Belépés
velemenyezd: A hejcei katasztrófa áldozataira emlékeztek

A település fölött magasodó Borsó-hegyre 2006. január 19-én zuhant le a szlovák légierő csapatszállító repülőgépe. A koszovói békemisszióból Szlovákiába tartó AN 24-es gép fedélzetén utazó 43 békefenntartó katona közül csak egy élte túl a szerencsétlenséget.
A megemlékezésen - mint minden évben - ezúttal is jelen volt a tragédia egyetlen túlélő katonája, Martin Farkas, a
2020-01-19 10:51:18
velemenyezd: A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek
helybéliek előtt azt mondta: a szlovák védelmi erők újkori történelmének legnagyobb katasztrófája volt a szlovák légierő csapatszállító repülőgépének 2006. január 19-ei lezuhanása. A katasztrófa mindörökre megváltoztatta negyvenkét család sorsát, és mélyen beleivódott az emlékezetbe.
A koszovói békemisszióból Szlovákiába tartó AN 24-es gép a Hejce fölötti Borsó-hegyre zuhant
2019-01-19 14:46:52
velemenyezd: A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek

A település központjában lévő emlékműnél megtartott kegyeleti megemlékezésen a szeretteiket elvesztő családtagok, a katonatársak, a mentésben részt vevők és a helybéliek előtt Peter Gajdos szlovák védelmi miniszter egyebek mellett azt mondta: csak kevesen mondhatják el, hogy minden a tervek szerint alakul.
Vannak olyan dolgok, amelyeket legszívesebben kitörölnénk az élet
2017-01-19 14:53:42
velemenyezd: A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek

A szerencsétlenség helyszínén obeliszket és negyvenkét kopjafát emeltek, itt emlékezett az áldozatokra csendben és koszorúzott Andrej Kiska, Szlovákia köztársasági elnöke.
Az államfő a település központjában emelt emlékműnél tartott megemlékezésen azt mondta: azok a nők és férfiak, akik a Borsó-hegyen életüket vesztették, olyan foglalkozást választottak, amely egyúttal h
2015-01-19 16:11:58
velemenyezd: A nyolc évvel ezelőtti szlovák légi katasztrófára emlékeztek Hejcén

Martin Glvác, a Szlovák Köztársaság védelmi minisztere beszédében azt mondta: a szlovák fegyveres erők talán legsötétebb napja volt 2006. január 19-e. A tárcavezető felidézte, hogy nemrégiben fent járt a Hejce fölött magasodó Borsó-hegyen, ahol a tragédia történt. Az An-24-es csapatszállító repülőgép a koszovói békemisszióból vitte hazafelé a szlovák békefenntartókat. A katas
2014-01-19 16:13:53
velemenyezd: A hejcei légi katasztrófa szlovák áldozataira emlékeztek a településen

A megemlékezésen Robert Ondrejcsak, a szlovák védelmi minisztérium államtitkára Iveta Radicová szlovák miniszterelnök szavait tolmácsolva úgy fogalmazott: a koszovói békefenntartó misszióból feladatuk teljesítését követően hazatérő katonákat 28 kilométer és néhány perc választotta el a kassai repülőtértől, ahol már hozzátartozóik, ismerőseik várták őket.
A békemisszióban
2012-01-19 16:21:29
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Martin Farkas, Andrej Kiska, Martin Glvác, Szlovák Köztársaság, Robert Ondrejcsak, Iveta Radicová, hejcei katasztrófa, hejcei légi, nyolc évvel, település fölött, szlovák légierő, koszovói békemisszióból, tragédia egyetlen, szlovák védelmi, katasztrófa mindörökre, szerencsétlenség helyszínén, áldozatokra csendben, település központjában, szlovák fegyveres, tárcavezető felidézte, tragédia történt, szlovák békefenntartókat, megemlékezésen Robert, koszovói békefenntartó, kassai repülőtértől, szerencsétlenség,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.