Belépés
velemenyezd: Átadták a MOME Design Kompetencia Központját
arra, hogy a MOME az élen járt a kompetenciaközpontok sorában, és képes volt egy olyan vízióval előállni, amely hozzájárul az ország versenyképességének erősödéséhez.
Immár az ipari forradalom negyedik hullámában élünk, amelyben a design szerepe megváltozott: klasszikus tárgyalkotó funkciója mellett egyre hangsúlyosabban jelenik meg a szolgáltatás-innováció - fejtette ki.
2019-12-05 13:41:46
velemenyezd: Schanda: nőtt a keresztféléves képzésre jelentkezők száma, továbbra is népszerűek a reáltudományok
arról is, a kormány célja az ország közép- és hosszú távú versenyképessége, ehhez azonban szükséges a gazdaság alkalmazkodása a piaci elvásárokhoz, környezethez.
"A negyedik ipari forradalom megköveteli a folyamatos innovációt, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy megfelelő számú - és persze megfelelően képzett - természet- és gazdaságtudományi szakember, mérnök, valamint inform
2019-12-03 15:51:41
velemenyezd: Palkovics: a magyar gazdaság high-tech pályára állt
innovációs ökoszisztéma létrehozá
2019-12-02 12:31:37
velemenyezd: Szijjártó: a Schaeffler 23,5 milliárd forintos beruházással új gyárat épít Szombathelyen
meg. A 18 ezer négyzetméternyi területből 15 ezer gyártóterület lesz. A beruházás 2020 februárjában kezdődik, és az év végére befejeződik.
A miniszter elmondta, modernkori ipari forradalom zajlik, aminek a tempóját alapvetően az autóipar diktálja azzal, hogy a hagyományos meghajtás felől a fókusz áttevődik az elektromos meghajtásra. A most bejelentett beruházás bizonyíték arr
2019-11-28 21:45:16
velemenyezd: Szijjártó: Debrecen az első számú beruházási célpont Közép-Európában
forint beruházás érkezett az országba - összegezte Szijjártó Péter, megjegyezve, hogy "az idén beruházási és export rekordot ünnepelhetünk".
A tárcavezető szerint a modern kori ipari forradalom olyan új technológiákat hoz be a mindennapi használatba, amelyről "korábban nem is álmodtunk". Az új technológia új versenyhelyzetet teremt, és "Magyarország megállja a helyét az új ve
2019-11-14 22:13:22
velemenyezd: MNB: ideje újragondolni az infláció mérését
keresleti-kínálati viszonyait alakítja át, hanem az infláció- és általában a gazdasági teljesítmény mérését is új alapokra helyezheti. Erre azért is komoly szükség van, mert az ötödik ipari forradalom minden korábbinál nagyobb hatással bír, ám a következmények jelenleg még alig számszerűsíthetők - mutatnak rá a jegybank vezetői.
A tanulmány szerint a gazdasági tranzakcióink
2019-11-11 10:31:09
velemenyezd: Ipari digitalizációs oktatást elősegítő program indul

Közleményükben kiemelték: a "negyedik ipari forradalom soha nem látott kihívások elé állítja az ipart és az oktatást egyaránt". Döntő fontosságú, hogy mindkét terület szereplői a lehető leggyorsabban hajtsák végre a digitalizációs átállást, annak érdekében, hogy Magyarország az átalakulás nyertese lehessen - tették hozzá.
A tájékoztatás szerint a cég öt évre szóló együtt
2019-11-06 18:12:04
velemenyezd: ITM-államtitkár: a kellő rugalmasság megteremtése az új szakképzési rendszer célja

Hangsúlyozta: a jelenlegi szakképzési rendszernek nagyon sok pozitív eleme van, de nem tud megfelelni a 21. század és a jövő elvárásainak.
A negyedik ipari forradalom már zajlik, amelynek fenntartásához és fejlesztéséhez új típusú szakemberek kellenek - fogalmazott az államtitkár.
Elmondta: az új szakképzési rendszerben kétfajta oktatási intézmény, technikum és sza
2019-10-30 14:31:46
maroka: Templommegáldás Bucsuban
inkább arról volt már akkor is szó, hogy az ember nem megismerni, hanem használni akarta a világot, úgy, ahogy maga akarta: korlátok nélkül, ahogy neki tetszik. Ez folytatódott az ipari forradalom idején a gazdaságban, majd a 20. században a szexualitással kapcsolatban is - hangzott el a szentbeszédben.
Az ember nem lát mást, csak önmagát, és nem akarja látni az Isten á
2019-10-23 17:26:33
furaila: 7. Az én 1956-om:A kölyökharcosokra kegyetlen megtorlás várt

AZ ÉN 1956-OM
7. rész: A MEGTORLÓ HATALOM KÍMÉLETLENÜL KEGYETLEN VOLT (1989 után is) a KÖLYÖKHARCOSOKKAL.
(A 6. rész folytatása.)
A forradalom leverését követő véres megtorlások idején - tizenéves kölyökharcosokat ítéltek több évi börtönbüntetésre, majd életfogytig tartó rendőri felügyeletre! Ilyenek voltak Egei Attila és Bóna Rezső (Rudi) is... Hog
2019-10-22 11:57:51
maroka: 2019. október 20-án dr. Székely János megyéspüspök megáldott
inkább arról volt már akkor is szó, hogy az ember nem megismerni, hanem használni akarta a világot ahogy ahogy maga akarta: korlátok nélkül, ahogy neki tetszik. Ez folytatódott az ipari forradalom idején a gazdaságban, majd a 20. században a szexualitással kapcsolatban is. Az ember nem lát mást csak önmagát és nem akarja látni az Isten által a világba beleültetett rendet. Az ember
2019-10-21 12:51:08
velemenyezd: Alapszakmákat bemutató kiadványt jelentetett meg az ITM és az MKIK
szüleik, illetve a pedagógusok is értesülnek - indokolta a Tájékoztató füzet az alapszakmákról című kiadvány megjelentetését.
Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a negyedik ipari forradalom átalakítja a munka világát, megváltoztatja a munkavállalókkal szembeni követelményeket, erősíti az összetettebb feladatok iránti igényt. Új szakmák jelennek meg, a munkakörök átalakulnak, eg
2019-10-17 16:41:54
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
MOME Design Kompetencia Központját, Templommegáldás Bucsuban, Székely János, Szijjártó Péter, MEGTORLÓ HATALOM KÍMÉLETLENÜL KEGYETLEN VOLT, Egei Attila, Bóna Rezső, keresztféléves képzésre, magyar gazdaság, első számú, infláció mérését, kellő rugalmasság, kölyökharcosokra kegyetlen, élen járt, olyan vízióval, ipari forradalom, design szerepe, kormány célja, ország közép-, gazdaság alkalmazkodása, piaci elvásárokhoz, negyedik ipari, folyamatos innovációt, beruházás 2020, miniszter elmondta, tempóját alapvetően,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.