|
|
|
|
csokiréteghez:
20 dkg tejcsokoládé
11,5 dkg étcsokoládé
6,6 dkg vaj
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához a vajat, a et és a cukrot addig melegítjük, amíg homogénre olvad. A tűzről levéve hozzadjuk a kakaóval összekevert darált kekszet, majd összekeverjük. A tortaforma aljába nyomkodjuk úgy, hogy kb. 2 cm-es pereme is legyen. Ezután hűtőbe tesszük min. 20 percre. |
2021-08-18 16:54:03 |
|
|
|
|
Fél kiló túró ; 500g margarin ; 1 sütöpor ; só ízlés szerint s annyi liszt hogy könnyen gyurható tésztát kapjunk ( liszt mennyisége függ a túrótól) s 1 tojas a pogacsak lekenéséhez! A túrót s a margarint jól összedolgozuk hozzádjuk a sót sütöport s aprodonként a lisztet! Mikor összeáll a tészta kinyujtjuk s hajtogatjuk 3-4 szer hajtogatások közt 15-20 percig pihentetjuk a tésztát! |
2018-06-01 09:49:14 |
|
|
|
|
|
tojashabba. Ezutan hozzakeverjuk az olajat is. 1 cm vastagsagban egyenletesen elsimitjuk a piskotat. 10-15 perc alatt megsutjuk.
A kremhez a porcukrot simara keverjuk forro vizzel, ehhez hozzadjuk a sajtkremet, a citrom reszelt hejat es a friss citromlevet izles szerint.
A megsult piskotarol lehuzzuk a sutopapirt, meglocsoljuk a narancslikorrel es hulni hagyjuk.
A p |
2017-05-11 11:37:20 |
|
|
|
|
sajtElkészítés
A karfolt rózsáira szedjük, forrásban lévő vízben, pár perc alatt félpuhára főzzük, majd aprítógépben ledaráljuk (ne teljesen pépesre).
Hozzadjuk a préselt fokhagymát, az olajat, sajtot, tojás és a fűszereket. Egy tepsiben sütőpapíron kört formálunk belőle, vagy kapcsos tortaformába rakjuk, és a sütőben, kb. 15 perci |
2017-01-17 23:27:00 |
|
|
|
|
|
Carbonara spagetti, ahogy Olaszországban készül
Hozzávalók
40 dkg spagetti tészta
20 dkg bacon vagy kolozsvári szalonna vagy császárszalonna
1/2 fej hagyma (ha kicsi, akkor egész)
1-2 gerezd fokhagyma
2 db tojás (esetleg még 2 db sárgája)
8-10 dkg pecorino vagy parmezán sajt
olívaolaj
só |
2016-06-27 23:18:22 |
|
|
|
|
a maradék olajjal. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten, kb. 175 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
A pesto készítésekor a fele mennyiségű olajhoz hozzadjuk a diót, a bazsalikomot, majd ízlés szerint a sót és a borsot, és elkezdjük botmixerrel pépesíteni. Közben apránként adagoluk hozzá annyi olajat, hogy egy krémes masszát kapjunk. Ezután össze |
2016-03-30 22:03:39 |
|
|
|
|
Hozzávalók:
30 dkg gépsonka
8 db főtt tojás
1 nagy pohár tejföl
1 nagy tubus majonéz
1 db főtt sárgarépa
10 dkg párizsi
2 marék főtt zöldborsó
1 csomag zselatin
1 húsleves kocka
3 kisebb savanyú uborka
egy kevés kukorica
Elkészítése:
A répát, párizsit és az uborkát kockára vágjuk. Ezeket összekeverjük egy |
2015-10-25 08:34:13 |
|
|
|
|
Balzsamos meggydzsem
Hozzávalók:
4 kg meggy (magostul)
2 kg cukor
8 kanál jó minőségű balzsamecet
1 csomag gelfix super 3:1
1 csomag gelfix extra 2:1
Elkészítés:
A meggyet kimagozzuk, botmixerrel félig-meddig megtörjuk (maradjanak egész darabok is), összekeverjuk a pár kanál cukorral elkevert gel |
2015-06-23 22:24:52 |
|
|
|
|
Hozzávalók:
2 közepes répa lereszelve
1 tk vanília kivonat
1 tk fahéj
2 ek méz
1 ek juharszirup
1 narancs kifacsart leve
2 tojás
80 g dió durvára aprítva
60 g arany mazsola
100 g hajdina liszt
1/2 csomag sütőpor
Elkészítése:
A reszelt répát, a vanília kivonatot, a fahé |
2015-01-19 12:27:08 |
|
|
|
|
Virág Lászlóné [Judó,Jutka,] Kekszes almás.
Hozzávalók:2 réteg szögletes háztartási keksz,
70 dkg.alma,
2 cs.főzős vaniliapuding/de izlés szerint más is lehet/
kristálycukor izlés szerint
4 dl.viz.
A tepsit kibéleljük sütőpapirral.Az alját kirakjuk keksszel.Az almát meghámozz |
2014-05-07 13:55:00 |
|
|
|
|
Császármorzsa almakompóttal
Hozzávalók:
Hozzávaló 4 személynek:
75 dkg alma
3 dl almalé (100%)
2 evőkanál citromlé
12 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál fahéj
2 dkg vaj
22,5 dkg liszt
4 tojás
3,75 dl tej
5-7 dkg mazsola
vaj/olívaolaj a |
2014-03-09 23:15:18 |
|
|
|
|
felkockázott sonka,2 ek. apróra vágott petrezselyemzöld.
Kifőzzük a tésztát/penne/,majd leszűrjük.A hagymát,sárgarépát és a zellert pár perc alatt közepes lángon megdinszteljük,hozzadjuk a cukkinit, a sonkát, a petrezselyemzöldjét.Belekeverjük a kifőtt tésztát.Kivajazott hőálló tálba öntjük.Megszórjuk sajttal,és kb 15 percig sütjük.
#1886
2009. április 5. 14:31 |
2013-12-23 09:29:35 |
|
|
|
|
|
Üzenetek |
Virág Lászlóné, cukrot addig, tűzről levéve, kakaóval összekevert, tortaforma aljába, pogacsak lekenéséhez, tészta kinyujtjuk, porcukrot simara, citrom reszelt, friss citromlevet, megsult piskotarol, karfolt rózsáira, préselt fokhagymát, tepsiben sütőpapíron, maradék olajjal, pesto készítésekor, fele mennyiségű, krémes masszát, kevés kukorica, uborkát kockára, meggyet kimagozzuk, reszelt répát, vanília kivonatot, tepsit kibéleljük, alját kirakjuk, almát meghámozz, |
|
|
|