Belépés
pacsakute: 3 tipp a szív védelmére csak nőknek
ne csak másokkal, ne csak mások jólétével, hanem önmagával is foglalkozzon. Néha kicsit nem árt önzőnek lenni és saját magunkkal is törődni.

A szív egészségét veszélyezteti az inaktív életmód, a dohányzás és a kevés pihenés, alvás is. Váltson életmódot, hiszen már napi 30 perces mérsékelt mozgással is sokat tehet az egészségéért. A dohányzás az egyik legkárosabb szenved
2020-09-26 20:04:17
pacsakute: Áfonya - a szívbetegség kivédésére
hazánkban is egyre inkább nő az érintettek száma mind a férfiak, mind a nők körében. Nem kell feltétlenül súlytöbblettel rendelkezni, hiszen a stressz, a dohányzás és a túl sok kávé, illetve az inaktív életmód és alkoholfogyasztás is oka lehet a szívbetegség kialakulásának.

Mivel csökkenthetjük a kockázatot? Egyáltalán tehetünk valamit? Természetesen igen.

A
2020-09-16 20:35:40
pacsakute: Immunrendszert erősítő tippek
csökkentik az immunrendszer működését, éppen ezért a stressz csökkentésére is törekedni szükséges.

A rendszeres testmozgás nagyon hasznos lehet súlyos betegségek megelőzésében. Az inaktív életmód hozzájárul a krónikus betegségek, vagyis az elhízás, a szív- és érrendszeri betegségek és a cukorbetegség kialakulásához.

A szociális kapcsolatok növelik az immunren
2020-09-15 15:55:21
pacsakute: Vitaminok az emlőrák ellen
segíthet, hiszen ezek a táplálékok tele vannak értékes tápanyagokkal, melyek erősítik az immunrendszert. Az egészséges táplálkozás mellett fontos a rendszeres testmozgás, és emellett az inaktív, azaz az ülő életmód minimalizálása is.

A stressz sem elhanyagolható tényező. A stressz megemeli a szervezetben a kortizolszintet, ami szintén oka lehet a betegség kiújulásának.
2020-09-15 09:03:38
pacsakute: Az agyzsugorodás csökkentése időseknél
az agyi aktivitásuk alapján akár 4-6 évet is letagadhattak volna a korukból, hiszen a mozgás szinte megfiatalította őket, az agyméretük pedig mintegy 12 köbcentiméterrel volt nagyobb az inaktív társaikkal szemben.

Az emberi agy
A kor előrehaladtával az emberi agy súlya mintegy 5 százalékkal csökken, amennyiben a személy inaktív életmódot folytat. Az agy zsugorodásá
2020-09-05 21:49:02
pacsakute: A szívelégtelenség és a csontritkulás
A betegség kialakulását befolyásolja a nem, az életkor, a vérnyomás, a cukorbetegség, a BMI-index és az életmódbeli szokások is. Ez utóbbi alatt a káros szokásokat kell érteni, mint az inaktív életmód, a dohányzás és a mértéktelen alkoholfogyasztás.

Mi is sokat tehetünk
Ahhoz, hogy sokáig egészségesek maradjunk, vagyis se csontritkulás, se szívelégtelenség ne fenye
2020-09-02 22:51:18
pacsakute: Egyre többen szenvednek magas vérnyomástól
sajnos egyre több fiatalt érint. Ennek oka lehet többek között az elhízás. Sajnos hazánkban is növekszik a túlsúlyos fiatalok száma, mely elsősorban az egészségtelen táplálkozásnak és az inaktív életmódnak köszönhető, de a stressz is kiváltó ok lehet. Talán éppen azért szenved egyre több fiatal magas vérnyomásban és valamilyen szívbetegségben, mert már az általános iskolában hatal
2020-09-02 22:25:05
pacsakute: A szívelégtelenség és a csontritkulás
A betegség kialakulását befolyásolja a nem, az életkor, a vérnyomás, a cukorbetegség, a BMI-index és az életmódbeli szokások is. Ez utóbbi alatt a káros szokásokat kell érteni, mint az inaktív életmód, a dohányzás és a mértéktelen alkoholfogyasztás.

Mi is sokat tehetünk

Ahhoz, hogy sokáig egészségesek maradjunk, vagyis se csontritkulás, se szívelégtelenség ne
2020-06-10 09:19:45
pacsakute: Káros szokások, amelyek csontritkuláshoz vezetnek
veszélyes, hiszen többek között ez oka a gyakori csípőtörésnek. Mint mindig, ebben az esetben is a megelőzésre kell törekedni.

Mégis mi okozhat csontritkulást? Az egyik ilyen ok az inaktív életmód. A testmozgás nagyon hasznos, hiszen a csont egy élő szövet, amely pozitívan reagál a terhelésre. Minél többet használja, annál jobban fog pozitív irányba változni, vagyis meg
2020-05-19 18:35:47
pacsakute: Kapcsolat a rákos megbetegedés, a stressz és a C-vitamin köz
antioxidáns vitamin, amely le tudja redukálni a krónikus stressz káros mellékhatásait.

Az egészségre sok minden hat károsan. Ilyen a mértéktelen alkoholfogyasztás, a dohányzás, az inaktív életmód, az egészségtelen táplálkozás, amelybe a finomított és feldolgozott élelmiszerek is beletartoznak.

Az is régóta köztudott, hogy a krónikus stressz gyulladást generál
2020-03-10 21:27:16
pacsakute: Agyöregítő szokások
kognitív hanyatlást eredményez, ha valaki túl sokat, vagyis napi hét órát vagy ennél többet ül, ha túl későn fekszik le aludni, vagy ha 150 percnél kevesebbet mozog hetente. Ha valaki az inaktív életmódot részesíti előnyben, emellett sok alkoholt fogyaszt, dohányzik és egészségtelenül táplálkozik, nagy az esélye, hogy idősebb korában kognitív problémái lesznek.

Azoknak
2020-03-08 22:09:37
pacsakute: Az elhízásért egyes vegyi anyagok is okolhatók
Hazánkban is egyre több az elhízott és a túlsúlyos ember. Ezt javarészt a feldolgozott élelmiszereknek köszönhetjük, amelyek tele vannak rejtett cukorral, dz inaktív életmód is oka lehet az elhízásnak. Manapság egyre kevesebbet mozognak az emberek, illetve sokan nem is tartják fontosnak, hogy sportoljanak valamit. Pedig az elhízás nem csupán esztétikai probléma, hiszen rengeteg bet
2020-03-01 11:54:43
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
szív védelmére, szívbetegség kivédésére, emlőrák ellen, agyzsugorodás csökkentése, rákos megbetegedés, elhízásért egyes, szív egészségét, inaktív életmód, kevés pihenés, egyik legkárosabb, érintettek száma, szívbetegség kialakulásának, immunrendszer működését, stressz csökkentésére, rendszeres testmozgás, krónikus betegségek, cukorbetegség kialakulásához, szociális kapcsolatok, táplálékok tele, egészséges táplálkozás, stressz megemeli, betegség kiújulásának, agyi aktivitásuk, mozgás szinte, agyméretük pedig, inaktív társaikkal,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.