Belépés
velemenyezd: Koronavírus - A román parlament online ülésen hagyta jóvá a rendkívüli állapot bevezetéséről szóló rendeletet

A 467 képviselő és szenátort az online vitát és távszavazást lehetővé tevő számítógépes alkalmazással látták el, előző nap próbaszavazást is tartottak. A szenátus, illetve a képviselőház elnöke személyesen is jelen volt a parlament üléstermében, a többi törvényhozó interneten keresztül vett részt a két ház együttes ülésén.
A rendkívüli állapotról szóló elnöki rendeletet
2020-03-19 13:32:54
velemenyezd: Átadták a Baptista Szeretetszolgálat pákozdi logisztikai központját

Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy a szeretetszolgálat a szükséget szenvedő emberek életét változtatja meg, hittel és szakértelemmel segít a rászorulókon Magyarországon és a határon túl egyaránt.
A raktár megépülésével és az eszközpark bővítésével jelentősen javul a szervezet
2020-03-04 14:01:46
velemenyezd: Amáni Ballur szíriai gyermekgyógyász kapja idén az Európa Tanács Raoul Wallenberg-díját

A szervezet tájékoztatása szerint Amáni Ballur, aki 2012 és 2018 között a szíriai Kelet-Gútában titkos, földalatti kórházat üzemeltetett - jelenleg pedig Törökországban él menekültként -, kiemelkedő bátorságáért nyerte el a díját. Bátorsága és elkötelezettsége több száz ember életét mentette meg a szíriai háború alatt.
Marija Pejcinovic Buric, az Európa Tanács főtitkárán
2020-01-15 14:21:32
velemenyezd: A civil hajók tevékenységét szabályozó európai megállapodást javasol az olasz belügyminiszter
"európai szinten érvényes irányelveket" fektet le az összes "magánhajó" számára, amely a Földközi-tengeren, valamint az Európai Unió hatáskörébe tartozó más vizeken kutatási és mentési tevékenységet végez.
Az olasz terv azokra a magántulajdonban levő hajókra vonatkozik, melyek az úgynevezett kutatási és mentési övezetekben (Sar-zóna) aktívak, tehát kizárólag az NGO-hajókat ér
2019-12-05 23:22:55
velemenyezd: Azbej Tristan kinevezte a Hungary Helps jószolgálati nagyköveteit

A Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára ismertette: a két és fél éve működő Hungary Helps Program keretében Szíriában, Irakban, Libanonban, Jordániában, Nigériában, Kongóban és Etiópiában közel 70 ezer ember megmaradását, illetve hazatérését segítették.
A most kinevezett jószolgálati nagykö
2019-11-18 11:42:41
velemenyezd: Elsőként adták át a Kertész Imre és Kertész Magda emlékére alapított díjat
és a budapesti Rotary Club által alapított díjat Kertész Imre november 9-i, 90. születésnapja alkalmából adták át. A 2016-ban elhunyt író és felesége is tagja volt a humanitárius tevékenységet folytató Rotary Clubnak.
Az alapítók célja a művészet és a kultúra rászoruló, rendkívüli tehetségeinek segítése, hogy ezzel tovább vigyék Kertész Imre és Magda szellemiségét.
A pén
2019-11-09 14:21:25
velemenyezd: Illegális bevándorlás - Leszavazta az EP a mentési műveletek fokozásáról szóló állásfoglalás-tervezetet

Az EP állampolgári jogi, bel- és igazságügyi szakbizottsága hétfőn fogadta el az indítványt, amelyben fenntartható és állandó megoldás elfogadását, valamint egy, a tengeren felvett menedékkérők elosztására szolgáló mechanizmus felállítását sürgették az eseti jellegű megállapodások helyett.
A szövegben kiemelték, hogy a nemzetközi és a közösségi jog is előírja a kimentett
2019-10-24 17:11:41
velemenyezd: Illegális bevándorlás - A földközi-tengeri mentési műveletek fokozására szólított fel az EP illetékes bizottság

Az állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottság (LIBE) 34:26 arányban hagyta jóvá az indítványt, amelyben határozottabb felelősségvállalásra, fenntartható és állandó jellegű megoldás elfogadására szólították fel az Európai Unió (EU) tagállamait az eseti jellegű megállapodások helyett.
Emellett tisztességes mechanizmus felállítását sürgették a tengeren felvett menedék
2019-10-21 22:52:11
velemenyezd: Török offenzíva - EU: Törökországnak le kell állítania Szíriában folytatott katonai tevékenységét

A tagállamok leszögezték, a török katonai akció veszélyezteti a régió stabilitását és biztonságát, megnehezíti az ENSZ által támogatott békefolyamat sikerét, valamint akadályozza a humanitárius segítségnyújtást, további szenvedést okozva ezzel a civil lakosságnak.
Aláhúzták, az EU nem biztosít stabilizációs, vagy fejlesztési forrást azokon a területeken, ahol a helyi lak
2019-10-14 15:21:55
velemenyezd: Illegális bevándorlás - Európai Bizottság: a migránsmentő civilek tevékenységét nem szabad bűncselekménynek tek

Michael Shotter, az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE) migrációval foglalkozó meghallgatásán tartott beszédében hangsúlyozta: a migránsok megmentésén dolgozó civil szerveztek az Európai Unió jogszabályai alapján nem követnek el bűncselekményt.
A szeptemberben Máltán megkötött, a Földközi-tengeren felvett emberek európai uniós tagál
2019-10-03 11:58:02
velemenyezd: Zaríf: Irán üdvözli a Perzsa-öbölben létrehozandó kollektív biztonsági rendszer orosz koncepcióját FRISSÍZETT(ú

Zaríf szerint Teherán álláspontja nagyon közel áll Moszkváéhoz ebben a kérdésben. Mint mondta, Irán kész meg nem támadási szerződést kötni a Perzsa-öböl régiójának országaival, valamint támogatja hajózás szabadságot és az energiabiztonságot. Hangot adott meggyőződésének, hogy növelni fogja a feszültséget, ha Washington csapatokat vezényel a térségbe.
Az iráni külügyminis
2019-09-02 18:22:01
maroka: Több mint nyolcmilliárdot költött.....
Több mint nyolcmilliárdot költött az Orbán-kormány üldözött keresztényekre.
Ennyit költött eddig a magyar kormány a Hungary Helps Programra - derül ki a Miniszterelnökség által közölt adatokból. A 24.hu közérdekű adatigénylésére küldött dokumentumok szerint hat országban - Szíriában, Irakban, Libanonban, Jordániában, a Kongói Demokratikus Köztársaságban és Nigériáb
2019-05-07 07:58:44
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Baptista Szeretetszolgálat, Amáni Ballur, Európa Tanács Raoul Wallenberg-díját, Azbej Tristan, Hungary Helps, Kertész Imre, Kertész Magda, Európai Bizottság, Vitályos Eszter, Emberi Erőforrások Minisztériumának, Marija Pejcinovic Buric, Európa Tanács, Európai Unió, Hungary Helps Program, Rotary Club, Rotary Clubnak, Michael Shotter, Európai Parlament Állampolgári Jogi, Igazságügyi Bizottsága, Hungary Helps Programra, Kongói Demokratikus Köztársaságban, román parlament, rendkívüli állapot, civil hajók, olasz belügyminiszter, mentési műveletek,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.