Calin Popescu Tariceanu, az ALDE elnöke a bukaresti táblabíróság múlt hónapban hozott elsőfokú ítéletére utalva, amelyben a bíróság kimondta: Traian Basescu volt román államfő, jelenlegi európai parlamenti képviselő "Petrov" néven együttműködött az egykori kommunis
2019-10-16 20:15:13
velemenyezd: Hat százalékkal emeli a horvát kormány az állami tisztviselők és közalkalmazottak bérét
nyilatkozott: először történt meg, hogy egy kormányfő a parlamentben béremelést javasolt, miközben figyelmen kívül hagyta, hogy jelenleg folynak a tárgyalások a szakmai szervezetekkel.
A múlt hónapban az egészségügyi dolgozók sztrájkja után a kormány belegyezett abba, hogy megemeli az egészségügyi dolgozók bérét 7 százalékkal.
Horvátország költségvetési többlettel zárta
2019-10-16 19:15:35
velemenyezd: Brexit - Johnson: sokat kell még dolgozni a megállapodáson
Erzsébet királynő hagyományos felsőházi trónbeszédével új törvényhozási évadot kezd, és az alsóház jövő szombaton, közvetlenül az EU-csúcstalálkozó után rendkívüli ülést
2019-10-13 18:31:52
velemenyezd: Magyar Turisztikai Ügynökség: népszerű úti cél volt Magyarország augusztusban is
közleményben felidézik, hogy az év első nyolc hónapjában a vendégek száma elérte a 8,8 milliót Magyarországon, ami egy százalékos növekedés 2018 azonos időszakához képest.
Idén az első nyolc hónapban a legnagyobb tíz küldő piac közül hétnél nőtt a vendégéjszakák száma. A legnagyobb növekedés Romániából (8,3 százalék) és az Amerikai Egyesült Államokból (3,3 százalék) érkezők v
2019-10-12 13:04:02
velemenyezd: Heti makronaptár - Inflációs, ipari adatok várhatóak a jövő héten
megtisztított adatokszerint 8,7 százalékkal emelkedett a termelés. 2017 márciusa óta nem volt ekkor növekedés az ipari termelésben. Az első félévi 5,4 százalékos növekedés után az első hét hónapban 6,3 százalékkal nőtt a kibocsátás a tavalyi 3,5 százalékot követően.
Kedden közli a Pénzügyminisztérium (PM) az államháztartás központi alrendszerének szeptemberi végi helyzetéről
2019-10-06 07:04:34
velemenyezd: A Költségvetési Tanács munkáját segítő elemzők többsége idén 4,5 százalék körüli növekedést vár
2013-as 4,5 százalékról már mintegy felére, 2 százalékra csökkentek - tette hozzá a jegybank igazgatója. Elmondta: a büdzsé folyamatai szempontjából az is kedvező, hogy az idei első nyolc hónapban a pénzforgalmi bevételek magasabbak voltak, mint az elmúlt év azonos időszakában.
Simon József, az Állami Számvevőszék ellenőrzés-vezetője kiemelte: a büdzsé idei bevételeit tekintv
2019-10-04 15:22:53
velemenyezd: Tőzsde - Meredek eséssel zárták a kereskedést a főbb nyugat-európai tőzsdék
gazdaság növekedése, jórészt az elhúzódó amerikai-kínai kereskedelmi háború következményeként. A feldolgozóipar beszerzésimenedzser-indexének értéke szeptemberben a második egymást követő hónapban állt a növekedést és a zsugorodást egymástól elválasztó 50 pontos küszöb alatt, miközben a magánszektor nem mezőgazdasági ágazataiban lassult a munkaerőfelvétel.
Mindeközben Németor
2019-10-02 18:32:13
velemenyezd: Kissé jobb volt a brit gazdaság teljesítménye az év elején az eddig becsültnél

A brit statisztikai hivatal (ONS) hétfőn közzétett, felülvizsgált adatai szerint 2019 első negyedében 0,6 százalékkal volt magasabb a brit GDP-érték a tavalyi utolsó három hónapban mért szintnél.
Az ONS korábbi becslésében 0,5 százalékos negyedéves összevetésű növekedés szerepelt az idei első negyedévre.
A felülvizsgált becslés alapján a statisztikai hivatal az eddi
2019-09-30 12:41:59
velemenyezd: Brexit - London megállapodás nélküli kilépés esetére is kéri az EU-ban élő állampolgárok hozzáférését az egészs
az uniós országokban élő, leginkább rászoruló 180 ezer brit állampolgár - köztük nyugdíjasok és diákok - egészségügyi ellátásának költségeit mindenképpen fedezi az október 31. utáni hat hónapban.
Matt Hancock brit egészségügyi miniszter a tájékoztatáshoz fűzött felhívásában mindazonáltal kérte a külföldi EU-országokban élő britektől - mindenekelőtt azoktól, akiknek egészségüg
2019-09-23 15:51:49
velemenyezd: A parlamenti választások megismétlése miatt csalódottságot és dühöt éreznek a spanyol szavazók
százaléka elégedetlenségét fejezte ki a kialakult helyzet miatt. Nagyobb részt a baloldali pártokat hibáztatják azért, hogy nem tudott kormány alakulni az előző választások óta eltelt öt hónapban.
A felmérés 63 százalékos szavazói részvételt jósol a várhatóan november 10-én megismételendő választásokon, ami jóval elmarad az áprilisi 75,7 százaléktól.
Az elmúlt napokban a
2019-09-22 19:02:23
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Népi Mozgalom Pártja, Magyar Turisztikai Ügynökség, Költségvetési Tanács, Calin Popescu Tariceanu, Traian Basescu, Amerikai Egyesült Államokból, Simon József, Állami Számvevőszék, Mindeközben Németor, Matt Hancock, vártnál kisebb, kínai gazdaság, harmadik negyedévben, horvát kormány, állami tisztviselők, jövő héten, főbb nyugat-európai, brit gazdaság, eddig becsültnél, parlamenti választások, spanyol szavazók, belföldi keresletet, export gyorsuló, import pedig, ötödik egymást, termelői árak,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.