Belépés
velemenyezd: Parragh: sokkal több lehetőségünk van, mint amit kihasználunk a magyar-horvát gazdasági kapcsolatokban
Magyarország gazdasági kapcsolata Szlovákiával és Romániával "nagyságrendekkel jobban működik", mint Horvátországgal, kevés, ha ellátogatunk a tengerpartra - vélekedett a magyar és horvát határ menti térség önkormányzati és kamarai vezetői, fejlesztési szakemberei részvételével zajlott konferencián.
A kamarai elnök arról is beszélt, a magyar gazdaság mutatói ma kivétel nélkül
2019-11-22 19:11:03
velemenyezd: Szíria - Lavrov: Ankara biztosította Moszkvát, hogy nem újítja fel offenzíváját
az októberben kötött tűzszüneti megállapodásokba foglalt vállalásait, amelyek értelmében az Ankara által terrorszervezetnek tekintett kurd milíciának ki kellett vonulnia Észak-Szíriában a határ menti sávból. Cavusoglu jelezte: amennyiben Törökország ily módon nem jut eredményre, és a térség "nem tisztul meg a terroristáktól", Ankara újraindítja a hadműveletet.
Az orosz külügy
2019-11-20 13:41:25
velemenyezd: Palkovics László: Magyarország és Szlovénia közös kutatásfejlesztési programokban érdekelt
zöldgazdaság és közösbeszállítói fejlesztések.
A két miniszter Lendván a Muravidék fejlesztési kérdéseiről és lehetőségeiről is tárgyalt.
A tárcavezetők egyetértettek abban, hogy a határ menti vidékek nem attraktívak a fiatalok számára, mert a nagyobb városok elszívják a munkaerőt, és ezen szeretnének változtatni.
Ennek egyik megoldása, hogy olyan cégeket hoznak a t
2019-11-19 18:33:21
velemenyezd: Szíria - Moszkva: a helyzet kiéleződéséhez vezethet az újabb török offenzívával való fenyegetés
megállapodásokba foglalt vállalásait, amelyek értelmében az Ankara által terrorszervezetnek tekintett Népvédelmi Egységek (YPG) elnevezésű kurd milíciának - a tartós fegyvernyugvás érdekében - záros határidőn belül ki kellett vonulnia Észak-Szíriában a határ menti sávból. Cavusoglu jelezte: amennyiben Törökország ily módon nem jut eredményre, és a térség "nem tisztul meg a terrori
2019-11-19 15:42:54
velemenyezd: Török offenzíva - Megkezdődött az orosz-török közös járőrözés Északkelet-Szíriában
önvédelmi milíciák ellen. Az október 17-i amerikai-török megállapodás alapján Ankara felfüggesztette a hadműveletet, hogy a kurdok kivonhassák erőiket az általa ellenőrzött 30 kilométeres határ menti övezetből.
Az október 22-i orosz-török memorandum értelmében pedig a török zónától keletre és nyugatra fekvő határszakasz ellenőrzését orosz katonai rendészek és szíriai határőrö
2019-11-01 14:02:01
velemenyezd: A szlovén legfőbb ügyésszel tárgyalt Polt Péter

A közleményben felidézték: a magyar és a szlovén legfőbb ügyész a legutóbb tavaly október elején találkozott Szlovéniában, az akkori tárgyalások során pedig megállapodtak a határ menti ügyészségek rendszeres egyeztetéséről, így a közvetlen kapcsolattartásról, a személyes tárgyalásokról és az információcseréről is.
Az elmúlt egy év tapasztalatainak megvitatása érdekében P
2019-10-31 15:52:07
velemenyezd: A Gazprom a kínai határig feltöltötte gázzal a Szibéria Ereje gázvezetéket

A kommüniké szerint gázt a Jakutföldön található csajadinszki lelőhelytől elvezette egy határ menti, Balgovescsenszk közelében lévő mérőállomásig.
"Ilyen módon a gázvezeték lineáris szakasza felkészült az orosz gáz csővezetéken történő szállítására Kínába" - állt a tájékoztatásban.
A Gazprom közölte, hogy a következő lépés az Amúr folyón átvezető határátkelő szakasz
2019-10-29 20:15:25
velemenyezd: Török offenzíva - Cavusoglu: még nem vonultak ki teljesen a "terroristák" Észak-Szíriában a határ menti sávból

A tárcavezető jelezte: amennyiben az YPG kedden helyi idő szerint 18 óráig (magyar idő szerint 16 óráig) nem vonul ki az Eufrátesz folyótól az iraki határig húzódó 444 kilométer hosszú és 30 kilométer széles sávból, a területet a török hadsereg "tisztítja meg a terroristáktól".
Cavusoglu leszögezte: az, hogy Törökország az északkelet-szíriai hadműveletben szünetet tart,
2019-10-28 15:01:56
velemenyezd: Török offenzíva - Török minisztérium: "terroristák" tüzet nyitottak a török katonákra Északkelet-Szíriában
óta szünetel, a térségben ugyanis amerikai, majd orosz közvetítés nyomán tűzszüneti megállapodás van érvényben jövő keddig azzal a feltétellel, hogy a szíriai kurd fegyveresek kivonulnak a határ menti sávból.
Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű aktivistahálózat október 20-án közölte, hogy a szíriai kurd harcosok kivonultak a török határ mentén fekvő Rász a
2019-10-27 12:01:16
velemenyezd: Török offenzíva - Ankara az SDF parancsnokának kiadatását kérte Washingtontól

Gül a szíriai határon fekvő török Akcakale településen tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: amennyiben Kobáni belép az Egyesült Államokba, az ottani hatóságoknak az Interpol eljárásának megfelelően el kell fogniuk és ki kell adniuk őt Törökországnak, mert a férfi Ankara kérésére szerepel a nemzetközi rendőri szervezet körözési listáján. A tárcavezető rámutatott: a riasztás
2019-10-25 21:48:13
velemenyezd: Török offenzíva - Moszkva: a kurd erők megkezdték a visszavonulást a szíriai-török határtól

Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök kedden abban egyezett meg Szocsiban, hogy az orosz katonai rendőrségnek és a szíriai határőrségnek hat napon belül el kell távolítania a kurd Népvédelmi Egységek (YPG) összes fegyveresét a határ menti 30 kilométer széles sávból.
"Megelégedéssel nyugtázzuk, hogy a Szocsiban elért megállapodásokat végrehajtják. Min
2019-10-24 14:21:54
maroka: Emlékezés Kinizsi Pálra
Szerbiában, majd a későbbiekben Szendrőnél többször is győzelmet aratott a törökök ellen, miután pedig Mátyás és I. Bajazid szultán (ur. 1481-1512) 1483-ban tíz évre szóló békeszerződést kötött, a határ menti oszmán portyák megakadályozása lett a fő feladata.
1490-ben meghalt Hunyadi Mátyás, Kinizsi pedig főkapitányként egyszeriben jelentős politikai befolyáshoz jutott, amit
2019-10-22 19:39:58
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Palkovics László, Polt Péter, Szibéria Ereje, Emlékezés Kinizsi Pálra, Népvédelmi Egységek, Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja, Egyesült Államokba, Vlagyimir Putyin, Recep Tayyip Erdogan, Hunyadi Mátyás, magyar-horvát gazdasági, helyzet kiéleződéséhez, újabb török, orosz-török közös, szlovén legfőbb, kínai határig, határ menti, török katonákra, kurd erők, szíriai-török határtól, kamarai elnök, magyar gazdaság, októberben kötött, orosz külügy, tárcavezetők egyetértettek, fiatalok számára,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.